Epilepsiu mi diagnostikovali v 14 rokoch,teraz 24rokov.Od tej doby som na liečbe.Patrím do skupiny možno tých šťastnejších epileptikov,lebo záchvaty nemám tak často a súvisia čisto len so zaspávaním.V roku 2003 vymiznutie záchvatov,po narodení mojho prvorodeného synčeka,no momentálne mám strach,lebo záchvat sa mi v ďalšej tehotnosti objavilt.j.23 týždeň tehotenstva.Tak dúfam,že to naozaj súvisi s tehotenstvom a vyčerpanosťou a po pôrode bude zase všetko o.k.,aby som sa mohla plnohodnotne starať o svoju 4 člennú rodinu,lebo naozaj tá doba bez záchvatov bola super,úplne plnohodnotný život.
-----------
Stručne popísaná choroba na tému "Epilepsia" www.zdravie.sk
epilepsia
ahojte. môj bratranec, aktivny sportovec, abstinent, vcera dostal akoby epi zachvat, schvalne hovorim ako, pretoze v nasej rodine sa nevyskytuje epi. Nemôzem sa s tym stotoznit. Môze ist o jednorazovu zalezitost? EEG vraj potvrdilo epi.
Ja tiež užívam Depakine a v novembri som chcela prejsť na Lamictal. Nakoniec som z tejto kombinácie dostala 40-stupňové horúčky a kožný exantém. Tiež som mala zvýšené pečeňovky na 4-násobok. Museli ma hospitalizovať. Nakoniec som musela Lamictal vysadiť. Teraz mám len Depakine. Ale tiež ma pobolievala hlava, vlastne som mávala dosť silné bolesti. Teraz ma už hlava nebolieva. Andula
A ak by si sa chcela poradit aj s inymi maminami,co maju deticky s epilepsiou,zapoj sa do diskusneho fora na stranke www.radost.sk je tam vela potrebnych informacii a skusenosti,ktore si navzajom maminy vymienaju.
katyka,zrejme tvojej dcere lamictal nesadol.Treba zajst za neurologickou a povedat jej,ze ju drazdi a ona vam nasadi nieco ine,vhodnejsie.Niektore deticky sa nastavuju na liecbu tazsie,ale vysledok potom stoji za to.Aj moj syn uz nemal zachvat nejakych 13 rokov.A to vdaka tomu,ze sa nam ho podarilo dobre nastavit na antiepileptika.Tak drzim palce.
Ja by som pomaly vsetko povysadzoval (takto to robim u pacientky, ktora ma 18 r tazku epilepsiu) a nasadzoval a stale zvysoval davky piridoxinu, tiaminu, magnezium, vitamin C a ine. Ked sa budes riadit radami pani dr., dcera bude s velkou pravdepodobnostou do konca zivota epileptickou. Jednou z mala moznosti, ako sa dostat z epilepsie von, je pomocou metabolickej (vyzivovej) mediciny alebo/a s pomocou ortomolekularnej mediciny. To znamena - BEZ CHEMIE.
Dobrý večer, som mamina 13-ročnej dcéry, ktorej v novembri diagnostikovali epilepsiu. Začínala s depakine a lekárka sa pred týždňom rozhodla nasiť jej lamictal. Dnes je piaty deň čo berie k depakine 1/2 tbl. lamictalu. Pobolievala ju hlava aj predtým, no dnes večer od bolesti hlavy a údajného tlaku až plače. Je to normálne? Poradí mi niekto čo s tým mám robiť?