ahojte..zacala som sa zaujimat o tento pojem,pretoze,hoci moj priatel nesuhlasi s nazormy svojej matky a nie je v jeho ociach ta najlepsia,ako to tnto pojem definuje..stale nejak podvedome robi to,co chce ona,stale s ohladom na nu...co je pekne,kym to nie je na ukor nasho vztahu,a zacina to byt dost casto na ukor a v zasadnych veciach...a obcas mi pride byt dost neschopny v beznych veciach,alebo mozno ich aj vie robit,ale nestara sa o to...mam z toho riadne nervy,lebo citim,ze som na neviem kolkom mieste...chce sa teda opytat,ci vie niekto preesne znaky oidipovskeho komplexu,aj ked chlap napriklad az tak neinklinuje k matke,ale skor myslim, nejake prejavy, ako kvoli takejto vychove potom kona v beznom zivote,ako rozmysla,preco....dakujem...
OIDIPOVSKY KOMPLEX .... ?
dd- ahoj,klobuk dole....tiez zazivas...na to tu je tato tema,aby sa nam ulavilo,kedykolvek sa vykecaj,boze,ja som taka sklamana a zufala z tychto svokier...aspon mas ale manzela,co sa vzpriecil a mas v nom oporu,ten moj este celkom sam nevie,kam sa priklonit...boji sa vsetkeho... a mate male babo....majte radost...a budem svina,ale ....ani svokra nebude zit naveky...
jaaj..na tuto temu by som vedela pisat aj roman..ked som spoznala teraz uz manzela, tak mi vravel aj on, aj jeho kamarat, co je jeho matka zac..zo zaciatku, kym sme spolu len chodili, tak bolo fajn, bavila sa so mnou milo, este bol manzel prekvapeny, ze ako so mnou vychadza, ze to s jeho byvalymi nikdy sa tak nerozpravala..a vraj mu aj na jednu babu povedala, ze s nou len cez jej mrtvolu..vidim na tom vsetkom vela z toho, co ste tu popisali..aj ked nie uplne vsetko..postupom casu, sme sa rozhodli, ze sa zoberieme..takticky, aby nikto nevyvadzal sme "dali na hromadu"aj mojich rodicov a surodencov aj jeho rodicov a sestru a oznamili sme,ze sme sa rozhodli sa zobrat..vtedy zacalo peklo..to co sme zazivali od tej chvile..odhovaranie, ze ma bude podvadzat po 2rokoch, ze sa rozvedieme, ze sa nemame brat, ze mame zit len nadivoko..a aj horsie..no skoda pisat..nechceli ma ani vidiet, zrazu som bola taka zla(hlavne svokra, je taky general..vsetko musi mat pod palcom)..narozpravali celej manzelovej rodine, ze nechame skoly kvoli tomu(obaja sme boli v tom case studenti..ja 4., manzel 2..teraz ja uz mam skoncene a manzel ide dalej na Ing.), ze rozvraciame rodinu, ze nam ide o majetky..a pod..videla som ale, ze manzel inklinuje viac ku mne a po predchadzajucich skusenostiach povedal, ze ma velmi lubi a so mnou uz pojde aj cez mrtvoly..tak sme sa na to dali..do toho sa nam troska neplanovane pridalo aj babatko..to sa svokrovci dozvedeli az ked som bola asi v 5.mes., aj to nie od nas..to zas bolooo..aki sme nezodpovedni a preco sme nemohli radsej mat 2psov, ako decko a ze ak mam v sebe kuska hrdosti, tak aby som po porode brala antiku, aby sme nemali dalsie decko..atd..so svadbou nam nemali chut pomoct, stale nas odhovarali(teda vsetko svokra), tak sme robili sami, co sme mohli..moji rodicia nam nakoniec pomohli(v ramci ich moznosti), svadbu sme si zariadili v podstate sami, ked uz som bola v 7mes.teho..v kostole sice boli, ale asi po kazni vraj odisli, bo svokra to psych.nezvladala(co sme potom poculi, co tam v kostole pocas omse rozpavala..no jeden by nepochopil..ake reci..).nemame od nich doteraz ani pozehnanie..v ten den, jak sa narodila dcerka mal manzel mensiu nehodu(jemu sa nic nestalo, ale z druheho auta boli take baby zranene..)tak narobila peklo este v ten vecer u nasich doma(odvtedy sa s nimi nebavia, moja mama je z nej na nervy) a par dni nato sa posekala aj so svojou vlastnou matkou, bratom a sestrou..takze uz sa bavi len s jednym svojim bratom a jej tetou a ujom..rozhadala v podstate uz tri rodiny..chceli sme byvat u mojich rodicov, ale prerabka domu sa troska zbrzdila, tak sme na striedacku chodievali aj k svokrovcom na chalupu(resp.chalupisko:))..tam to mam vzdy obrovske nervy, furt sa do cohosi miesa, furt ma nejaky problem, uraza sa pre kazdu hovadinu, vykricala mi, ze im dcerku ani do ruk nedam, ze ako keby ona bola nejaka xantipa :D, ked som medzi recou spomenula, ze co nam urobili kolo svadby, tak zacudovane kukala, ze co si to dovolujem, ze co nam oni aky humbuk narobili a pod..to stahovanie medzi nimi a mojimi rodicmi trvalo rok, teraz sme od zaciatku jula u nasich a v sept.by sme sa mali stahovat do jej bytu v meste..ale len do jednej izby, pretoze druhu este ona "potrebuje"..kedze na chalupe "nema kde pracovat"..:D same vyhovorky, aby nas mohla stale kontrolovat a hucat nam do zivota..ale to som povedala, ze koniec..ze uz si to nenechame.takze tak..prepacte, ze som sa tak rozpisala, ale nasla som vas, co pochopite, lebo to poznate..nemam vela kamaratok a aj ked, tak su zdaleka, takze sa ani nemam poriadne komu vyrozpravat..
Nona, ja mám rovnakú mamu. Je to možno osud detí z rozvedených rodín, ktorých mamy ostali samé bez partnera. Moja mama likvidovala všetky sestrine vzťahy s mužmi, až kým tá neutiekla s posledným odvážlivcom do zahraničia. Potom sa sústredila na mňa. Bolo to neznesitelné. Nabrali sme si s manželom úvery, niečo sme dostali od jeho rodičov a kúpili si malý dom ďaleko od nej. Pritom peniažky, ktoré mi šetrila na stavebnom sporení, aby som vraj mala na bývanie, mi v rozhodujúcom okamihu vzala so slovami, že ona nesúhlasí s tým, aby sme si kúpili domček na dedine, že sú to jej peniaze a ona mi láskavo dovolí kúpiť si jedine byt na tom istom sídlisku, kde býva ona... Odvtedy, čo sme samostatní, máme kľud a naše vzťahy sú veľmi dobré. Kým nás mala "v hrsti", bol to zlý sen.
No niekedy to tak naozaj vyzera..
ja pracuejm a studujem externe,takze take strasne to nie je...este mam ale 4 roky...ale samostatna som aj tu,u nas doma... ano,toto vsetko tak je,ze ju chcem ja o vsetko pripravit,rozmyslam,ci by sa za svojho syna nechcela vydat,aby ho mala so vsetkym :) ble
Čiže problém vlastne spočíva v tom, že ste na nej závislí obaja, lebo nemáte kam ísť. A ty si myslíš, že ten dom teraz predá, aby vám uvoľnila cestu? Skôr by som si tipla, že vás naťahuje, aby ste v to dúfali a čakali. Z jej pohľadu si zase ty ženskou, ktorá ju chce nielen pripraviť o syna, ale aj o domov, na ktorý celý život strádala a budovala. Takže najlepšou a najsprávnejšou možnosťou by bolo vziať si hypotéku a kúpiť garsónku, pokiaľ má priateľ, samozrejme, na to dostatočný príjem. Koľko máš ešte do konca štúdia?
on je chudak uz taky zmateny a zniceny...stavia s ana moju stranu s vedomim,ze ublizuje matke,vidim,ze by chcel velmi inklinovat ku mne,viac,ako k matke,ale zmieta ho to,nevie tym razne seknut,aj to chapem troska,je to predsa len mama....o jej lasku ja osobne nestojim...a tiez si myslim,ze ak zajtra pride domov moj s tym,ze sme sa rozisli,prve co ona povie : ja som ti to hovorila....mas co si chcel...
Podla mna ona tiez ta jeho matka caka ze ci s rozidete..vyckava. Tak si musis uvedomit ci ho tak velmi milujes a co ti on dava.Skus sa obmedzit ked sa s nou budes bavit len na ano nie, nech vie co najmenej o tebe, aby ti neskodila.Pytala si sa kto je na provm miete u priatela? ci ona ci ty?Aj keby si s nim zostala, tak sa snaz nebyvat pod jednou strechov, to ta znici.Jedine ak by tvoja zivotna nalpn bola celozivotne ziskavanie si jej lasky:}} co dufam nie je.Ten tvoj pritel a jeho postoj to je najdolezitejsie.V konflikte sa stavia na tvoju stranu?
Len pozor,aby to neriesili len naoko,aby sa to proste neriesilo cely zivot..