ahojte..zacala som sa zaujimat o tento pojem,pretoze,hoci moj priatel nesuhlasi s nazormy svojej matky a nie je v jeho ociach ta najlepsia,ako to tnto pojem definuje..stale nejak podvedome robi to,co chce ona,stale s ohladom na nu...co je pekne,kym to nie je na ukor nasho vztahu,a zacina to byt dost casto na ukor a v zasadnych veciach...a obcas mi pride byt dost neschopny v beznych veciach,alebo mozno ich aj vie robit,ale nestara sa o to...mam z toho riadne nervy,lebo citim,ze som na neviem kolkom mieste...chce sa teda opytat,ci vie niekto preesne znaky oidipovskeho komplexu,aj ked chlap napriklad az tak neinklinuje k matke,ale skor myslim, nejake prejavy, ako kvoli takejto vychove potom kona v beznom zivote,ako rozmysla,preco....dakujem...
OIDIPOVSKY KOMPLEX .... ?
Maly tazko nieco pochopi,darmo mu budes vysvetlovat.On ma urcite svoje ritualy a tie sa musia dodrzat,lebo by bol ohen na streche.Je pravda,ze uz tymi rokmi viem,co na neho plati a tak to potom zvladame v pohode.Ale nie vzdy je to lahke.U nas je zase ten problem,ze roboty by tu aj bolo,ale nemam ho kam dat.Muz robi na smeny,tak niektore dni sa ani nejedna o celych 8 hodin..Ale je to take premenlive..
...tak to nie tie prace,ale porozpravat sa s jednym clovekom,podnikatelom,ale neviem,lebo on ma aj firmu tak sa ma o co starat...
tie prace na doma,som tiez skusala,len vyhodene peniaze,a tie poistovne tiez nerobila by som to...
sama tomu neverim a budem niekoho prehovarat?
...no to je normalne,ze na 2hod.ta nikto nezamstna,teraz ani na 4hod.alebo 8hod.je malo kde pracovna doba...a ta dochadzka to uz vobec nie...nemohla by si...chapem ta...ale ty sa staras o maleho,mas kopu prace radana,to je ine.../hoci ta chapem,ze by si chela aj ty trochu ist medzi ludi ako pises....
ved to je normlane...asi sym je zvykly a tak naviazany na teba,ze je mu najlepsie s tebou...
Hm,praca na doma,ale aka?Vacsinou,kde sa informujes ti napisu-poslite 2000sk...... A naco,ked chcem pracovat doma mam este posielat niekomu 2000 korun.A co sa tyka poistovnictva a podobne,na to nemam jednoducho zaludok a tiez si neviem predstavit,ze pojdem niekam ponukat produkt a maleho budem mat uviazaneho pri sebe..
Asi pred 6 rokmi sme to skusali riesit opatrovatelkou,ale maly to nezvladal a myslim,ze opatrovatelka tiez.Chodila k nam,maly cele hodiny s nou prereval,prevyvadzal,hryzol ju,kopal...no strasne volaco.Ist s nim co len na chvilku vonku nemala sancu.A ja by som potrebovala niekoho takeho,co by ho vedel zvladnut,co by ho aj do skoly odviezol a aj na kontrolne vysetrenia s nim isiel,lebo zamestnavatel by z mojej dochadzky nebol nadseny,ked chodime mesacne aj na 3-4 kontroly..A ked je v skole,hladala som si pracu,ale nikto ma nechce zamestnat na 2 hodiny :(
...este som zabudla,je to zle pre zdraveho si najst pracu a co potom mi,co uz zdravie nesluzi...
mam este jeden napad,ale neviem ci by som mala o tom rozpravat...praca na doma...ale asi nie...
...presne tak ako pises...nemam co k tomu dodat,len u nas je to ine,ze druh je v CZ tri tyzdne a ja som doma len s dcerou...tiez je tam problem,ze nemam s kym ju nechat,ale uz bude mat 12rokov,tak tiez si musi zvykat...ale ja by som kludne skusila aj na turnusy,keby som mala niekoho do domacnosti ku dcere...este jedna praca sa mi rysuje,ale zatial nebudem o nej pisat...lebo nie je to zatial este realne...tam sa musi nieco zmenit...mame to velmi tazke s pracou...
Joj,vcera si ma potesila,ze sa ti konecne podarilo najst si miesto..Aj ja by som uz isla do prace,ale nemam kde dat maleho,nema sa mi kto o neho postarat.Niekedy by som uz najradsej so vsetkym prastila.Chybaju mi ludia.Ano,ma to aj svoje vyhody,ze ked je clovek doma,vsetko povybavuje,manzel ma vsetko nachystane jak dojde domov o decka je postarane,len to,ze si od maleho mozem malokedy oddychnut.Snad len takto,jak aj teraz,ze este chrapka..
...ja som raz ponukala akcie pre nejaku firmu,a to som len stala a tiez som mala co robit aby som tam stala...ja potrebujem sa chvilu hybat,chvilu byt v klude...nie jednotvarnu robotu...a hlavne aby ma to nestressovalo...
...sak prave,mna to nebavi ani ma nelaka,lebo ako pises je to velka zodpovednost...ja som niekedy mala milionovu zodpovednost v sklade,ale to bolo nieco ine,a bavilo ma to...