epilepsia

Príspevok v téme: epilepsia
Jančura

Epilepsiu mi diagnostikovali v 14 rokoch,teraz 24rokov.Od tej doby som na liečbe.Patrím do skupiny možno tých šťastnejších epileptikov,lebo záchvaty nemám tak často a súvisia čisto len so zaspávaním.V roku 2003 vymiznutie záchvatov,po narodení mojho prvorodeného synčeka,no momentálne mám strach,lebo záchvat sa mi v ďalšej tehotnosti objavilt.j.23 týždeň tehotenstva.Tak dúfam,že to naozaj súvisi s tehotenstvom a vyčerpanosťou a po pôrode bude zase všetko o.k.,aby som sa mohla plnohodnotne starať o svoju 4 člennú rodinu,lebo naozaj tá doba bez záchvatov bola super,úplne plnohodnotný život.
-----------
Stručne popísaná choroba na tému "Epilepsia" www.zdravie.sk

damian

Iste ste si vsimli clanok o epilepsii na hlavnej stranke. Az dorazim z prace, velmi rad sa k nemu vyjadrim, ale uz teraz som z toho znechuteny, z takychto chemickych propagacii, ktore len epilepsiu podporuju (z dlhodobeho hladiska)...

miska

lusylu aj ja mam sem tam taky problem ale to je psychika ak myslime obydve na to iste.ja mam totiz strach z tej choroby.myslim si ze odpadnem a potom zacnem mysliet na nieco ine alebo sa niak zamestnam a je to ok.tiez mi to zacalo raz za pol roka potom raz za mesiac a teraz pravidelne skoro kazdy den ale zacala som brat persen a je to lebsie.ale moozno ty prezivas nieco ine mozno su to tak zvane male zachvaty asi by si sa mala poradit z neurologom pa miska

miska

ahoj celin dion nemas za co ja si rada popisom o trapeniach sak aj ja mam taky problem tak to sa mi aspon trosku ulavi.napis ako ste dopadli drzim palce

lusylu

ahojte..ja mam 21.rokov a tiež som mala epilepsiu, ale je to už nejaky ten rok presnejšie 8. rokov čo neberiem lieky a som\" vyliečena\" a nemam záchvaty. Ale stále mávam také zvláštne pocity už od mala sa mi proste take stava raz za čas inokedy častejsie inokedy raz za pol rok proste že z ničoho nič mam v hlave zrazu taky zablesk nejake obrazy ktore som nikdy nevidela a ani nepoznam..ako keby som bola v inej dimenzii a čím viac myslim na to ..na tu situaciu...tym viac mi zle pride..potom rýchlo musim myslieť na niečo ine aby ma to prešlo..stretol sa niekto s niecim takym? alebo podobnym??? som citala nejake fora..boli tam paru podobne opisy..ale oni dostali zachvat a mne je \"naštastie\" len zle..

radana

Ahoj celindion.Je to tazke,ci sa priznat,ci nie-myslim z toho ludskeho hladiska.Chapem tvoje aj synove obavy najma v tom,ze ked sa jedna o nejakeho neferoveho firemneho lekara,mohol by mu narobit trosku problemy. :( Ale co sa tyka epilepsie a tohoto zamestnania by to nemal byt problem,nie je to rizikova praca pre cloveka,co trpi touto chorobou.A aj predpisovanie liekov,alebo kontroly raz za tri mesiace by v pohode zvladal bud vo svojom volnom case,pripadne na paragraf,na ktory ma narok.Takze prajem vam,aby ste sa rozhodli spravne a urcite napis,ako ste dopadli.Drzim palce..

celindoin

radana,miska,ste moc zlate,dakujem za odpovede,syn to tiez nechce povedat,lebo sa ma dobre,a pred mesiacom sa vratil z USA,kde bol rok vo velmi stresujucich podmienkach-teda nie stale ale bolo to obcas huste,malo spanku,frmol,a zvladol to uplne v pohode,nikomu nic nehovoril,len teraz ten firemny lekar sa pyta na zdrav.stav tak nevie ci ist s farbou von,lebo na kontroly chodi kazdy mesiac-teda po lieky a eeg sa robi raz 3 mes.nevieme klamat,preto mame s tym problem,snad si tu nebude niekto mysliet,ze mamickin synacik????prosim neberte to tak,keby vedel ze tu sa tu pytam v jeho mene,hneval by sa ,ale ja fakt neviem co mu povedat,ked sa ma na to pyta...preto som rada,ze ste boli tak zlate a poradili my.Zelam vam vsetkym,vela stastia,radosti a lasky a spokojny zivot,ste tu mile osobky,citam vas uz dlhsiu dobu,a preto vas uz trosku poznam.dakujem drzte sa.

miska

Eliska...len vies epilepsia je strata vedomia ked mas zachvat viem ze aj schyzo.neni lachka choroba nahodou robis tazku robotu pri stroji a moze sa nam nieco stat tak za to je dobre aby o tom zamestnavatel vedel

eliska

Ja zamestnavatelovi o ziadnych diagnozach nic nehovorim. Napriklad ja mam schizofreniu a pracujem na zodpovednom mieste, ale lekari mi vychadzaju v ustrety a ked idem na psychiatriu na kontrolu, tak peciatku na priepustku mi dava obvodny.

miska

CELINDION....vobec nas nezatazujes tento portal tu je na to aby sme sa o tom bavili.ja viem ze je to pre vas tazke ale pokial syn nema zachvaty tak je to super a ak sa hlasi na poziciu ekonoma urcite nebude problem ja som dlhe roky robila casnicku z epi.a dalo sa to ale radsej som zmenila povolanie pretoze mi to moc dobre nerobilo tahala som 16hodinove smeny,ale teraz je to v pohode robim 8hodin a citim sa fajn az na tie stavy uzkosti...tak ze vela stastia prajem synovi