Epilepsiu mi diagnostikovali v 14 rokoch,teraz 24rokov.Od tej doby som na liečbe.Patrím do skupiny možno tých šťastnejších epileptikov,lebo záchvaty nemám tak často a súvisia čisto len so zaspávaním.V roku 2003 vymiznutie záchvatov,po narodení mojho prvorodeného synčeka,no momentálne mám strach,lebo záchvat sa mi v ďalšej tehotnosti objavilt.j.23 týždeň tehotenstva.Tak dúfam,že to naozaj súvisi s tehotenstvom a vyčerpanosťou a po pôrode bude zase všetko o.k.,aby som sa mohla plnohodnotne starať o svoju 4 člennú rodinu,lebo naozaj tá doba bez záchvatov bola super,úplne plnohodnotný život.
-----------
Stručne popísaná choroba na tému "Epilepsia" www.zdravie.sk
epilepsia
lusylu aj ja mam sem tam taky problem ale to je psychika ak myslime obydve na to iste.ja mam totiz strach z tej choroby.myslim si ze odpadnem a potom zacnem mysliet na nieco ine alebo sa niak zamestnam a je to ok.tiez mi to zacalo raz za pol roka potom raz za mesiac a teraz pravidelne skoro kazdy den ale zacala som brat persen a je to lebsie.ale moozno ty prezivas nieco ine mozno su to tak zvane male zachvaty asi by si sa mala poradit z neurologom pa miska
ahojte..ja mam 21.rokov a tiež som mala epilepsiu, ale je to už nejaky ten rok presnejšie 8. rokov čo neberiem lieky a som\" vyliečena\" a nemam záchvaty. Ale stále mávam také zvláštne pocity už od mala sa mi proste take stava raz za čas inokedy častejsie inokedy raz za pol rok proste že z ničoho nič mam v hlave zrazu taky zablesk nejake obrazy ktore som nikdy nevidela a ani nepoznam..ako keby som bola v inej dimenzii a čím viac myslim na to ..na tu situaciu...tym viac mi zle pride..potom rýchlo musim myslieť na niečo ine aby ma to prešlo..stretol sa niekto s niecim takym? alebo podobnym??? som citala nejake fora..boli tam paru podobne opisy..ale oni dostali zachvat a mne je \"naštastie\" len zle..
Ahoj celindion.Je to tazke,ci sa priznat,ci nie-myslim z toho ludskeho hladiska.Chapem tvoje aj synove obavy najma v tom,ze ked sa jedna o nejakeho neferoveho firemneho lekara,mohol by mu narobit trosku problemy. :( Ale co sa tyka epilepsie a tohoto zamestnania by to nemal byt problem,nie je to rizikova praca pre cloveka,co trpi touto chorobou.A aj predpisovanie liekov,alebo kontroly raz za tri mesiace by v pohode zvladal bud vo svojom volnom case,pripadne na paragraf,na ktory ma narok.Takze prajem vam,aby ste sa rozhodli spravne a urcite napis,ako ste dopadli.Drzim palce..
radana,miska,ste moc zlate,dakujem za odpovede,syn to tiez nechce povedat,lebo sa ma dobre,a pred mesiacom sa vratil z USA,kde bol rok vo velmi stresujucich podmienkach-teda nie stale ale bolo to obcas huste,malo spanku,frmol,a zvladol to uplne v pohode,nikomu nic nehovoril,len teraz ten firemny lekar sa pyta na zdrav.stav tak nevie ci ist s farbou von,lebo na kontroly chodi kazdy mesiac-teda po lieky a eeg sa robi raz 3 mes.nevieme klamat,preto mame s tym problem,snad si tu nebude niekto mysliet,ze mamickin synacik????prosim neberte to tak,keby vedel ze tu sa tu pytam v jeho mene,hneval by sa ,ale ja fakt neviem co mu povedat,ked sa ma na to pyta...preto som rada,ze ste boli tak zlate a poradili my.Zelam vam vsetkym,vela stastia,radosti a lasky a spokojny zivot,ste tu mile osobky,citam vas uz dlhsiu dobu,a preto vas uz trosku poznam.dakujem drzte sa.
Ja zamestnavatelovi o ziadnych diagnozach nic nehovorim. Napriklad ja mam schizofreniu a pracujem na zodpovednom mieste, ale lekari mi vychadzaju v ustrety a ked idem na psychiatriu na kontrolu, tak peciatku na priepustku mi dava obvodny.
CELINDION....vobec nas nezatazujes tento portal tu je na to aby sme sa o tom bavili.ja viem ze je to pre vas tazke ale pokial syn nema zachvaty tak je to super a ak sa hlasi na poziciu ekonoma urcite nebude problem ja som dlhe roky robila casnicku z epi.a dalo sa to ale radsej som zmenila povolanie pretoze mi to moc dobre nerobilo tahala som 16hodinove smeny,ale teraz je to v pohode robim 8hodin a citim sa fajn az na tie stavy uzkosti...tak ze vela stastia prajem synovi