epilepsia

Príspevok v téme: epilepsia
Jančura

Epilepsiu mi diagnostikovali v 14 rokoch,teraz 24rokov.Od tej doby som na liečbe.Patrím do skupiny možno tých šťastnejších epileptikov,lebo záchvaty nemám tak často a súvisia čisto len so zaspávaním.V roku 2003 vymiznutie záchvatov,po narodení mojho prvorodeného synčeka,no momentálne mám strach,lebo záchvat sa mi v ďalšej tehotnosti objavilt.j.23 týždeň tehotenstva.Tak dúfam,že to naozaj súvisi s tehotenstvom a vyčerpanosťou a po pôrode bude zase všetko o.k.,aby som sa mohla plnohodnotne starať o svoju 4 člennú rodinu,lebo naozaj tá doba bez záchvatov bola super,úplne plnohodnotný život.
-----------
Stručne popísaná choroba na tému "Epilepsia" www.zdravie.sk

damian

:-) Len jeden, ci dva obrovske problemy tu mame. Ze teorie nie su moje, ale z odbornych zdrojov, dennodenne potvrdzovane uspesnou pracou tych doktorov, co nakopli do zadku chemii.

Dalsi velky problem je, ze JA nikumi NIC nenutim. Som daleko od hnijuceho SK zdravotnictva. Zalezi na kazdom, ci a ako vyuzije, nevyuzije, alebo zneuzije (na trapny vysmech) moje, odborne podlozene informacie. Ja tu nie som na to, aby som sa neustale vadil s...., niekym. Na to som si uz vybudoval rezistenciu, xvalabohu.

radana

A este sa chcem "pochvalit" ,ze je syn na polovicnych davkach antiepileptik nez pred rokom a eeg je stale pekne ciste.A to bez konskych davok vitaminov.Mimochodom minuly tyzden,ked sme boli so synom na neurologickej kontrole, priviezli do nemocnice 13 rocne dievcatko,ktoreho mamicka podla veeeelmi dobrych rad sarlatana zacala pomaly bezdovodne vysadzovat antiepileptika a dievca zacalo uzivat vysoke davky vitaminov na rady sarlatana.Bez zachvatu vydrzalo dievcatko este 2 tyzdne,odkedy jej zacali lieky vysadzovat-pokial jej brutalne neklesla hladina antiepileptik a doviezli ju do nemocnice zachrankou,lebo este sa neprebrala z jedneho zachvatu a uz upadla do druheho zachvatu.Vtedy sme si s manzelom povedali,ze ako dobre,ze nas syn je tak dobre nastaveny na liecbu.Az vtedy sme si uvedomili,ze to,ze syn nema zachvaty uz berieme ako samozrejmost a ono to samozrejmostou nie je.Staci len niekomu naletiet. :-(

radana

Damianove teorie o liecbe su SCESTNE.Najradsej by kazdemu nanutil konske davky vitaminu C a podla neho by bolo po zdravotnom probleme.Som rada,ze aj na Slovensku mame velmi sikovnych lekarov NEUROLOGOV,ktorym naozaj dakujem,ze moj syn ma eeg ciste.Takemu sarlatanovi,ako je Damian by som zdravie svojho syna urcite nezverila.Ale ved niet sa co cudovat-podla skupiny Damian a spol je aj rakovina len banalne ochorenie. :-(

sari

Takto som to urobila ja po precitani Damianovych rad: antiepileptika som ponechala - predsalen riziko recidivy zachvatov moze nastat. A k tomu som zacala uzivat doplnky a mineraly - hlavne B vitaminy a Mg. Uz je to asi rok. Na moje velke prekvapenie mam stale lepsie a lepsie vysledky EEG. Momentalne uzivam stvrtinu z antiepileptik co som mala pred rokom a verim, ze casom lieky vysadim uplne a EEG graf bude v uplnom poriadku. Toť moja skusenost. Za to sa samozrejme musim podakovat hlavne Damianovi. Keby nie jeho osvety, teraz by som uz mala "konske davky" liekov proti epilepsii co bola pred rokom pre mna kruta realita, kedze podla EEG vysetreni som mala stale horsie vysledky. Mozem citovat zaver neurologicky spred roka: "tazka forma epilepsie". Teraz ziadny nalez pripominam s ovela mensou davkou liekov. DAKUJEM DAMIAN!

radana

Jednoznacne teorie o tazkych kovoch spajajucich s epi a bla,bla,bla....su rozpravky.Clovek,ktory pri takejto zavaznej chorobe,ako je epilepsia,ked odporuca nebrat antiepileptika,ktore zachvaty zastavia,svojimi vyrokmi OHROZUJE cloveka samotneho.Zabuda,ze EPILEPSIA nie je prechladnutie a ked by aj ten clovek nic s prechladnutim nerobil,vacsinou same odide.Ohrozovat cloveka tak,ze by nebral lieky,ktore mu pomozu nadalej PLNOHODNOTNE ZIT je nic ine,len fanaticke vyroky,ktore cloveku este viac poskodia.Ten,kto nema blizkeho s epilepsiou asi len tazko pochopi,kolko zla narobi co len jeden zachvat.Mala som to moznost vidiet pri synovi,ked som ho nieco krvopotne naucila a jediny zachvat stacil na to,aby sa vratil daleko,daleko naspat.JA DAKUJEM LEKAROM-NEUROLOGOM,ktori mi pomohli nastavit syna na antiepilepticku liecbu,pri ktorej je stabilizovany bez zachvatu uz nejakych 13 rokov.A mimochodom uz sme presli aj vyssimi davkami vitaminov a tie nam akurat tak narobili kalamitu-teraz pisem o magneziu,calciu....A to mi potvrdili viacere mamicky,co si tym presli tiez.Hauk.

damian

Lenze tu ide o ten DOVOD, PRECO su tam vyboje, co medicina nie velmi vie/chce vysvetlit. Nezabudajme, ze nervova sustava je elektrina tela a ta je zalozena na metabolickej podstate. Kym elektricke droty su z medi, nervy a mozog nie su z kovu ale zo ziveho materialu/buniek a tie pracuju na metabolike/vyzive. Dalej, ak je tato nervova elektricka sustava napriklad pretazena tazkymi kovmi, ktore sa v organizme nachadzaju (lebo clovek je im vystaveny a telo ich nedokaze odstranit), samozrejme, ze vysledkom budu vyboje v mozgu. A, ako sa odstranuju tazke kovy z organizmu, ak nie efektivnou metabolikou tela?

Dalej, ak je v tom nervovom systeme sucho, kedze clovek je chronicky dehydrovany, sustava je prehriata, no samozrejme, ze dojde ku skratom, to su zakony prirody, ci nie?

To su veci, na ktore neurologia malo (alebo asi vobec) prihliada - oni pozeraju len na jednu jedinu vec - na tie vyboje - a snazia sa tie vyboje chemiou paralyzovat, pricom podstata problemu pretrvava a tak je clovek naveky na liekoch.

Ak je v prirode prilis sucho a hrozi poziar, ludia sa snazia zavlhcovat, aby k poziarom nedoslo, nie len hasit poziar, ak az pride. Takto treba riesit aj podstatny problem epilepsie, dodat nervom TO, CO POTREBUJU - VODU, ZIVINY, DUSEVNU POHODU A ODSTRANIT VYVOLAVACE "MOZGOVEHO POZIARU/OV". Chemicke lieky su nicim inym, ako len hasenim oneho poziaru.

damian

brat je sportovec. V danom obdobi pravdepodobne nesportoval a bol zatazeny nadmernym stresom. Takyto zachvat moze mat mnohe priciny, ako

- dehydrovanie (+ ktovie kolko kavy vypil pocas ucena sa v noci)
- nedokrvenie (bol zvyknuty hybat sa a zrazu tplke dni bez pohybu a v strese
- pokles magnezia v krvnom sere

Bolo by velmi smutne nasadit takehoto pacienta na entiepileptika, ktore z neho mozu urobit epileptickeho pacienta dozivotne.

Pisalo mi davno mlade dievca (teraz je kdesi v Australii), ze davno malo JEDEN epilepticky zachvat a mila pani doktorka jej predpisovala ROKY lieky. Ona z nich bola unavena, nakoniec ich vysadila a ma sa vyborne. A takychto ludi je vela. Samozrejme, su mnohi, ktori poslusne beru antiepileptika a a ni Pan Boh nevie, ci ich skutocne potrebuju.

jaaaa

Vystrasena,ked ma brat vyboje v mozgu,zrejme mu lekari nasadia antiepilepticku liecbu,aby sa uz zachvat nezopakoval.