OIDIPOVSKY KOMPLEX .... ?

Príspevok v téme: OIDIPOVSKY KOMPLEX .... ?
noonaa

ahojte..zacala som sa zaujimat o tento pojem,pretoze,hoci moj priatel nesuhlasi s nazormy svojej matky a nie je v jeho ociach ta najlepsia,ako to tnto pojem definuje..stale nejak podvedome robi to,co chce ona,stale s ohladom na nu...co je pekne,kym to nie je na ukor nasho vztahu,a zacina to byt dost casto na ukor a v zasadnych veciach...a obcas mi pride byt dost neschopny v beznych veciach,alebo mozno ich aj vie robit,ale nestara sa o to...mam z toho riadne nervy,lebo citim,ze som na neviem kolkom mieste...chce sa teda opytat,ci vie niekto preesne znaky oidipovskeho komplexu,aj ked chlap napriklad az tak neinklinuje k matke,ale skor myslim, nejake prejavy, ako kvoli takejto vychove potom kona v beznom zivote,ako rozmysla,preco....dakujem...

noonaa

chcemem sa osamostatnit,to sa teraz riesi,maju dom,chu ho predat,ale mama sama nevie,co chce,ci byt,ci zit zatial so synom,kym ja dostudujem...a on ju nechce vyhodit,aj ked vie,ze by nam bolo samym najlepsie...
presne uvazujem nad tym,ci sa to nebude stale so mnou tahat,preto si uvedomujem,ze nie osm teraz stastna a zivot je na prilis vela omylov kratky

dadada

Nona, otázkou je, či vôbec máte možnosť sa osamostatniť - či máš k dispozícii nejaký byt, alebo máš možnosť zabezpečiť si bývanie minimálne tých 100 km vzdialené od svokry. Ak áno, asi by som si šla tvrdo za svojím a dala mu ultimátum. Ak je jeho vzťah k tebe dostatočne silný, tak sa zbalí a odsťahuje spolu s tebou. Život je len jeden a príliš krátky nato, aby sme strácali roky v neperspektívnom a problematickom vzťahu.

radana

Hlavne by si mal ale uvedomit tvoj priatel,ze to nici vas vztah.Nehovorim,ze uplne s nou prerusit kontakt,ale dostat to do takeho rozumneho vztahu matka a syn.Je to tazke :( Naozaj by bolo najlepsie odist a osamostatnit sa..

noonaa

radana,neosparvedlnuj sa,toto potrebujem,pravdu....mrzi ma to u vas... som tiez hnusna,ked od zufalstva rozmyslam,ze pokoj bude az vtedy,ked ona odide............tam
ale to nie je pekne

radana

Noonaa,ale u teba je to ine.Ty si v ulohe potencionalnej nevesty.Je na jej synovi,aby otvoril oci a nedal sa citovo vydierat.Nechcela som ta svojimi prispevkami nastrasit,ani znechutit.Prepac.Napisala som,len pravdu..

radana

Prave jej vztah k mojim detom som nevedela dlho pochopit.Ona nikdy ani nestala o to,aby s nimi mala nejaky blizsi vztah.Deti to citili,a mne dost dlho trvalo,preco sa k babke netesia a vyhybaju sa tomu,aj ked tam nechodili casto.A myslim si,ze vztah-stary rodic-vnuca im nikdy nenahradim.A to ani nejde.Je to uplne iny vztah,ako rodic a syn.Pokial zil moj otec,ten ich mal rad.Vela krat mi je za nim velmi smutno a pytam sa,ze preco musel odist prave on :( Ale to som uz zasla do debaty,kam som ani nechcela :(((

noonaa

maria. ahoj,dakujem :)

radana- tiez som mala v umysle castejsie tam chodit,aby nebola sama...aby sme jej pomohli,aleneprijala ma,stale ako navsteva som, vrieska po nom,alebo sa hraju na strasnu lasku.ale vacsinou ho zh adzuje predo mnou...uz som tam nebola pol roka,nepozravujeme sa,je jasne,ze sanemusime...otrasne mi je z tohto...ze rpeco ja :( preco my :( radana,mas deti ? ak ano,ako sa tvoja mama chova k nim,k tvojmu manzelovi?

radana

Noonaa u nas to dospelo k takemu vztahu,ze vztah ani nemame.Ja sa nemozem pozerat na to,ako ho nici a nemozem byt ani ticho,ked mi vyhadzuje na oci,ze aka som zla dcera,lebo som sa vydala,mala deti a ona s tym nesuhlasila...A ju som nechala tak-napospas..Ved to je chore.Snazila som sa s nou viac krat nadviazat aspon kamaratsky vztah,ale to sa neda.Po rokoch som zistila,ze to nejde.A okrem toho,ako som uz pisala natiahli okolo seba cinsky mur a s okolim nekomunikuju.Vadim im ja,vadi im moj manzel,vadia im nase deti,vadia im susedia...Chceli byt sami dvaja,tak su.A ci su tak stastni to neviem.Ale ja potrebujem zit a nie zivorit..Takze asi takyto mame medzi sebou vztah.Proste som stale vinna,lebo som podla nej nedrzala s rodinou :(

[zruseny12]

noonaa,dakujem....prajem ti vela,vela sil a nech sa to k dobremu obrati...toto je uz opicia laska...a poznam to zasa....jednej zlej svokry som sa zbavila a druha mi vysi na krku/obrazne/druhova matka/tiez mrcha.len sa nou uz nezaoberam....pekny den...idem varit obed...