Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

OIDIPOVSKY KOMPLEX .... ?

Príspevok v téme: OIDIPOVSKY KOMPLEX .... ?
noonaa

ahojte..zacala som sa zaujimat o tento pojem,pretoze,hoci moj priatel nesuhlasi s nazormy svojej matky a nie je v jeho ociach ta najlepsia,ako to tnto pojem definuje..stale nejak podvedome robi to,co chce ona,stale s ohladom na nu...co je pekne,kym to nie je na ukor nasho vztahu,a zacina to byt dost casto na ukor a v zasadnych veciach...a obcas mi pride byt dost neschopny v beznych veciach,alebo mozno ich aj vie robit,ale nestara sa o to...mam z toho riadne nervy,lebo citim,ze som na neviem kolkom mieste...chce sa teda opytat,ci vie niekto preesne znaky oidipovskeho komplexu,aj ked chlap napriklad az tak neinklinuje k matke,ale skor myslim, nejake prejavy, ako kvoli takejto vychove potom kona v beznom zivote,ako rozmysla,preco....dakujem...

radana

Noonaa,myslim,ze keby ste sa chceli osamstatnit,riesenie by sa naslo.Ale bolo by dobre,keby to chcel aj tvoj priatel.Lebo mam taky dojem,ze jemu to takto vyhovuje a jeho mamicke asi este viac..Takze od nej pomoc necakaj..

noonaa

veru moja,ja som naozaj normalne dievca,dobre vychovane,mala som ju rada,kym ma nezacala osocovat...budes dobra svokra,uprimne zavidim....ja len teraz neviem,co by bolo najlepsie robit,ci nechat im priestor ,kym si nedoriesi aveci doma a ja sa stiahnem...alebo vydrzat,ale to sa asi utrapim...ked sa sustredujem na nas vztah,som vraj sebecka,lebo je tu aj ona,a ona je chora....jaj zeny,riadne kotrmelec zamotany.... tak skoro sa neosamostatnime,aj financie,aj to,ze je fakt zdravotne horsi ena tom... neviem,ci nejdem uz sama prosti sebe,ale ked ja ho lubim a pride mi krute rozist sa s nim,kvoli jeho matke :(

radana

Noonaa,sama si si dala odpoved na svoju otazku-nema muza a aj syn je jej jediny.Takze sa necuduj,ze ta nema v laske.Chces jej zobrat jedine,co jej zostalo.Zrejme nepremysla nad tym,ako mu tym skodi :(

radana

Noonaa,mam syna 19 rocneho a taka nie som..Snazim sa s mladymi vychadzat dobre a hlavne sa do ich vztahu nemiesat.Zazila som,co to je a pokazit svojmu synovi takto zivot-to nikdy!Takze myslim si,ze ked budes premyslat,tak sa takemuto konaniu raz v buducnosti vyhnes,lebo sama vidis,ake je to zleee. :((

radana

No vsak syn jej aj ostal.Zial,neviem mu pomoct,lebo ked som sa o to pokusala,bola som od neho odohnana a z jeho ust som pocula jej slova,jej vycitky.A tak nech si ziju svorne,az kym nepomru.. :(( Brat nema rodinu,nema deti.Obrala ho o to,co si ona v mladosti dopriala.Ale to ju vobec nezaujima.Dostalo sa to az tak daleko,ze najradsej by si okolo seba natiahli cinsky mur..Ako som pisala-brat ma uz skoro 50 rokov.. :((

noonaa

to ti gratulujem, ale vraj tieto matky su viac upnute na synov,nez na dcery...moj nema surodencov,ona uz nema ani muza...proste hrozna kombinacia :))))) aaaaaaa,obcas sa tomu smejem a obcas revem ako dazd,ze preco ja...dost tazke detsvo som mala,bez lasky,a ked ju mam,chce mi ju zase niekto zobrat... maminky,obcas od samej lasky nevedia,co robia,dufam,ze ja taka nebudem

radana

Tam naozaj nic ine nepomoze,len cim skor sa osamostatnit.Ty si ani nevies predstavit,ako taka matka na to svoje dieta vplyva.Mna mama asi 3-4 roky doslovne citovo vydierala.S odstupom casu si sama uvedomujem,ze este dobre,ze mam taku tvrdu palicu a dokazala som jej stale povedat svoj nazor a hlavne si obhajit to,co som povazovala za spravne.

noonaa

je tu nejaka zena,co ma takeho chlapa a zijunormalne ? alebo ako zijete ? inak, ta moja svokra ma riadne neznasa....bezdovodne.... (ak neratam,ze jej beriem syna :)

skusenost

Ved to je dost velky "dovod"=ze jej beries syna, hlavne ak inak zije sama. Matky vedia byt nielen milujuce ale aj poriadne bestie hlavne na nevesty. A najhorsie je, ze im to ani nedochadza, ako nicia svojmu synacikovi zivot. Skus z vasho vzajomneho vztahu jeho mamu vynechat. Nehladaj v priatelovom chovani crty a myslienky jeho matky. Mozno aj ty robis chybicku, ze sa prilis sustredujes na ICH vzajomny vztah. Sustred sa na VAS, matku nechaj uplne bokom.