Studium medicíny

Príspevok v téme: Studium medicíny
eliška321

Mám síce len 14 rokov, no už veľmi dobre viem čo by som chcela robiť. Určite len medicínu, pretože v iných profesiách nevidím veľmi zmysel. Po prvé medicína je velmi humánne zamastnanie a vyžaduje si chuť pomáhať ľudom a ja ľudom veľmi rada pomáham, potom som i ja šťastná. Po druhé fascinuje ma ľudské telo, orgány, procesy v ňom, ale aj choroby a ich liečba. Najprv som uvažovala len o kardiochirurgii, no usúdila som že je to dosť náročné. Teraz uvažujem o neurologii, klasickej kardiologii. To je z odborov klasickej mediciny. Kedze ma velmi fascinuje srdce ako orgán a aj celý obehový systém a tiež mozog, bude sa mi veľmi zle rozhodovať. Ale ešte uvažujem o klinickej psychologii alebo fyzioterapeutke (masáže, rehabilitácia, aleternatívna medicína) a vôbec sa však neviem rozhodnúť ale uvedomujem si že je to len na mne. Viem že z rozhodovaním aký presne odbor chcem robiť mám ešte čas, lebo viem že najprv sa musí študovať všeobecná medicína a až potom sa tie odbory bližšie určujú. Teda aspoň myslím. Chcem sa však spýtať na viacero vecí: stačí mi matura z chemie, biologie, angličtiny a slovenčiny??? Kedy je najlepšie začať sa učiť latinčinu a je to potrebné??? Aké sú približne príjmačky na medicínu??? Ktorá škola je najlepšia???
Vopred dakujem za odpovede a prajem prijemný deň.

poliewoocka

Ahoj lleilla, ako sa ti dari??Davno sme si nepisali :)
akurat dnes zacinam, mam o druhej seminar z oše..hadam bude v druhaku viac casu a niekedy sa stretneme a pokecame:)

Laco24

ja pojdem domov prvý krát od začiatku školy 8.10 - to je teda až po troch týždnoch. oplati sa to podla toho ako daleko bývaš, mne stojí jízdenka na cestu tam a spat spolu 460Kč čo je podla mna dost vela.

niektoré otázky sa mi zdali zhodné ale dost vela bolo len podobných

školné chcú myslím spoplatnit v roku 2013 a platit budu študenti, ktorí vtedy nastúpia, mna sa to už nedotkne :-D tým rokom si niesom ale celkom istý, skús si to nájst ty

:)

nájde sa tu niekto taký, kto má doma niejakú gymnazialnu knihu z chémie/najlepšie tie čo požadujú na piijmačky do Martina / ... potrebujem vedieť ich autora/autorov .... :)ak áno, budem vďačná ak napííše :))

pendulum

Laco mám na teba ešte pár otázok ohľadom Brna:D
Ako často plánuješ chodiť domov?...oplatí sa cestovať každý týždeň?
Sú otázky v podkladoch zhodné s tými na prijímačkach?
Ako je to v Česku so spoplatnením školného?..viem že o tom ich politici uvažovali no neviem ako to dopadlo.

Jajka11892

Tak nejakú knihu si ja už nájdem My sme dnes písali nečakanú písomku na semináry z chémie :D Bude asi za 5 kedže výpočty ja nenávidím. Moja priorita? To mi je jedno hlavne nech som na medicíne. Ale asi Martin alebo Brno. :)

pendulum

No snáď to vyjde...á teraz som pozeral do tej knihy a "trochu" som sa zmýlil:D...ja mám tú knihu chémia z edície chystáte sa na maturitu?, nie zmaturuj z chémie...ale tak myslím si že nejaký priepastný rozdiel v tom nebude...a kde je tvoja priorita sa dostať?

Jajka11892

Ale to je jedno kde chodíš do školy. Keď sa chce tak sa všetko dá zvládnuť! U mňa to nie je žiadna výhra to gymnázium. Máme na škole dve super chemikárky a mňa učí tá tretia čo vie toho pomaly menej ako ja :D Takže samoštúdium to istí. No asi si kúpim aj ja tú knihu zmaturuj z chémie aby som vôbec zmaturovala :D

pendulum

Jajka chodím do štvrtého no taký "menší" problém je to, že nie na gymnázium:D
Ja mám tiež zmaturuj z chémie a zdá sa mi super...ale možno je to aj tým že s ničím iným som zatiaľ nemal tú česť:D