Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

OIDIPOVSKY KOMPLEX .... ?

Príspevok v téme: OIDIPOVSKY KOMPLEX .... ?
noonaa

ahojte..zacala som sa zaujimat o tento pojem,pretoze,hoci moj priatel nesuhlasi s nazormy svojej matky a nie je v jeho ociach ta najlepsia,ako to tnto pojem definuje..stale nejak podvedome robi to,co chce ona,stale s ohladom na nu...co je pekne,kym to nie je na ukor nasho vztahu,a zacina to byt dost casto na ukor a v zasadnych veciach...a obcas mi pride byt dost neschopny v beznych veciach,alebo mozno ich aj vie robit,ale nestara sa o to...mam z toho riadne nervy,lebo citim,ze som na neviem kolkom mieste...chce sa teda opytat,ci vie niekto preesne znaky oidipovskeho komplexu,aj ked chlap napriklad az tak neinklinuje k matke,ale skor myslim, nejake prejavy, ako kvoli takejto vychove potom kona v beznom zivote,ako rozmysla,preco....dakujem...

[zruseny12]

dd...tak potom by kazdy rozbijal rodiny,ved je to normalne....taky zivot...mne tiez druhova matka povedala,ze ja som ho zviadla...:0))))...a ex manzelova mi povedala,ze ho mam pod papucou ,ale zaujimave,ze ked mi povedal,ze ide na pivo tak som nic nenamietala,este som mu povedala,sak chod,ved aj tak sme stale spolu...trochu sa odreagovat...a potom, ze vraj pod papocou :0))))...noonaa sa musi nejak sama rozhodnut,je to na nej...ja by som radsej urobila pauzu,lebo ten vykend je len na chvilu,ale pauza je na viac dni,a ked bude bez nej tak az vtedy si uvedomi,ci mu ona bude chybat ci nie...musi ju na chvilu stratit,aby vedel...ake to je...ale je to len na nej...

dd

noonaa, neviem ako ostatne, ale ja by som sa tiez priklonila k tomu co pisala Alternativa..urobit nieco take..ved predsa sa nemoze rozhodovat dokym bude jeho mama zit!radana ma pravdu, ze taketo matky to nevedia pochopit, ze ich deti chcu mat svoj vlastny zivot, podla vlastnych predstav a nie taky, ako im naprogramuju oni..vidim to na nas..svokra nam stale vyhadzuje na oci, ze sme im pokazili zivot, ze sme rozbili rodinu..ano, rozbili sme rodinu..ale rodinu:svokra, svokor, manzel a jeho sestra..ale to sa musi, proste ked sme si chceli zalozit vlastnu, tak sme museli rozbit tu povodnu..aj ked nemusela byt az taka rozbita..nebyt jej vycinov..svokor je iny, ale bohuzial ako som pisala..svokra je general a tak je pod papucou..a podla toho co tu pise radana, sa mi zda, ze manzelova sestra ak teraz neodide na VS niekam prec, tak dopadne presne, ako radanin brat..uz na nej sa da tiez pozorovat to svokrine spravanie..maju velku chalupu a velku zahradu k tomu, o ktoru sa treba starat..a tak sa mi zda, ze ona si je ista, ze ked zavola, ze potrebuje hento toto, tamto, tak my hned doletime a budeme tam makat jak fredky len preto, ze ona zavolala a toto potrebuje a musi sa to spavit hned, lebo inokedy sa to neda..ale ja som to aj manzelovi povedala..ze to takto nechcem, ze s nami nemoze manipulovat..ze si musi uvedomit, ze my mame svoj zivot, svoje plany a svoje aktivity..a ak nieco bude chciet, tak musi dat vediet skor..a nie, ze my budeme kvoli nej odsuvat vsetko na druhu kolaj..aj o dcerku..bola to taka katastrofa, ked sa dozvedeli, ze cakame babo, nechcela o tom ani pocut a teraz jej kupuje pomaly kazdo hovadinu, zacinala sa o nu starat, jak keby to bolo jej dieta(ked som to stopla, tak potom vyhovara, ze jej ju ani do ruk nedam) a ked tam dlhsie neprideme(tak tyzden) tak uz len vyvolava, ze aby sme prisli..atd..

radana

Skor si myslim,ze je to o povahe.Ked je tvoj partner rozumny,tak pochopi o co ti ide a aj sam sa bude snazit urobit zmeny.A potom uz bude na jeho mame,aby pochopila,ze o co mu ide.Moja mama ani po vyse 20-tich rokoch nepochopila,ze som chcela len to,co chcela volakedy aj ona-mat rodinu,deti,zit stastne.Dodnes mi vyhadzuje na oci,ze som zradila rodinu.Takze uz sa ani nepokusam o nejake zmierenie,lebo ked to neslo cele tie roky,pochybujem ze sa nieco zmeni.Praveze to ide este k horsiemu.A ja sa drzim zasady-kto chce kam,pomozme mu tam..

radana

Casom si spolu vytvorite rodinu.To aj vtedy sa bude na vsetko chodit pytat mamicky,co smie a co nesmie a kedy moze kde s vami ist?Ved to je naozaj od jeho mamy chore.Tak jak od mojej.Noonaa,keby som nejake 4 roky nezazila to citove vydieranie aj sama na sebe,tak ti tu o tom pisat nebudem.Jedine co mi pomohlo,vypadnut odtial a osamostatnit sa a mat to v hlave zrovnane,co vlastne od zivota chcem.Nepomahali moje neustale vysvetlovania,vzpierala som sa tomu,ale pokial som nemala 18 tak ma nicila.A ked pochopila,ze to nepojde,tak ma vyhodila bez nicoho na ulicu.A po case som tomu aj rada,lebo som sa postavila na vlastne nohy..

radana

Myslim si,ze kto chce,si cas najde..A take vyhovorky,ze doma musi spravit to,ci ono prave v ten den,ked chcete byt spolu si myslim,ze jeho mama pre neho hlada nejaku pracu-aktivitu,aby ste boli spolu co najmenej..Aj moj syn chodi do prace a ked potrebujeme nam pomoze vo svojom volnom case trebars na zahrade,alebo pomoze manzelovi betonovat...ale vzdy najdeme nejaky kompromis,aby mal svoj volny cas a vtedy je s priatelkou.Ale aby som mu hladala pracu na ten cas,ked viem,ze sa na nu tesi a za nou uteka,to nie.Je dospely..

noonaa

asi tak,mama s azduje a sice by chcel ist na vikend so mnou,co si myslim,ze chce,lebo ma naozaj lubi...len jeho mama nejak sa snazi ten cit ku mne obmedzit tym,ze ho takoto vydiera...som ten typ,co naozaj sa zoberie aj sama s babami na chatu,ked sa jemu neda...len potom je nestastny,ale nebudem sediet doma..ale ajna chate myslim na neho,je mi luto ,ze tam nie je

radaana- ja som nemyslela byt prvou v nasom vztahu,ale tak nejak,v rebricku hodnot..o tom si co myslis? je praca a povinnosti prednejsie kao clovek? nevravim,ze ma na vsetko kaslat a byt so mnou,nie som decko...ale chapes...

radana

Jak ze nemozes tolko chciet..Byt prva vo vasom vztahu..V mojom je vzdy manzel na prvom mieste a mozem povedat,ze to funguje,navzajom si verime,mozeme sa na seba spolahnut,pozname sa do poslednej bodky,zijeme krasny zivot :D Viem,ze ma nesklame,pretoze akekolvek tazke situacie sme prezili,vzdy stal pri mne..

Alternativa

A vies, co by som urobila ja? /Teda s dnesnym rozumom :o)/. Zabezpecila by som cez Internet ubytko niekde, kde sa mi bude pacit a nebude to prilis daleko /aby som tam docestovala aj sama/, oznamila by som mu, ze je rezervacia a pockala by som si na jeho odpoved. Ak by bola odpoved "ja nemozem", tak s kludom by som povedala "a ja idem". A isla by som, mozno by som zohnala nejaku kamosku. Niekedy nie je dobre nechavat rozhodnutia na aktivitu inych, musime byt aj my aktivne a podla vysledku sa zariadis. Ale verim, ze jeho odpoved by bola "ANO" na spolocny vikend