ahojte..zacala som sa zaujimat o tento pojem,pretoze,hoci moj priatel nesuhlasi s nazormy svojej matky a nie je v jeho ociach ta najlepsia,ako to tnto pojem definuje..stale nejak podvedome robi to,co chce ona,stale s ohladom na nu...co je pekne,kym to nie je na ukor nasho vztahu,a zacina to byt dost casto na ukor a v zasadnych veciach...a obcas mi pride byt dost neschopny v beznych veciach,alebo mozno ich aj vie robit,ale nestara sa o to...mam z toho riadne nervy,lebo citim,ze som na neviem kolkom mieste...chce sa teda opytat,ci vie niekto preesne znaky oidipovskeho komplexu,aj ked chlap napriklad az tak neinklinuje k matke,ale skor myslim, nejake prejavy, ako kvoli takejto vychove potom kona v beznom zivote,ako rozmysla,preco....dakujem...
OIDIPOVSKY KOMPLEX .... ?
...rozumiem,ja som na tom podobne...mna tiez trapia nejake veci...ohladom vztahou...rodicia,surodenci...ale som si povedala...ja som urobila vsetko preto aby sme spolu vychadzali,a ked oni o to nestoja je to ich vec ja mam ciste svedomie...stali by len vtedy keby ja som trpela a oni rozkazovali,ale paradox je ten,ze oni povedia,ze ja musim mat vzdy pravdu,ale je to uplny opak...
stale im nieco prekaza,mam 40rokov a oni my este aj rozkazuju kde budem chodit na kavu,koho budem vozit...atd.ale je to jedno...musia sa na niekom odreagovat,predty, sa natahovali zo svagrinou ked sme byvali na zapade...teraz som tu ja,tak zneprijemnuju mne zivot...
Uz som si hladala pracu aj ako kontras cez vikendy,ze muz by bol s malym a ja by som brigadne pracovala napr.vo Voderadoch..Ale tam brigadne na vikendy nepotrebuju.Chcu na plny uvazok a to ja nemozem :(
Pracu na 2 hodiny denne by som uvitala,aspon by som si nieco privyrobila a bola medzi ludmi a necitila sa ako zevesena muzovi na krku.To,co dostavam je doslovne almuzna,z toho sa zit neda.Keby muz nepracoval,tak by bol s nami konec..Mame dost velke vydavky na lieky,kazdy mesiac musime dokupovat plienky,lebo to,co nafasujeme nam je malo..Ale to je skoda aj pisat..
Ved prave,jak som vtedy nastupila do prace,uvitala by som jej pomoc a aj by si nieco privyrobila k dochodku,ale o tom je skoda pisat.Proste maleho odpisala a hotovo.Ale ja si aj tak myslim,ze ono sa to vsetko zle co clovek v zivote druhemu urobi casom vrati..Preto som teraz rada,ze mam s nou taky vztah aky mam a nemienim na tom nic menit..
diky radana,dufam,ze to raz vyjde...tebe prajem tiez aby si si nasla aspon na 2hod.mozno sa raz niekto najde...co ty vies...
rozumiem,radana....tiez som nikdy nejak nemala pomoc od rodicov,ked som mala syna maleho odmietli mi ho vodit do skolky...takze som chodila do prace a musela som si ho vodit do skolky aj vyzvedavat...a ked trebalo ostat dlhsie v praci,tak brat pomol...je to na dlhe pisanie...
radana,niektory zdravy clovek nevie pochopit,a tvoj syn ked je chory,tak sa necudujme,ze musi byt po nom...je to uplne ine...ako u zdraveho cloveka...
ale dostavas nieco,nie za to ,ze ho osetrujes,ci si doma len tak...ak chces o tom pisat...
ja ked som byvala v rod.dome ani mi praca nechybala,lebo uz od rana 5:30 som zacala robit na zahradke a koncila niekedy vecer ,no vecer v noci o pol jednej...este som umyvala riad...az do neskorej jesenne som mala roboty a roboty....teraz v panelaku je to zabijak...
Vsak drzim palce,aby aspon tebe ta praca vysla..
Vies Maria,keby moja mamka chcela aspon trosku pomoct,tak by sa to dalo.Ale ona nema zaujem.A myslim,ze teraz uz ju maly ani nepozna,uz na nu za ten cas zabudol,takze by tam bol zase problem so spravanim.Je to tak,je na mna velmi naviazany a niekedy je to na velku skodu,lebo sa od neho nemozem pohnut ani na krok.
...sak prave,ty ho poznas najlepsie...tak mi ked sme byvali na zapade nebolo tam vela roboty,tiez sme boli odrezany od sveta...a spojenie bolo na nic...