Mám síce len 14 rokov, no už veľmi dobre viem čo by som chcela robiť. Určite len medicínu, pretože v iných profesiách nevidím veľmi zmysel. Po prvé medicína je velmi humánne zamastnanie a vyžaduje si chuť pomáhať ľudom a ja ľudom veľmi rada pomáham, potom som i ja šťastná. Po druhé fascinuje ma ľudské telo, orgány, procesy v ňom, ale aj choroby a ich liečba. Najprv som uvažovala len o kardiochirurgii, no usúdila som že je to dosť náročné. Teraz uvažujem o neurologii, klasickej kardiologii. To je z odborov klasickej mediciny. Kedze ma velmi fascinuje srdce ako orgán a aj celý obehový systém a tiež mozog, bude sa mi veľmi zle rozhodovať. Ale ešte uvažujem o klinickej psychologii alebo fyzioterapeutke (masáže, rehabilitácia, aleternatívna medicína) a vôbec sa však neviem rozhodnúť ale uvedomujem si že je to len na mne. Viem že z rozhodovaním aký presne odbor chcem robiť mám ešte čas, lebo viem že najprv sa musí študovať všeobecná medicína a až potom sa tie odbory bližšie určujú. Teda aspoň myslím. Chcem sa však spýtať na viacero vecí: stačí mi matura z chemie, biologie, angličtiny a slovenčiny??? Kedy je najlepšie začať sa učiť latinčinu a je to potrebné??? Aké sú približne príjmačky na medicínu??? Ktorá škola je najlepšia???
Vopred dakujem za odpovede a prajem prijemný deň.
Studium medicíny
Jajka11892
kniha zmaturuj z chémie ti nepomôže... ja som sa z nej učila na medinu a nebola tam ani polovica z toho čo vyžadovali na skúškach... radšej si kúp chémia v kocke alebo tak nejak sa to volá sú to tuším 4 knihy...
Ale tak výhoda (ak sa to tak dá nazvať) je že skúšky z Brna ti uznajú zrejme všade na Slovensku...takže aj keby niekoho vyhodili tak môže pokračovať trebars v MT...ale tak 2/3 vyhodených znie naozaj odstrašujúco:D
ja som sa to dozvedel až tam :-D je to zlé :-D stále nás strašia
tretina?:O...nie je to "trochu" málo?:D...a to som už bol takmer rozhodnutý že si tam dám prihlášku:D
vraj dokončí tak tretina :-D
ahojte, neviete mi náhodou niekto povedať koľko ľudí približne dokončí medicínu v Brne?...vyhadzujú veľa alebo je to skôr pokľudnejšie?
moja spoluziacka je napr. jedina zo zdravotnej,ostatni sme boli z gymnazia.....skola ti bude urcite akceptovat prihlasku,aj keby si bola zo strojariny :D...problem je trochu v tom,ze na zdravotnej nie je vela chemie a treba preto chodit na doucovanie,aby clovek tomu trochu rozumel a nemusel sa zdlhavo biflovat podklady.
ja by som sa chcela spytat ..ze preco je taky rozdiel v tom ked chce ist niekto na medicinu z gympla a niekto zo zdravotky vsak ked tam chce ist tak sa tam dostane bez ohladu na to z akej skoly ide..nie?
ahojte ja som tretiacka na zdravotnej a tiež chcem ísť na medicínu do Brna..začala som si zháňať knihy v ktorých sú otázky na prijímačky a povedali mi, že sú celkom dobré