ahojte..zacala som sa zaujimat o tento pojem,pretoze,hoci moj priatel nesuhlasi s nazormy svojej matky a nie je v jeho ociach ta najlepsia,ako to tnto pojem definuje..stale nejak podvedome robi to,co chce ona,stale s ohladom na nu...co je pekne,kym to nie je na ukor nasho vztahu,a zacina to byt dost casto na ukor a v zasadnych veciach...a obcas mi pride byt dost neschopny v beznych veciach,alebo mozno ich aj vie robit,ale nestara sa o to...mam z toho riadne nervy,lebo citim,ze som na neviem kolkom mieste...chce sa teda opytat,ci vie niekto preesne znaky oidipovskeho komplexu,aj ked chlap napriklad az tak neinklinuje k matke,ale skor myslim, nejake prejavy, ako kvoli takejto vychove potom kona v beznom zivote,ako rozmysla,preco....dakujem...
OIDIPOVSKY KOMPLEX .... ?
noonaa,presne ako ti radi vecernica,mala som podobny pripad z ex,takyto ludia su tak ovlivneny mamou,ze je to zbytocne ich nejak menit...i ked na cas urobia,co chcu...konecny dosledok je aj tak urobeny podla matky...a nestastie je este vacsie ked sa matka prida na stranu manzela...a ty ostanes sama....na obidvoch...
Hhhhh,noonaa,je velmi malo svokier,ktore maju svoje nevesty v laske :DD Cest vynimkam...
je tu nejaka zena,co ma takeho chlapa a zijunormalne ? alebo ako zijete ? inak, ta moja svokra ma riadne neznasa....bezdovodne.... (ak neratam,ze jej beriem syna :)
Tak ako pise skusenost,najlepsie by bolo,keby ste sa osamostatnili a kontakt znizili na minimum,aby si aj jeho matka zvykla na to,ze jej syn ma svoj zivot a tiez si praje prezit ho stastne a hlavne podla seba.
ved prave,nasa snaha osamostatnit sa je zatial nemozna kvoli nej,tiez si myslim,ze by to pomohlo...lebo ked sme niekde dlhsie sami, nemame problem,ja spravim to,on ine,pomozeme si...ale obcas vidim,ze je pohodlny,ale ja si ho viem vytrenovat,horsie je,ze sme spolu pomaly dost malo,len vecermi, nikdy nie viac dni,lebo musi byt aj doma...mam pocit,ze mam totalne zviazane ruky... ach zeny,preco my ?
Noonaa,jej ide o to,aby mohla svojho synacika ovladat,aby ho mala sama pre seba.Zazila som to-moja mama-skusala to na mne a na bratovi.Ked sa jej to u mna do 18-tky nepodarilo-bola som podla nej neposlusna a tvrdohlava-vyhodila ma na ulicu.Brat ma inu povahu-vsetky baby ktore v mladosti mal tak znechutila,ze vycuvali.A teraz ho ma sama pre seba.Brat ma skoro 50 rokov a zije jej zivot.
Skus sa s priatelom osamostatnit, aby nebol s matkou prilis casto v osobnom kontakte. Inak nezistis co mozes od neho ocakavat, lebo aj on je pod tlakom svojej matky. A skuste sa o tom porozpravat. Nechci aby s matkou prerusil kontakt, ale chci, aby kontakt bol taky nejako zdravy a nech nevplyva na vas vztah. A ty kontakty s matkou obmedz len na nevyhnutne tak, aby ta nezranovala a tvoj priatel to bral normalne. ved aj ty mozes mat iny program, mozes byt unavena a nemusis byt s jeho mamickou. To co ty prezivas je dost caste vo vztahoch. Ved vyberame si partnerov a nie ich cele rodiny. Inak neries ako ta vykresli pred celou ich rodinou. S ich celou rodinou predsa nemas zaujem zit pod jednou strechou
ked ma napadne samu od seba,co tu pisete aj vy,mam pocit,ze som sibnuta,ze ako si to mozem mysliet...ale ine ma nanepada,preco by to robila...ako z toho von? som dobre vychovana slusna zena,samostatna,nekonfliktna a ona si stale nieco na man najde,no nic nepovie narovinu,aby ju nemohol nikto osocit,len naznacuje...aj sa bojim,ake meno mi urobi u nich v rodine...ale skor ma stve to,co mozem ocakavat od partnera v zivote,ako sa bude vdaka nej spravat
noonaa,myslim,ze prave o to jej ide,aby ste sa rozisli a aby mala dalej svojho synacika iba sama pre seba..
fu, dakujem za nazor...len si neviem potom predstavit,ako takyto muzu mozu mat vztah,resp.co za zeny to s nimi musia vydrzat...moj sa praveze chce osamostatnit a nebyt s nou,ale ona ho citovo vydiera,ze ju odkopne,kvoli mne..on sa na to hneva,ale aj tak,nieco medzi nami riadne skripe a povie to hnusne,ze keby nebolo jeho matky,tak mame o 90% stresu a problemov menej...a oni si asi neuvedomi,ako mu ublizuje,kym sa s nim nerozidem,lebo to uz nezvladnem..