epilepsia

Príspevok v téme: epilepsia
Jančura

Epilepsiu mi diagnostikovali v 14 rokoch,teraz 24rokov.Od tej doby som na liečbe.Patrím do skupiny možno tých šťastnejších epileptikov,lebo záchvaty nemám tak často a súvisia čisto len so zaspávaním.V roku 2003 vymiznutie záchvatov,po narodení mojho prvorodeného synčeka,no momentálne mám strach,lebo záchvat sa mi v ďalšej tehotnosti objavilt.j.23 týždeň tehotenstva.Tak dúfam,že to naozaj súvisi s tehotenstvom a vyčerpanosťou a po pôrode bude zase všetko o.k.,aby som sa mohla plnohodnotne starať o svoju 4 člennú rodinu,lebo naozaj tá doba bez záchvatov bola super,úplne plnohodnotný život.
-----------
Stručne popísaná choroba na tému "Epilepsia" www.zdravie.sk

radana

Veru tak Damian,ako pises,je s tebou uz Amen.Stale opakujes dookola same nezmysly.Na mojom dietati nikto pokusy nerobi.To je len tvoje zbozne prianie.

damian

1.To je zvlastne pisat o pokusoch na detoch ked momentalne farma-medicina robi pokusy prave na Tvojom dietati.
2.Ja nemozem nutit ani tych, co osobna poznam, aby sa nenaplnali chemiou, ako ten chlapec. Mozes priviest KONA k vode, ale pit musi sam.
3. Ja som si teda dovolil neraz odhovorit ludi od chemie (a nielen pri epilepsii) a ak by nebol po vysadeni chemie uspech, neunuval by som sa pisat tu donekonecna, ked navyse NEMAM Z TOHO OSOBNY OOSOH!
4. mam za sebou dostatok skusenosti teoretickych aj praktickych, aby si ma mohla obvinovat (len tak do vzduchu bez preskumania toho, co pisem), z bludov. Ale to sa Ti da odpustit, kedze doposial som neodpovedal na otazku, co vlastne a presne robim.
5. OPAKUJEM, ludia, ktori beru vysoke davky kvalitneho magnezia, piridoxinu, manganu, taurin, vitamin C, vapnik, strava a ine, sa maju MINIMALNE lepsie - minimalne mozu podstatne znizit antiepileptika, psychicky sa maju lepsie, koncentracia je lepsia, su menej unaveni a pod.
6. uZ som spominal nespocetne krat (lebo nespocetnekrat pises to iste), ze epilepsiu nemusi sposobit len ortut a ak aj ano, tak nemusi byt v zuboch. Ja pisem o tazkych kovoch a inych potencialnych meurotoxinoch, za cim Ty stale vidis ORTUT, lebo som ju kdesi spominal. Za to ja ale nemozem, ze ja nieco pisem a ty ine citas, alebo chapes.
7. AMEN

radana

Ja nepripustam tie tvoje bludne pokusy na ludoch.Vzdy nezabudnes za ladovanim vitaminmi dopisat,ze vsetko by sa podarilo,clovek by nezachvatoval,len keby nemal plomby v zuboch.Nechces pripustit,ze keby mal clovek aj vsetky zuby vytrhane,resp.totalne zdrave,tie tvoje pokusy nezaberaju.Bolo by dobre,keby si sa zobudil.Nedopustim,aby na mojom dietati niekto taky sikovny ako ty vykonaval pokusy a aby moje dieta zacalo zase zachvatovat,kedy ked urobi jeden krok dopredu,pri zachvate sa vrati tri kroky do zadu.A to este nebudem pisat o tom,aky to ma dopad celkovo na mozog cloveka,kazdy jeden zachvat!!!!!Moj syn ma pecenove testy totalne v poriadku a teda volim mensie zlo.Nikdy by som si nedovolila odhovarat stabilizovanych ludi trpiacich na epilepsiu,aby prestali brat antiepileptika!!!!!

radana

Damian a naco maju takeho perfektneho priatela,ako si ty,ktory vsetko vyriesi,vylieci.Preco dovolis svojmu blizkemu,aby ho ladovali liekmi,ked mas take perfektne riesenia?Sem-tam sa aj zamysli nad tymi bludmi,co tu vypustas.

damian

...okrem toho, asi len Ty vidis rozporuplnost v tom, co som napisal o tom azijskom chlapcovi. Lebo ja som nic rozporuplne netvrdil. Napisal som to dost jednoducho aby to mohol pochopit aj jednoduchy clovek. Chlapec nahle ochorej po zasahu MMR vakcinou, ale rodicia nerobia nic preto, aby sa z toho dostal - len ho laduju psychiatrickymi liekmi a antiepileptikami.

Ale Ty chapes len to, co Tebe vyhovuje, Radana. Tak Ti zelam vela stastia, hadam raz vylezies z toho bludu, v ktorom si a do ktoreho Ta vtiahla ortodoxna chemo-biznis-medicina

damian

Jednoduche veci nedokazes resp nechces pochopit alebo uznat. Ja pisem stale to iste a to - ze chemia, ktorou denne naplnas svojho syna nie je riesenim, ale len symptomatickou kontrolou epilepsii a z cloveka to po rokoch casto robi psychiatrickeho pacienta, alebo inack psycho-socialne zniceneho cloveka.

Su ine alternativy, bezpecnejsie a ucinne. Ak neplati jedna, moze platit ina - je ich vela, len hladat. JA TI HOVORIM, ze ty, okrem hasterenia tuto na nete, si neurobila takmer nic z moznosti, ktore su.

andula

Ahojte, chcela by som sa vás spýtať na jednu vec. Tiež mám epilepsiu, užívam Depakine - 500-0-500. Nakoľko som pri užívaní týchto liekov začala mať menštruačné problémy, po dohode s neurológom som postupne prechádzala na Lamictal - 25-0-0, neskôr 25-0-25. Lenže z ničoho nič som dostala horúčky (najviac 39,9 st.) a tzv. exantém, ktorý som mala najskôr len na tvári a potom sa mi šíril po celom tele. Bola som aj hospitalizovaná na internom oddelení, kde mi Lamictal vysadili. Nemal niekto podobnú skúsenosť? Mohlo to byť z toho Lamictalu? Sedimentáciu som mala v poriadku, pečeňové testy som mala 4-násobne zvýšené, podávali mi ATB aj do žily aj v tabletkovej forme, horúčky mi postupne prestávali, takže neviem, či to bolo z toho Lamictalu. Môžete mi, prosím, niekto odpísať? Ďakujem. Andula z Považskej Bystrice

radana

A aby si zase neplacal do vetra,uvediem ti aj konkretny priklad-------damian
03/11/2008 20:36
Lizanka, ja mam azijsku rodinu, kde maju 18 rocneho chlapca, autistu. Ten bol uplne zdravy do 6 roku. Bol ockovany a len par dni na to "onemel". Asi sa mu zrazu zmenila genetika :-)), podla niektorych. Podla mna, ani podla rodiny, to genetika nebola. Pridal:
lizanka
03/11/2008 20:40
damian: a co s nim robia? mam na mysli liecbu Pridal:
damian
03/11/2008 21:30
Nic, davaju mu psychiatricke lieky. :-( Pridal:
damian
Včera 13:22
Osobne pozname lekarov ktori liecili a vyliecili autizmus ako aj epilepsie vysokymi davkami vit C vnutrozilovo, napriklad.---------------------------------------- ---------------------------------Precitaj si to a mozno pochopis,ako si protirecis.Raz pises,ze s chlapcom nic nerobia,len do neho pchaju psychiatricke lieky a potom zase rozdavas lavou zadnou tie svoje rady.Preco neliecis aj svoju rodinu tymito vymyslancami?A odhovarat ludi trpiacich epilepsiou od toho,aby pokracovali v brani antiepileptik,to je naozaj sila.

radana

Damian,trpis samomluvou?Kontroluj si sam co pises,lebo si stale protirecis.Moj syn je chvala bohu uz roky stabilizovany,co sa tyka zachvatov a to len vdaka antiepileptika!!!.Pri nastavovani sme vyskusali aj to tvoje skvele magnezium,aj vapnik a skor mu to poskodilo.Rozzachvatoval sa.Sem-tam si aj po sebe precitaj,co pises.Este nedavno si tuto pani nastavoval pomocou tychto tvojich nezmyslov a ona vysadzovala antiepileptika,ale nepodarilo sa ju podla teba zbavit zachvatov,lebo ma plomby :-D Na co sa tu zase hras?