epilepsia

Príspevok v téme: epilepsia
Jančura

Epilepsiu mi diagnostikovali v 14 rokoch,teraz 24rokov.Od tej doby som na liečbe.Patrím do skupiny možno tých šťastnejších epileptikov,lebo záchvaty nemám tak často a súvisia čisto len so zaspávaním.V roku 2003 vymiznutie záchvatov,po narodení mojho prvorodeného synčeka,no momentálne mám strach,lebo záchvat sa mi v ďalšej tehotnosti objavilt.j.23 týždeň tehotenstva.Tak dúfam,že to naozaj súvisi s tehotenstvom a vyčerpanosťou a po pôrode bude zase všetko o.k.,aby som sa mohla plnohodnotne starať o svoju 4 člennú rodinu,lebo naozaj tá doba bez záchvatov bola super,úplne plnohodnotný život.
-----------
Stručne popísaná choroba na tému "Epilepsia" www.zdravie.sk

radana

miska dik :)Aj my sme si presli zachvatovanim... takze nie je to pre epileptikov lahke.Tak ti prajem,aby aj tebe "sadli" antiepileptika a aby si uz ludovo povedane nevedela,co je to zachvat..

radana

celindion,pri epilepsii su urcite obmedzenia v praci-clovek co ma epi,by nemal pracovat vo vyskach,pri niekt.strojoch,,aby nedoslo v pripade zachvatu k ohrozeniu zivota...Ale ked tvoj syn nastupuje na poziciu ekonoma a tiez ma zachvaty stabilizovane,tak v tom problem nebude.Pri nastupe do prace pojde na vsupnu prehliadku a lekar tam bud da,alebo neda doporucenie na urcity druh prace..Ale u tvojho syna mu nema dovod preco nedat lekarske doporucenie na tuto pracu.Nejedna sa o rizikovu poziciu pre epileptika..Tak prajem vela stastia.. :)

celindion

miska velmi pekne dakujem,syn ma epi od 18 teraz ma 24,prvy krat po VS nastupuje do prace na poziciu ekonom,zachvaty nemava,lieky dobre sadli,mal len male zachvaty-kratkodobe vypadky pamati,skolu dononcil bez problemov,len teraz nevieme co povedat a hlavne kedy ak by sa na to firemny lekar pytal,ludia maju stale predsudky,vobec neviem ako mu poradit,a to ze by mal riesit svoj postoj sam suhlasim,ale sme na zaciatku,nechcem aby doma bolo dusno,tak nenasilne cakam co si sam rozhodne,je mi z toho tazko,prepacte ze vas tym zatazujem,moc mi pomoze kazda dobra rada nad zlato.dakujem za rady prosim ozvite sa este.

miska

RADANA ja som ta nechcela lutovat len som ti chcela dat poklonu aka si silna zena...ja tu riesim moje problemi a okolo mna su o moc horsie choroby a to ma mrzi....

miska

celindion dobry vecer...ja mam 25rokov a tiez sa mi epilepsia vratila v 18nastke...no zalezi co pojde vas syn robit ake zamestnanie vedsinou zamestnavatel ziada lekarsku spravu o zdravotnom stave...ja som to povedala zamestavatelovi az ked som cez obednu prestavku dostala zachvat ale boli mili pretoze ich cera mala epi tiez ale ona mala to stastie ze sa s toho dostala.dalsia vec je aby vas syn zacal riesit svoj zdravotny stav sam a nie vy za neho...ale v kazdom pripade by to mal oznamit viem ze je to hendykep ale je vela epileptikov ktory pracuju a maju zachvaty dost casto neviem ako je na tom vas syn...aj ja pracujem normalne zalezi od zamestnavatela ale syn ma s tym ocividne problem.ja som s tym dlho problem nemala ale v poslednom case mam aj ja s tej chorobi strach a k tomu som s toho dostala uzkost...je to tazke ale vidite okolo seba ovela horsie choroby a take zle na ktore sa umiera...MY na tom az tak zle nie sme pokial je pri nas taky clovek ktory nam vie dat prvu pomoc a takych ludi je na svete este vela.tak Vam prajem vela zdravia v zivote a synovi tiez

celindion

prosim moze mi niekto poradit,syn ma epi,skoncil VS teraz sa zaujima o pracu,ako ste to riesili pri nastupe do prace ,povedat zamestnavatelovi o chorobe ale to zatajit,co ma robit?prosim o seriozne rady,som stastna mama,ze je v poriadku ale smutna,ze ma tento hendikep,prosim poradte,citam vas uz velmi dlho,aby som vedelasynovi poradit,lebo on vsetko o epi odmieta,prejavila sa mu v 18-tke a doteraz sa s tym nevyrovnal,vsetko riesim ja aj po lieky mu chodim ja,nastastie sa citi velmi dobre ale bojim sa buducnosti,na jednej strane nechavam vsetkemu volny priebeh a na druhej strane sa trapim ako to zvladne sam,mal by sa zaujimat sam o svoj zdravotny stav,ale ked narazi na moment,ked sa to ma niekto druhy dozvediet,teraz ten zamestnavatel tak to tazko znasa a je z toho velmi nestastny a nevieme ci ist s pravdou von alebo to zamlcat,bojime sa ci to zamestnavatela neodradi a co potom,ked treba chodit na kontroly a lieky ,vysetrenia a pod.dakujem vam vsetkym a zelam vela vela dobreho v zivote.

radana

Ahoj Miska.Uz teraz je to v pohode.Epi mame podchytenu a aj jeho autisticke prejavy zvladame.Rokmi sme sa naucili co na neho plati,aby bol v co najvacsej pohode.Vieme coho sa mame vyvarovat a tak to ide. :) Najhorsie bolo,ked 3 roky v kuse zachvatoval a nevedeli sme mu pomoct.Ale nakoniec sa nam to podarilo. :)

miska

radana...tak to mi je luto asi mozem byt stastna ze mam len epilepsiu...chudak maly ale asi nechces pocuvat ako ta niekto lutuje len ti chcem napisat ze musis byt velmi silna zena...a toho sa drz pa

radana

Ahoj Miska.Maly ma 14 rokov.Volam ho stale maly,lebo popri epilepsii ma kopu dalsich chorob,vratane autizmu,mentalnej retardacie,problemy so srdieckom..Velmi tazko sa mu nastavovala liecba.Epi ma od malicka,ma ju vrodenu.Vyskusali mu vsetky mozne aj nemozne kombinacie antiepileptik a dlho sa ho nedarilo nastavit,aby bol bez zachvatov.Potom som to riesila s nasou neurologickou-detskou,kde sme patrili podla obvodu a poprosila som ju este o urcite kombinacie liekov,ktore mu v nemocnici robili lepsie,avsak nie uplne bezzachvatovo.Vyskusali sme a podarilo sa nam ho nastavit,ze teraz je uz niekolko rokov bez jedineho zachvatu a to nas z nemocnice prepustali s tym,ze sa budeme musiet zmierit,ze bude zachvatovat cely zivot.Momentalne berie Timonil a Convulex a lekarka nam chce convulex zamenit za Orfiril kapsule.Len on je dost citlivy na co len najmensiu zmenu.Tak sa trosku tej zmeny obavame a neurologicka mu teda nechava Convulex.Chcela mu ho zmenit prave kvoli tomu,ze to ma kvapky,davame mu ich 3 krat za den a ze tie kapsule by bral len rano a vecer.Lenze on kapsule hltat nevie :(

miska

ahoj radana a maly ma kolko rokov?no asi pre male deti je to optaznejsie ja som brala trileptal a potom mi nasadili orfiril kapsule a myslim ze ked dodrziavam rezim je to v pohode....