OIDIPOVSKY KOMPLEX .... ?

Príspevok v téme: OIDIPOVSKY KOMPLEX .... ?
noonaa

ahojte..zacala som sa zaujimat o tento pojem,pretoze,hoci moj priatel nesuhlasi s nazormy svojej matky a nie je v jeho ociach ta najlepsia,ako to tnto pojem definuje..stale nejak podvedome robi to,co chce ona,stale s ohladom na nu...co je pekne,kym to nie je na ukor nasho vztahu,a zacina to byt dost casto na ukor a v zasadnych veciach...a obcas mi pride byt dost neschopny v beznych veciach,alebo mozno ich aj vie robit,ale nestara sa o to...mam z toho riadne nervy,lebo citim,ze som na neviem kolkom mieste...chce sa teda opytat,ci vie niekto preesne znaky oidipovskeho komplexu,aj ked chlap napriklad az tak neinklinuje k matke,ale skor myslim, nejake prejavy, ako kvoli takejto vychove potom kona v beznom zivote,ako rozmysla,preco....dakujem...

[zruseny12]

presne,oni uz su tak nauceny a pre nich toto nie je problem,vacsinou problem je to pre cloveka, ktory trpi a je na tom druhom mieste...takze tazko radit,len hlavne ty sa drz a davaj si pozor na zdravie...pekny de ti prajem...

radana

Noonaa,mojho brata uz roky riadi matka..Nedokazal sa vzopriet ked bol mlady,darmo som mu chcela pomoct,kym bol cas-volala som ho ku nam byvat,ze sa casom osamostatni,ze mu pomozeme..Ale stacil spatny pohlad mojej mamy a uz bolo po snahe.Aj ked si v mladosti doviedol dievcata,vzdy ich velmi sikovne odpalila..

noonaa

leila- ahoj, tiez som si to myslela,ale presvedcila som samu seba,ze nemozem tolko chciet,ale chcem tolko...stale sa k tomu vraciam,ze mi to chyba byt pre niekoho alfa a omega...nerozumiem veciam,ked som schopna a ochotna tolko dat ja,preco to nejde aj z druhej srany...on mi vravi krasne veci,aka som uzasna,krasna,dolezita,ako ma lubi,aka som blazniva, a zaroven zodpovedna....ale zrazu sa zachova tak,z emi je jasne,z enefigurujem ani v prvej trojke u neho

radana

Najhorsie na tom je,ze ti ludia su uz casom ako keby hluchi a slepi a dokonca sa zda,ze im to aj vyhovuje.Po tych rokoch ked moj brat otvori usta,pocujem slova mojej mamy..Nevie sa tesit zo zivota,je jak naprogramovany.. :(

noonaa

Alternativa- ahoj, prave vcesa mi oznamil,ze ma volny vikend,potesila som sa...a potom, ze sa est edohodneme,lebo musi aj doma pracovat.... uz si ani nepamatam na takyto vikend..ale viem,co myslis... uvidim,co vymysli on,do konca tyzdna,lebo ja uz som navymyslala dost a na na nic sa nechyta... ma vela povinnosti stale,a tie su vzdy uprednostnene predo mnou...su mozno aj dolezite,ale aj ja by som mala byt...foteraz som vsetko tolerovala,ale aj ja mam len jedny nervy,preco aspon obcas ja nemozem byt jeho number one ?...

radana

Ale nezatazujes.Vies je mi to luto,ze je to tak.Mojho brata tak mama znicila a ja som nemala ani sancu mu pomoct :(((

[zruseny12]

mala som podobny problem s ex a jeho matkou,ale nechcem ti tu pisat,lebo u nas to dobre nedopadlo,tiez bol na tom podobne,nevedel sa rozhodnut...len ti napisem zaver-aj tak sme sa rozviedli...lenze,to bolo take komplikovane...ale nakoniec som sa dozvedela,od naseho spolocneho kamarata,ze ked som odysla od neho uplne prec,daleko som sa odstahovala,bolo na nom vydno,ze stratil chut,alebo neviem ako to napisat...bolo proste na nom vydno,ze mu chybam...ale to uz bolo neskoro...uvedomil si,asi ze urobil chybu.../aspon tak mi povedal ten nas kamarat,ja som s nim osobne nebola uz velmi dlho,ale ci by to priznal aj ex to neviem/takze skus tu PAUZU... a uvidis...

noonaa

no,ved to ,tie pauzy,to je taka zloba...ze neviem... myslim,ze na prvom miest enebudem nikdy,to jenajhorsie,ze som dost vnimava a uvedomujem si to...no joj,ked tak citam po sebe,dost to naznacuje,ze je to asi zbytocna snaha...ale ano,ak sa to skonci,naozaj som sa snazila..beriem nejake homeopatika,sedativ,aby som bola pokojnejsia...musim ist pracovat a ani vas uz nechcem zatazovat, takze este raz ,krasne dakujem...ak by vas este nieco napadlo,budem rada kazdemu prispevku... pekny den prajem, co vlastne mate dnes na praci kocky? :)