ahojte..zacala som sa zaujimat o tento pojem,pretoze,hoci moj priatel nesuhlasi s nazormy svojej matky a nie je v jeho ociach ta najlepsia,ako to tnto pojem definuje..stale nejak podvedome robi to,co chce ona,stale s ohladom na nu...co je pekne,kym to nie je na ukor nasho vztahu,a zacina to byt dost casto na ukor a v zasadnych veciach...a obcas mi pride byt dost neschopny v beznych veciach,alebo mozno ich aj vie robit,ale nestara sa o to...mam z toho riadne nervy,lebo citim,ze som na neviem kolkom mieste...chce sa teda opytat,ci vie niekto preesne znaky oidipovskeho komplexu,aj ked chlap napriklad az tak neinklinuje k matke,ale skor myslim, nejake prejavy, ako kvoli takejto vychove potom kona v beznom zivote,ako rozmysla,preco....dakujem...
OIDIPOVSKY KOMPLEX .... ?
Mal by byt siedmak,ale on chodi do skoly,len preto,aby bol trosku medzi detmi a mal aj zmenu.Musi sa naucit tolerovat ostatnych.Chodi individualne,kde su v triede styri deti,je tam ucitelka a asistentka.Chodi do specialnej skoly a uci sa podla individualneho planu.Kazdy den sa uci len 2-3 hodiny a z toho dve su individualne,kde ma ucitelku sam pre seba.Psychologicka ho spociatku nechcela pustit do skoly,ale som ju presvedcila,ze on potrebuje kontakt s detmi a s druhymi ludmi.Bolo to tazke,ale nakoniec sa nam podarilo presadit,aby vytvorili takuto specialnu triedu.
mna to tiez zaujima,a keby som mohla tak idem sa ucit za lekarku a pomaham ludom...lebo viem ake je to ked cloveku nieco je...uz to poznam na vlastnej kozi...ale,ja by som nemala zaludok na operacie,pychanie injekcii a ked su urazy,nemozem na to pozerat...tak koli tomu by som nemohla...ale inak by som rada pomohla,takym ludom...a do akeho rocnika chodi syn?
Ano Maria,presne tak.Clovek tu pride na vela veci,ktore ho predtym ani nenapadli,ze bude potrebovat.Mna dost tematika chorob zaujima-ako ich liecit,co pomaha a rada si precitam rozne rady ludi,co komu pomohlo.Niekedy staci naozaj malickost a cloveku to pomoze.Dik za prianie,vsak aj ja vam prajem vela zdravicka,lebo viem,ake je dolezite v zivote.Mam velke stastie,ze mi moj muz velmi pomaha,lebo neviem,ako by som to sama zvladala.Uz teraz je lepsie,ze aj starsi syn je dospely a sem-tam mi helfne a zostane s nim,ked musim niekam odbehnut :D Je to dost financne narocne-treba s nim vela chodit po doktoroch,po kontrolach...Kazdy den ho vozim do skoly a zo skoly..
tak nech ti zdravie sluzi,aby si to mohla stale zvladnut v pohode...tiez tu rada,chodim na forum...clovek sa aspon poradi a popise si s ludmi ktory maju podobny problem...ked mi nic nebolo nikdy som o zdravi nehovorila,a nikdy som sa tym nezaoberala,teraz mam vela veci precitanych...ale este je vela takych,co o nich neviem nic...
No nie je to lahke.Epi mame ako tak podchytenu liekmi,ale horsi je autizmus.Ten nam dava zabrat.Nikdy nevies,co mozes cakat.Ale nastastie uz maleho poznam,ake ma muchy a co mu kedy vadi,tak sa tomu snazim predchadzat.Je to namahave byt 24 hodin v pohotovosti a robit vsetky ukony za neho.Je to nase vecne dieta.Ale ako som uz pisala.Ked je kludny ako aj teraz mam cas aj sama pre seba a vtedy sa odreagovavam na tomto fore a pomaha to.. :)
tak dd,viem ,ze chodi len vecer ked mi uz tu nie sme...a noonaa pomenej...
je mi to luto,zivot je niekedy plny prekvapeni...hlavne,ze ty si zdrava a vladzes sa o neho postarat...lebo urcite je to namahave starat sa o take dieta...je to na cely den...kazdy mame svoje trapenie...
Neviem,noonaa,aj dd sa tu objavuju dost malicko :-( Aj my mame este z halusiek,ale uz len kapustove.Maly pred chvilkou vajcove dojedol a bryndzove posli uz vcera :-) Maly ma epi,MR a autizmus a este par mensich diagnoz k tomu.. :-(
...no,sak spagety nie je az taky problem urobit...tiez ich mam rada,a k tomu este aj cesnek...len teraz syr nemozem,tak neviem cim ho nahradim...
necitala som,co si pisala na fore,ale sak je to jedno,proste si s nim doma a staras sa o neho...zajtra uz budem varit,a urobim halusky z bryndzou...dufam,ze mozem...kde je asi noonaa,ze sa neozyva...
Boze ze do kupelne,jasne ze do kuchyne.Maly li tu pili usi a ja tu potom pisem nezmysly :-D
Maria,takze ani ty si dnes nemusela varit.Starsi dosiel z roboty a ze ma chut na spagety so struhanym syrom.Prave som vysavala,tak som ho aj s priatelkou odpravila do kupelne a ostatne som nechala uz na nich.A vedeli si ich spravit aj sami.Kym som dovysvala,spagety boli na svete.Ale maly spagety neznasa,on na svoje vajcove halusky neda dopustit.Pytala si sa,co je malemu.Ma zdravotnych problemov viac nez dost,je ZTP..Ale o tom som uz na fore pisala..