ahojte..zacala som sa zaujimat o tento pojem,pretoze,hoci moj priatel nesuhlasi s nazormy svojej matky a nie je v jeho ociach ta najlepsia,ako to tnto pojem definuje..stale nejak podvedome robi to,co chce ona,stale s ohladom na nu...co je pekne,kym to nie je na ukor nasho vztahu,a zacina to byt dost casto na ukor a v zasadnych veciach...a obcas mi pride byt dost neschopny v beznych veciach,alebo mozno ich aj vie robit,ale nestara sa o to...mam z toho riadne nervy,lebo citim,ze som na neviem kolkom mieste...chce sa teda opytat,ci vie niekto preesne znaky oidipovskeho komplexu,aj ked chlap napriklad az tak neinklinuje k matke,ale skor myslim, nejake prejavy, ako kvoli takejto vychove potom kona v beznom zivote,ako rozmysla,preco....dakujem...
OIDIPOVSKY KOMPLEX .... ?
dd,dakujem...no mna pletenie tiez velmi bavi,len uz ja zasa poslednej dobe nemozem koli zdraviu/mna vsetky svaly bolia a ked sedim dlho chrbtica,klby,krize,ramena mi trpnu.../ale aj tak pletiem...na male deti sa da pliest hoci co....tiez som plietla vselijake veci...nemozne i mozne...ak sa da ten kabatik odfotit mozes poslat,foto...rada pozeram pekne veci...vcera mi prisli vzorky z inej fyrmi na vlnu,tiez pekne a su tam aj kostymky pre deti aj sukne....velmi pekne...ale komu to budem pliest?ja som tiez aj vysivala aj sila,ale teraz sa uz ani neoplati sit...niekedy...ked vydis vo vypredaji tie veci...a niekedy za tu cenu kupis len napr.zips...
no ked chces pliest nemozes byt leniva,to musi byt na to chut,inak sa to neda,to tiez poznam,to potom neide od ruky,pletenie...len som zistila,ze cim viac ma dcera pleteneho tym viac chce kupovane veci...a u inych to je asi naopak,ked nemaju pletene,tak by chceli pletene...prajem ti pekny den...u nas vychadza slnko,ale rana su uz chladne...
prijemny vecer Vam prajem, noonaa, radana, Maria!
Maria, kukala som tu stranku, no tie veci su jednoducho nadherne!moja mamina tiez strikuje, teda pred par rokmi strikovala viac, teraz na to skoro vobec nema cas a uz na to ani poriadne nevidi..musi mat vzdy okuliare..ked bola sestra mala, tak jej ustrikovala aj ciapky(take ako baretky), aj svetriky..posila jej nejake veci-aj taky krasny kabatik, uz sa tesim, ked do neho dorastie mala :)(mamina je krajcirka).ja ked som bola mensia, tak som si pre barbinky hackovala nejake veci,ale to boli uplne len zaklady..ziadne vzory, nic..aj ma to bavilo, ale teraz jednak nie je cas a priznam sa, ze som na to aj troska leniva:(..aj som zacala vysivat tak par rockov dozadu..aj teraz by som, ale je to podla mna dost narocne na sustredenie, coz mne pri malej moc nehrozi :( ale sak snad niekedy v buducnosti, az bude vacsia..
radana....dnes mi prisli vzorky z
www.pleteni.cz
ja som nedavno,poslala nejake pletenie na sutaz a nevsimla som si ,ze je to ina firma myslela som ,ze je to toptex,a hned som si aj objednala vzornik...a dnes mi prisiel...tiez celkom schopne vlny...pekny vecer prajem
aj
noonaane aj dd...
...diky,ani ja som ju nerobila...prave som dokoncila siltovku...
Maria,podla toho nakresu,kde su nakreslene tie dve ciapky-myslim ta hneda a zelena na jednom obrazku by sa to dalo zvladnut.Tam jej pekne ikazuje,z kolkych casti je spletana a ake maju mat tie casti tvar.Sice nie je ani na jednej fotke dobre vidno predok,jak je to vpredu ustrikovane,ale podla toho obrazku by sa to dalo ustrikovat.Ja osobne som takuto ciapku este nerobila-myslim takehoto tvaru...
radana.mozem ta poprosit...chod na forum
www.modrykonik.sk
tema pletieme pre deticky...tam jedna ma nejaky problem,rada by nieco vedela,kedze viem,ze tiez hodne pleties tak skus sa tam pozriet...diky si sa nahodou nestretla s takou capicov...ako je na obrazku/
jaj,ja zasa vymyslam aj strihy aj vzorky...no vzorky...ani nie...ja pletiem skor jednoducho a potom vysivam ,hackujem doplnky robim...atd.niekedy som aj vzory vyplietala,ale ma to uz nebavi,lebo tam treba davat velky pozor...ale niekedy ked som chcela tak som sa pohrala...mohla by si dat na blog tiez nejake vytvori...rada sa pozriem...a kde je noonaa asi robi za sefa...:0))))....co neurobil...
No mna ked chyti pletenie,zoberiem casopisy so vzorkami a do vtedy listujem,az mi nieco nepadne do oka,co sa mi velmi paci a vlnu si potom k tomu prisposobim,lebo tiez mam doma nejaku zasobu vlny :D
...no to chapem,u deti som to mala tiez tak,kym som mohla som plietla,ale teraz uz nie,este dcera obcas,aj plavky som jej plietla...skusala som uz vselico...a z vlastnej hlavy a to ma bavi este viac...ja druhovi pletiem ale malo,lebo je vysoky a na neho kupim lacnejsie ako ked pletiem,a ani to tak nevynosi,praktickejsie su mikiny a kupovane polovre...ma asi dva...aj celanky do vlasov som plietla ked dcera bola mala....no vselico...inak,sa chystas na nieco?pliest?
Aj mna to tesi,ked nieco ustrikujem a tiez som taka,ze ked to zacnem,tak strikujem do nemoty,aby som to cim skor dokoncila..Muzovi strikujem tiez.Jediny,kto radsej nosi mikiny,nez strikovance je starsi syn,ale to je pochopitelne..