Mám síce len 14 rokov, no už veľmi dobre viem čo by som chcela robiť. Určite len medicínu, pretože v iných profesiách nevidím veľmi zmysel. Po prvé medicína je velmi humánne zamastnanie a vyžaduje si chuť pomáhať ľudom a ja ľudom veľmi rada pomáham, potom som i ja šťastná. Po druhé fascinuje ma ľudské telo, orgány, procesy v ňom, ale aj choroby a ich liečba. Najprv som uvažovala len o kardiochirurgii, no usúdila som že je to dosť náročné. Teraz uvažujem o neurologii, klasickej kardiologii. To je z odborov klasickej mediciny. Kedze ma velmi fascinuje srdce ako orgán a aj celý obehový systém a tiež mozog, bude sa mi veľmi zle rozhodovať. Ale ešte uvažujem o klinickej psychologii alebo fyzioterapeutke (masáže, rehabilitácia, aleternatívna medicína) a vôbec sa však neviem rozhodnúť ale uvedomujem si že je to len na mne. Viem že z rozhodovaním aký presne odbor chcem robiť mám ešte čas, lebo viem že najprv sa musí študovať všeobecná medicína a až potom sa tie odbory bližšie určujú. Teda aspoň myslím. Chcem sa však spýtať na viacero vecí: stačí mi matura z chemie, biologie, angličtiny a slovenčiny??? Kedy je najlepšie začať sa učiť latinčinu a je to potrebné??? Aké sú približne príjmačky na medicínu??? Ktorá škola je najlepšia???
Vopred dakujem za odpovede a prajem prijemný deň.
Studium medicíny
Ahojte, tak ja mam už od septembra doma podklady do Brna - vydanie 2006.
Ale nedalo mi to, že či náhodou v najnovšom vydaní nie sú aj iné otázky. Dnes mi prišlo najnovšie vydanie - a keď som si to prešla, tak otázky sa zhodujú. Čiže 17 eur zbytočne vyhodených. Ale aspoň budem kľudne spať, lebo ináč by som vždy rozmýšľala, či v tých najnovších testovniciach nie sú iné otázky, kt. by mohli byť na prijímačkách.
Ja by som iba chcel spýtať či sa tie podklady menia, ja mám biolu z roku 2006 a chémiu 2002. Môžem sa učiť z nich alebo by som si mal kúpiť najnovšie ?
Ahojte z akých kníh sa učíte na prijímačky?
Smile145 - pokial viem, tak skolne platis len, ked prekrocis standardnu dlzku studia (predlzujes/robis si dalsiu VS)
ahojte.chcela by som sa len spytat, je pravda ze ako slovenka nemozem ist na primacky do hradec kralove?dostala sa ku mne totiz info, se slovakov neberu.tak neviem co je na tom pravdy....
aj ja si podávam prihlášku do MT ... už druhýkrát