Epilepsiu mi diagnostikovali v 14 rokoch,teraz 24rokov.Od tej doby som na liečbe.Patrím do skupiny možno tých šťastnejších epileptikov,lebo záchvaty nemám tak často a súvisia čisto len so zaspávaním.V roku 2003 vymiznutie záchvatov,po narodení mojho prvorodeného synčeka,no momentálne mám strach,lebo záchvat sa mi v ďalšej tehotnosti objavilt.j.23 týždeň tehotenstva.Tak dúfam,že to naozaj súvisi s tehotenstvom a vyčerpanosťou a po pôrode bude zase všetko o.k.,aby som sa mohla plnohodnotne starať o svoju 4 člennú rodinu,lebo naozaj tá doba bez záchvatov bola super,úplne plnohodnotný život.
-----------
Stručne popísaná choroba na tému "Epilepsia" www.zdravie.sk
epilepsia
Ty mas vzdy iba jednu a tu svoju veeelmi kratkozraku "pravdu".Mimochodom toto neboli slova dr.Bukovskeho.Keby si si sem-tam precital aj studie riadne vystudovanych lekarov,zistil by si,ako velmi sa mylis.
vsetko s mierou??? To su slova Dr Bukovskeho, ktory chce si mysli, ze cloveku staci vit C z jablk.
Inac, davkovania, ktore som uviedol, su z ortomolekularnej mediciny, praktizovane riadne vystudovanymi lekarmi v specializacii metabolicka medicina, ktore praktizuju tieto davky viac ako 20 rokov. Takzd je zbytocne tu pisat bludy ortodoxnej mediciny o hypervitaminozach a pritom davat do cloveka vysokotoxicku chemiu, ktora skodi aj pri minimalnych davkach.
Okrem toho, samozrejme, ked sa clovek davkuje zevraj vitaminom D, akym je farmaceuticky Vigantol (D2, ergokalciferol, latka velmi nebezpecna, pricom sa odporuca D3!!, nie D2), samozrejme, ze vznikaju tazkosti a otravy. Ja pisem o riadnych vitaminoch s co najmmensim poctom pomocnych latok.
3 deti, ktorym sa snazim dlhodobo pomoct mali B komplex z lekarne, po ktorom mali krce v bruchu a hnacky. Zvlastne je, ze 20 x silnejsi B komplex, co som im ja poslal, im nerobil ziadne problemy. Takze mame "vitaminy" a VITAMINY.
A este,aby som to uviedla na spravnu mieru-SOM ZA VITAMINY,ale vsetko s mierou.Kazdy organizmus je iny a co jednemu pomaha,druhemu moze poskodit.
Ty velmi dobre vies,co sposobuju megadavky vitaminov,ktore tu propagujes.Tak pre ozivenie pamate-Keď sa skonzumované „vitamínové dobro“ v našom tele naakumuluje vzniká hypervitaminóza – prebytok vitamínov, ktoré sa začínajú v tele ukladať. Dôsledkom hromadenia zvýšeného množstva vitamínov v tele vznikajú zdravotné problémy rôzneho druhu, ako napríklad:
Hypervitaminóza A
Prejavuje sa suchosťou kože, slizníc, očí; zápalom spojiviek, ale aj zápalmi ďasien, ktoré môžu byť spojené s uvoľňovaním zubov. Pociťovať tiež môžete bolesti hlavy, nechutenstvo, nevoľnosť, zvracanie, pridať sa môže i hnačka. Hypervitaminóza A môže mať na svedomí aj vypadávanie vlasov, podráždenie, zvýšenie vnútrolebečného tlaku, zväčšenie pečene, anémiu. U detí môže dôjsť k riziku zastavenia rastu; popísané boli rakovinotvorné vplyvy, ako aj toxické vplyvy na vnútromaternicový vývin dieťaťa.
Hypervitaminóza D
Vyvoláva uvoľňovanie vápnika z kostí, ktorý sa následne ukladá v mäkkých tkanivách – obličkách, srdci, stenách ciev, v pľúcach. Zvyšuje hladinu vápnika v krvi, čo sa prejavuje bolesťami hlavy, psychickými zmenami. Ďalšími prejavmi sú nechutenstvo, zvracanie, zápcha, bolesti a kŕče brucha, hnačky, dehydratácia, zvýšené močenie, smäd, malátnosť, závraty, či zvýšené potenie. Hypervitaminóza D môže vyústiť až do zlyhania funkcie obličiek.
Hypervitaminóza E
Vyvoláva tráviace problémy, únavu, celkovú slabosť, bolesti hlavy, znižuje odolnosť organizmu voči infekciám.
Hypervitaminóza C
podráždenie pažeráka a žalúdočnej sliznice, nevoľnosť, zvracanie, celková slabosť, nespavosť, hnačky, tvorba obličkových kameňov (bolesti chrbta), môže spôsobiť úbytok vitamínu B12, deficit medi a zvýšiť hladinu cholesterolu.
Hypervitaminóza B2 (riboflavín)
Má na svedomí mravenčenie v prstoch končatín, svrbenie, a žlté sfarbenie moču.
Hypervitaminóza B6 (pyridoxín)
Prejavuje sa pálením záhy, nevoľnosťou, pri vysokých dávkach sa ukazujú zvýšené hodnoty pečeňových testov. Ale tebe ked niekto napise,ze na tvoje odporucania namiesal manzelovi bombasticky koktail z megadavok vitaminu C a jeho zacalo prehanat,tvoje vyjadrenie k tomu je-aspon ho precisti. :-( Kto chce,vyhovorku si vzdy najde.
Zrejme ti nic nehovori,ze predavkovat sa da aj vitaminmi.A preto-NIE JE VSETKO ZLATO,CO SA BLISTI.Ked mam raz odskusane,ze mojmu synovi magnezium,calcium,"zelezo"... vyvolavaju zachvaty,nebudem to do neho pchat len preto,ze niekto ma v hlave vsugerovanu teoriu,ze to za kazdu cenu musi kazdemu pomoct.
Davky v B komplexe z lekarne su smutne a trapne. Jednoducho na smiech. Niekedy mi pisu ludia, ze sak mi pani doktorka predpisala B komplex. Ked som sa pozrel, ze napriklad davka B6 v B-komplexe je 2 az 10 mg, mal som dost. Tieto davky v B-komplexe su len na to, aby clovek neumrel na beri-beri chorrobu. Nie na neurologicke ochorenia.
Mas dobru pamat Damian:-) Urcite ti raz napisem, ale este to chce cas. Predsalen, este stale nie som celkom za vodou.
Pre Radanu: toto urcite nie je sarlatanstvo, je to osveta. Neberiem ziadne konske davky. Vitaminy a mineraly su sucastou zivota. Dokonca aj neurologicka mi odporucala brat MG+B6. V lekarnach vsak dostat doplnky, ktore obsahuju nepatrne mnozstvo vit. B6. Rozdiel preto nebolo poznat.
Ja osobne po mojich skusenostiach a to nielen tychto, lekarom neverim...
Na druhej strane viem, aky je zachvat deprimujuci. Musi byt hrozne vidiet, ako trpi vlastne dieta. Neprajem to nikomu zazit.