OIDIPOVSKY KOMPLEX .... ?

Príspevok v téme: OIDIPOVSKY KOMPLEX .... ?
noonaa

ahojte..zacala som sa zaujimat o tento pojem,pretoze,hoci moj priatel nesuhlasi s nazormy svojej matky a nie je v jeho ociach ta najlepsia,ako to tnto pojem definuje..stale nejak podvedome robi to,co chce ona,stale s ohladom na nu...co je pekne,kym to nie je na ukor nasho vztahu,a zacina to byt dost casto na ukor a v zasadnych veciach...a obcas mi pride byt dost neschopny v beznych veciach,alebo mozno ich aj vie robit,ale nestara sa o to...mam z toho riadne nervy,lebo citim,ze som na neviem kolkom mieste...chce sa teda opytat,ci vie niekto preesne znaky oidipovskeho komplexu,aj ked chlap napriklad az tak neinklinuje k matke,ale skor myslim, nejake prejavy, ako kvoli takejto vychove potom kona v beznom zivote,ako rozmysla,preco....dakujem...

radana

Myslim si,ze keby velmi chcela,mohla by svojmu synovi aj naozaj pomoct a to tym,ze by sa do vasho vztahu nemiesala a zaroven by vas mala pri sebe-keby potrebovala pomoc,proste by ste tam mohi byvat.Ale to zrejme nehrozi :(

noonaa

radana- kk tebe ma mama teraz ak yvztah,prepac,je to chore....vychovala z neho neschopaka a fakt ho obrala o zivot...on je spokojny?

maria- dakujem moja... budes dobra svokra :) skoda,ze nemam menej rokov,by som si nasla tvojho syna :)

radana

Hm,dost mi to fakt pripomina vztah moja matka a moj brat.Aj ona na neho prepisala dom,sice sa poistila s tarchou-ze tam ma dozivotne pravo uzivania.Teraz ho chce zabezpecit,ze keby sa jej nahodou nieco stalo,aby tam za tym ich cinskym murom prezil dalsich 50 rokov bez pomoci ineho,snad aby odtial nemusel ani hlavu vystrcit.To je fakt uz chore.Co k tomu dodat..

noonaa

JE SEBECKA !!!! ma reumu,dost v tazkom stadiu,ale zije,ked jej chcem pomoct,hra sa na nesmrtelnu...a pred synom fnuka...ovdaka nej maju dom,prepisala ho na neho,teraz,vrav,ze chce,aby bol on stastny...a ked chce teraz s domom nieco robit,vykrikuje mu to,ze ju vyhodi na ulicu,ze cely zivot drela a chce ju supnut do bytu....a pod...tak toto je podla man sebecka matka,co si uz raz svoj zivot mohla zariadit ateraz v tom brani synovi...on nie je stastny,ale to ona nevidi...a nevidela,ani ze je stastny so mnou...len chyby na mne hladala

[zruseny12]

tiez mam syna ma 19rokov,a tiez dufam,ze nebudem taka svokra aku som mala ja,aj budem stastna ked si najde dievca s ktorym bude vychadzat...a keby som bola tak,tak sama hovorim,nech ideu aspon 1000km od nas prec/odomna/ale nehcem byt takou...ani to zatial tak necitim...a myslim,ze syn da na mna,ale ma aj svoju hlavu a vie adkial pokial ma ma pocuvat...a ani sa nesnazim ho nejak nutit do nejakych veci...aj tak podla jeho vyjadrenia tak skoro sa zenit nebude...
este jedna rada,aby si bola odolnejsia stressu tak si kup B-komplex forte na stress...to ti trochu pomoze a aj jec vela potr.s vit.sk.B....

radana

A ked sa mozem spytat,ma nejaku vaznejsiu chorobu,alebo tym len citovo vydiera syna a tym aj teba.Nie je nahodou ona trosku sebecka?prepac,ze to tak tvrdo pisem,ale fakt s tym mam neblahe skusenosti..

noonaa

dakuejm vam zienky velmi pekne.... a ak mate synov,nebojte sa,nevesty vam ichh nekradnu,ale je cas,aby si zili svoj zivot,vy ste si uz mali moznost zariadit ten svoj...este raz dakujem

[zruseny12]

myslim,ze keby si mala aspon jeho matku na svojej strane,tak by to bolo ok,ale ked pises,ze ta nenavidi,tak to mas prehrate...ale mozno casom sa stane zazrak..ktory ti zo srdca prajem...a vsetko sa na dobre obrati...

[zruseny12]

tak ja ti to nezavidim,lebo som to prezila na vlastnej kozi...prajem ti vela stastia a aby jeho matka dostala rozum...nebudem pisat radsej svoje zazitky,lebo to bude pre teba len zle...maj sa krasne a vela stastia...