Studium medicíny

Príspevok v téme: Studium medicíny
eliška321

Mám síce len 14 rokov, no už veľmi dobre viem čo by som chcela robiť. Určite len medicínu, pretože v iných profesiách nevidím veľmi zmysel. Po prvé medicína je velmi humánne zamastnanie a vyžaduje si chuť pomáhať ľudom a ja ľudom veľmi rada pomáham, potom som i ja šťastná. Po druhé fascinuje ma ľudské telo, orgány, procesy v ňom, ale aj choroby a ich liečba. Najprv som uvažovala len o kardiochirurgii, no usúdila som že je to dosť náročné. Teraz uvažujem o neurologii, klasickej kardiologii. To je z odborov klasickej mediciny. Kedze ma velmi fascinuje srdce ako orgán a aj celý obehový systém a tiež mozog, bude sa mi veľmi zle rozhodovať. Ale ešte uvažujem o klinickej psychologii alebo fyzioterapeutke (masáže, rehabilitácia, aleternatívna medicína) a vôbec sa však neviem rozhodnúť ale uvedomujem si že je to len na mne. Viem že z rozhodovaním aký presne odbor chcem robiť mám ešte čas, lebo viem že najprv sa musí študovať všeobecná medicína a až potom sa tie odbory bližšie určujú. Teda aspoň myslím. Chcem sa však spýtať na viacero vecí: stačí mi matura z chemie, biologie, angličtiny a slovenčiny??? Kedy je najlepšie začať sa učiť latinčinu a je to potrebné??? Aké sú približne príjmačky na medicínu??? Ktorá škola je najlepšia???
Vopred dakujem za odpovede a prajem prijemný deň.

tanierik1

jajka, ja neviem, ci vobec pojdem na prijimacky a neviem ani ktory rok, kedze buduci rok koncim tuto vs, co studujem teraz, takze ak by ma aj vzali, tak by bolo tazke sklbit statnice plus prvy rok na medicine....uvidim co bude, ako bude, este som sa nerozhodla, poznhanam nejake info a na zaklade toho sa rozhodnem......

Jajka11892

california - no tak to si mala super. ale asi si aj dosť inteligentná. :D Lebo ja sa už učím teraz a to idem na vysokú až na rok a vkuse mám pocit, že nič neviem v porovnaní s terajšími maturantmi. A prečo je medicína v KE najhoršia?

california

taaakze zhrniem vam tu niekolko veci >

1. pripravne kurzy VAM NETREBA, robia viac skody ako uzitku, verte mi, ja som sa na prijmacky do BA ucila jeden a pol tyzdna, zobrali ma a mala som skoro 700 bodov z 800 a + skoncila som o hodinu skor, takze NO STRES please!!, do Brna som sa neucila nic, max som si pozrela fyziku, ale nie riadne a vzali ma tiez, mna vzali vsade bez akychkolvek douciek a pripravnych kurzov, takze decka spamatajte sa a nechcite po niekom , aby vam to natlacil do hlavy, pretoze je to len na vas!

2. ak sa budete rozhodovat medzi SR a CR, volte CR ak vas vezmu, je milion dovodov preco , ale pravda je ,ze najlepsie LF su MUNI v Brne a 2.LF Praha, takto to proste je... a KE je najhorsia, keby niekoho zaujimalo

Jajka11892

tanierik1 - nepoznám tam nikoho ale uvažujem aj nad Olomoucom. Chcem si dať aj do Prahy a do Brna. :) Ale chcela som ísť aj na vojenskú medicínu ale tým som si nie až taká istá. :D

tanierik1

Jajka, ja som tu maturitu z čestiny v Olomouci pochopila tak, že pokiaľ je možnosť dostať sa na nejaký odbor bez prijímačiek a spĺňaš všetko potrebné, musíš splniť aj podmienku maturity z četiny, ak ju nemáš, bez prijímačiek ťa nevezmú, ale to som pozerala na inej fakulte, ale myslím, že by to tam malo platiť na celej univerzite....je možné, že som to zle pochopila......aj ty uvažuješ nad medicínou v Olomouci? Poznáš tam niekoho kto tam študuje? alebo aspoň ak by ste vedeli o nejakom fóre, predsa len informácie od študentov sú iné ako z oficiálnej stránky.....

Trash

Ahojte,ja som sa taktiez rozhodla,ze skusim naplnit svoj sen,medicinu.Ja mam uz sice 22 rokov,ale aspon si nebudem nic vycitat...Chcem ist na SZU ale urcite skusim aj na UK...prosim Vas, z coho vsetkeho sa ucite???Ja zacinam chytat krizu,ze to co sa ucim nestaci:(((Mam knihy z gymnazia z biologie,suhrn biologie aj chemie na VS,testove otazky na SZU 800 biologia 800 chemia plus idem aj na pripravny kurz na SZU....Dakujem:)))

lucicka525

Dobrí večer tiež by som chcela študovať v budúcnosti medicínu teraz mám15 rokov a neviem na akú strednú školu by som mohla ísť okrem Gymnázia ak by mi vedel niekto poradiť nech mi napíše na email lucicka525@azet.sk

Jajka11892

Ahojte neviete ako je to s medicínou v Olomouci? Vraj tam musia mať študenti zo Slovenska maturitu z češtiny...