ahojte. bol niekto z vas na operaciu strabizmu-skulenie? viete mi povedat ako dlho budem mat zalepene oko? popripade akekolvek ine cenne info z operacie...vdaka
Strabizmus - operacia
Ako 50 ročna som bola operovana na strabizmus,robí sa v celkovej anesteze, večer ma pustili domov to je uroven našho zdravotnictva. Stav je pomerne zly, je to dost bolestive lebo oči nie je možne udržať v jednom smere, už som 5 dní po operacii,ale ešte si musim bolesti tlmiť liekmi. Oko je opuchnuté a stiahnuté, červené, stale v nom picha. Ziaľ, ked som sa na to dala tak to musim vydržať, celkový výsledok ešte neviem posudiť.
operacie strabizmu sa robia bez vekoveho obmedzenia a su plne hradene zdravotnou poistovnou (samozrejme, v nemocniciach, nie sukromnych centrach). vhodnost operacie vsak musi doporucit ocny lekar. najuspesnejsie su vsak v detskom veku.
k tomu zalepeniu-je to uz par rokov, co operovali moju dceru, ale odlepena bola uz v ten den, alebo na druhy a uz aj musela cvicit-je to vsetko o sile svalu
ja som bola tiez operovana, na strabizmus, cca 3,5 roky som vtedy mala, ziadne komplikacie a take zapalene oci som mala zhruba mesiac potom to preslo a bolo dobre, doteraz sa mi to nevratilo
Ahoj,
mna operovala MUDr. Elena Magicova v Lucenci na strabismus convergens este, ked som mala 3 roky. V nemocnici som bola cca tyzden, potom som nemala ziadne pooperacne komplikacie. Zalezi to od organizmu.