OIDIPOVSKY KOMPLEX .... ?

Príspevok v téme: OIDIPOVSKY KOMPLEX .... ?
noonaa

ahojte..zacala som sa zaujimat o tento pojem,pretoze,hoci moj priatel nesuhlasi s nazormy svojej matky a nie je v jeho ociach ta najlepsia,ako to tnto pojem definuje..stale nejak podvedome robi to,co chce ona,stale s ohladom na nu...co je pekne,kym to nie je na ukor nasho vztahu,a zacina to byt dost casto na ukor a v zasadnych veciach...a obcas mi pride byt dost neschopny v beznych veciach,alebo mozno ich aj vie robit,ale nestara sa o to...mam z toho riadne nervy,lebo citim,ze som na neviem kolkom mieste...chce sa teda opytat,ci vie niekto preesne znaky oidipovskeho komplexu,aj ked chlap napriklad az tak neinklinuje k matke,ale skor myslim, nejake prejavy, ako kvoli takejto vychove potom kona v beznom zivote,ako rozmysla,preco....dakujem...

noonaa

....piatok... mal sa ozvat cez tyzden,co vikend...zatial nic...juj,ako by som to nazvala? sebecke nerespektovanie casu toho druheho? som stopnuta,nic si nemozem naplanovat...ja viem,co si poviete,naplanuj si a kasli na neho,lenze ja sa s nim potrebujem rozpravat,a chcem uz byt s nim....no mam silnu predtuchu,ze to nevyjde...to bude amen s nim
Vcera bol moj kamarat na kavu u mojej svokri,stazoval sa mu vraj,ze ju seklo v krizoch,ked sa opytal,co robila? vykladala vrecia s cementom...zena,na invalidnom dochodku s reumou,toto je uz cisty debilizmus...a vraj preto,ze syn je nepomoze,nakolko bol v praci,ked doviezli vrecia...mam dost,je chora,hra sa na hrdinku,ked jej to vyhovuje a ked nie,tak je chuda chora... :))

dd

ja sa tiez pripajam a velmi Ti drzim prsty!a urcite sa ozvi, ako pokracujete :)..inak,este jedna vec..uz som to tu chcela napisat, ale nejak som na to pozabudla..ked sme sa s manzelom zobrali, tak nejaky cas po svadbe(nepamatam si uz kolko, ale nebolo to dlho, mozno tak po tyzdni, dvoch..) ked sme boli u manzela doma cosi zobrat, tak dosla do izby svokra a zacala sa so mnou rozpravat..a pytala sa ma, ze ci sme este nemohli chvilu pockat s tou svadbou..tak som sa jej spytala, ze co je to chvila, ze kolko sme to mali este cakat..a ona mi odpovedala, ze nooo, aspon pol roka..tak som sa jej spytala, ze ci mi chce tvrdit, ze po tom polroku by s tym vsetkym(nasou svadbou) suhlasila.. a na to mi koktavo odpovedala, ze aspon by sa s tym mohli za ten cas troska zmierit..tak som sa nad tym len pousmiala a nic viac som nevravela..ale som si ista, ze ak by sme im vyhoveli a cakali este dalsieho pol roka(pretoze svadbu sme aj tak uz predtym 2krat kvoli nim prekladali..) tak by nas stale len chcela rozostvat a rozdelit..nie sa s tym zmierit..tot moja skusenost..takze ozaj davaj pozor, nedaj sa a ak sa skutocne spolocne pre nieco rozhodnete, stojte si za svojim!

noonaa

na 100% rzhodnuta nie som...ale som rozhdnuta neostat v tejto situacii,byt ta dobra,mila,uzasna,ale akat an trosku pozornosti... ani teraz,ani nikdy v zivote..dam vediet,ked sa nieco pohne...z tej pauzy mam strach...nejak to domyslim

radana

Ahojte.No vidim Noonaa,ze uz si v podstate rozhodnuta.Nech spravis cokolvek,prajem ti,aby si priatel uvedomil,ze ta ma velmi rad a ty si ta,s ktoru si chce raz zalozit rodinu a stastne zit.Ta pauza,no ako si uz napisala-je velmi zradna,je tam silny vplyv od jeho maminy..

[zruseny12]

AHOJ NOONAA,ja nehovorim,ze alterrnativa ti radi zle,ale je to velmi malo na to aby si to uvedomil,neviem nerada niekomu radim,lebo sama si niekedy neviem rady,ale vykend zbehne a sama pises ako skonci,a taka pauza by ho pozno prebrala,mozno neprebrala...prave tak to vsetko tlaky od mami,atd.sa ukazu ake su...ci mu budes chybat.../ja osobne som take nieco este neurobila,ale uz sme tiez nad tym uvazovali.../a ked sa nemozes rozhodnut,tak urob oboje...urobte si pekny vykend a na konci vykendu mu oznam,ze si chces trochu oddychnut zo vsetkeho,vysvetli mu preco,vsetko mu povec...co ta trapi ohladom mami,neho...a ked sa bude chciet stretnut,po tyzdni tak sa mozete stretavat raz za tyzden si myslim,aby ste sa uplne neodsudili...
aspon budes mat pokoj na dusi,ze si pre vztah urobila vsetko...neviem co by som dodala,hlavne sa drz a nestressuj sa,lebo ked stratis zdravie,nebudes bojovat len s tym,ale aj zo zdravim a budes to mat este tazsie...nelucim sa zatial,lebo ktovie ci ti este nenapisem...pekny den ti prajem...

noonaa

ahojte zenicky:)
citam....mrzia ma vase osudyy...ale ak vas to potesi,vela mi to dava....
alternativa to mysli velmi dobre,chapem...vikend je fajn,ale myslim si ,zo skusenost,ze by to nebol cely vikend,ak by som si ho vydupkala,nebolo by to ono...a bolo by to docasne,utriaslo by sa to na chvilku (uznam,ze je to ale prijemnejsia a jednoduchsia cesta, nez pauza)

pauza- mam z toho strach,ze by sa to este zhorsilo,nedovera, bez seba, mamin vplyv, mamine reci, ze mala pravdu.... ale na druhej strane, tot je to nove,co medzi nami este nebolo, c by ho mozno nakoplo...alebo nenakoplo,ale aspon by som vedela,na com som....

myslim,ze pocka na tento vikend,ako si na man najde cas, dorobim nas spolocny fotoalbum:))))) a pak mu ho podam s tym,ze asi by bolo lepsie byt chvilu od seba,na premyslanie... ( zakerne mu dam tie fotky, ze? al enech vidi,co sme uz prezili a ci to bude chciet stratit...) no a mimochodom,kolko tak trva pauza? lebo si myslim,ze on sa tak po tyzdni ozve...ale to je asi kratko

dd

hmm..mariaa...mas pravdu..v kazdom pripade, ja byt v tejto situacii, tak by som sa asi rozhodla bud pre tu pauzu, alebo pre ten vikend..dat mu sancu uvedomit si, co chce a ak nie, tak koniec..pokial by sa mala takto trapit donekonecna..ja uz mam niekedy take nervy, ze sa cudujem, ze som este pri plnom vedomi..ale to robi dcerka..viem, ze ma velmi potrebuje, preto robim vsetko tak, aby som este ostala pre nu psych. v poriadku..keby sme dieta nemali..neviem, ci by som to tiez vydrzala..je to obrovsky tlak.v kazdom pripade Ti noonaa velmi drzim palce, nech sa rozhodnes spravne a si stastna!