Studium medicíny

Príspevok v téme: Studium medicíny
eliška321

Mám síce len 14 rokov, no už veľmi dobre viem čo by som chcela robiť. Určite len medicínu, pretože v iných profesiách nevidím veľmi zmysel. Po prvé medicína je velmi humánne zamastnanie a vyžaduje si chuť pomáhať ľudom a ja ľudom veľmi rada pomáham, potom som i ja šťastná. Po druhé fascinuje ma ľudské telo, orgány, procesy v ňom, ale aj choroby a ich liečba. Najprv som uvažovala len o kardiochirurgii, no usúdila som že je to dosť náročné. Teraz uvažujem o neurologii, klasickej kardiologii. To je z odborov klasickej mediciny. Kedze ma velmi fascinuje srdce ako orgán a aj celý obehový systém a tiež mozog, bude sa mi veľmi zle rozhodovať. Ale ešte uvažujem o klinickej psychologii alebo fyzioterapeutke (masáže, rehabilitácia, aleternatívna medicína) a vôbec sa však neviem rozhodnúť ale uvedomujem si že je to len na mne. Viem že z rozhodovaním aký presne odbor chcem robiť mám ešte čas, lebo viem že najprv sa musí študovať všeobecná medicína a až potom sa tie odbory bližšie určujú. Teda aspoň myslím. Chcem sa však spýtať na viacero vecí: stačí mi matura z chemie, biologie, angličtiny a slovenčiny??? Kedy je najlepšie začať sa učiť latinčinu a je to potrebné??? Aké sú približne príjmačky na medicínu??? Ktorá škola je najlepšia???
Vopred dakujem za odpovede a prajem prijemný deň.

basenka18

Ahojte:)
Ja sa len-tak pridam...:) Som teraz v maturitnom ...a akosi sa neviem rozhodnut, kam na VS...:) Zvazujem asi uplne VSETKO!!!
vobec neviem kam:( No a jedou z moznosti je aj medina. Len mam ,,trochu,, strach z prijimaciek (na ktore sa este uplne aktivne neucim...:))a potom aj zo samotneho studia...:)Tak neviem....uvidim, pre co sa rozhodnem 28.2. , ked bude treba poslat prihlasku...:)

eugenika

Oplatí !!!!
Mám 26, končím inú školu a hlásim sa na medicínu.
Život je o niečom inom ako o zarábaní peňazí.
Neriaď sa touto zdegenerovanou spoločnosťou. Riaď sa svojim srdcom a choď si za tým.
Len tak bude tvoj život skutočný a nie ovládaný akože " múdrymi " radami ostatných.
Vyčítať si to budeš ty, nikto iný....
Smelo do toho, držím prsty ! :-)

kukukk

Ahojte, je tu aj niekto starsi, kto ma zaujem ist studovat medinu? Ja som studovala slovinu a anglinu, ale stale rozmyslam nad tou medicinou...proste sen. Ale neviem sa rozhodnut, ci sa to este vobec oplati. Ostatni uz zarabaju a ja rozmyslam nad dalsou vyskou...ach jaj

alexxandra18

ahoj Laco, + ďalší ľudia, kt. študujete na LFMU.
Mám na vás jednu otázočku ohľadom cudzieho jazyka na fakulte. V rozvrhu ste hneď mali danú anglinu ? Alebo je možnosť vybrať si aj nemčinu?
Nakoľko využije človek znalosti nemčiny pri štúdiu? Alebo všade beží iba anglina ?
Na ktorý jazyk sa má človek zamerať, aby štúdium na fakulte zvládol?

eugenika

Ja len chcem dodať, že áno, prípravné kurzy sú na nič. Len z vás vytiahnu peniaze, vystresujú, že akí ste sprostí a to je asi tak všetko.
Testovnice stačia. Aspoň tam, kde sa z nich robia prijímačky. Martin to je iné kafé.
A teda keď každý tak odsudzuje tú Košickú univerzitu, tak prečo je prevaha lekárov v nemocniciach aspoň v našom kraji z UPJŠ ?
Zvlášť chirurgia ?

ajajaja

naozaj existuju taki exoti ,co sa naucia na prijimacky z podkladov za 2 tyzdne,lenze vacsinou maju kvalitne gymnazium s nadsenymi chemikarkami a biologikarkami...a musia tomu rozumiet,to je jasne...potom to uz ide lahko take ucenie....uroven skoly- tak robia sa vselijake rebricky , zohrava tu rolu NAJMA VEDA A VYSKUM na fakulte, preto su ke podla rebricka najhorsie,lebo to tam asi maju poslabsie....ale co sa samotneho studia tyka, tak sa tam clovek nadrie - a poriadne...

Trash

California,ak hovoris pravdu,tak sklanam klobuk,ja mam vystudovany gympel a to,co je v tyc otazkach,okolo gympla mnohokrat ani neslo...