OIDIPOVSKY KOMPLEX .... ?

Príspevok v téme: OIDIPOVSKY KOMPLEX .... ?
noonaa

ahojte..zacala som sa zaujimat o tento pojem,pretoze,hoci moj priatel nesuhlasi s nazormy svojej matky a nie je v jeho ociach ta najlepsia,ako to tnto pojem definuje..stale nejak podvedome robi to,co chce ona,stale s ohladom na nu...co je pekne,kym to nie je na ukor nasho vztahu,a zacina to byt dost casto na ukor a v zasadnych veciach...a obcas mi pride byt dost neschopny v beznych veciach,alebo mozno ich aj vie robit,ale nestara sa o to...mam z toho riadne nervy,lebo citim,ze som na neviem kolkom mieste...chce sa teda opytat,ci vie niekto preesne znaky oidipovskeho komplexu,aj ked chlap napriklad az tak neinklinuje k matke,ale skor myslim, nejake prejavy, ako kvoli takejto vychove potom kona v beznom zivote,ako rozmysla,preco....dakujem...

[zruseny12]

nie je to vydieranie aj ja som taka,ved naco potom mat priatela ked nie som s nim?a nemozem s nim travit cas?to potom moze clovek byt aj sam...dufam,ze sa ti podari urobit nieco,aby si bola spokojna...maj sa krasne a dobru noc...ja uz musim koncit...pa

noonaa

vy ste take zlate,ze arabelin prsten :)
no,on mi raz povedal,ze by to nebolo dobre,keby so mnou nebol,ze manechce stratit...no ale co preto robi? nic...aj tak spolu nie sme,lebo ma stale vela inych povinnosti ...tak neviem,mam len cakat,kedy si najde cas? jemu to takto asi vyhovuje,lebo si robi,co chce...a ja cakam...a cakam...uz ide aj o mna troska,nie? musim urobit nieco,z coho mu dojde,ze nie som hracka a ze tentokrat do myslim vazne...ze bud sa to zmeni,alebo... bohuzial,len vam to takto narovinu pisem,vyznieva to vydieracky,ale nemyslim to tak strasne...chcem byt s nim,alenie takto

[zruseny12]

...presne ako aj radana pise musi s tym suhlasit aj priatel...to je jesne,lebo tak ked nebude suhlasit,skor si bude mysliet,ze ho uz nemas rada,ale ked sa navzajom dohodnete...tak to je ine...hlavne NESEKNI TO S TYM ako pises,lebo ked ho milujes bude ta to aj tak zozierat,ze si neurobila vsetko preto...jak by som ti rada pomohla,skoda,ze nemam arabelin prsten,stacilo by pootocit a bola by si stastna...:0))))....

radana

Ahoj Noonaa.A ako to citis ty?Ide aj partnerovi o to,aby ste si na chvilu dali oddych?Alebo mu nebodaj vyhovuje,ze ho mama ovlada a riadi mu vsetky kroky jeho zivota?

[zruseny12]

prave preto,nesekni s tym,ale dohodni sa s nim,ze si potrebujes oddychnut,ale jasne, ze nie aby ste sa vobec nevideli...to zasa nie...lebo to by nebolo dobre,stale ho uisti,ze je pre teba jediny len proste potrebuje mat trochu cas len pre seba a svoje zdravie...a on vie toto, co ty pises nam,ze sa koli tomu tak trapis?nerada takto radim,aby som nejak zle neporadila,a viem velmi dobre,ze sa dobre radi,ale keby som bola v tvojej situacii,mozno sama by som vahala,preto stale to zalezi len a len na tebe...v kazdom pripade ti budem drzat palce...

noonaa

ahojte maria a radana,citam vase prispevky velmi rada,posuva ma to dalej...dakujem...veru,ta pauza mi vrta v hlave,coraz viac som v nu presvecena,aj ked tiez si myslim,ze svokra pouzije casom urcite: asi nebola ta prava,ked sa nechala...ale ja uz v zaujme svojho stastia
a zdravia musim konat...myslim,ze ak to naozaj je laska a ak naozaj bude chciet,nieco preto urobi.... bojim sa toho momentu,kedy tym seknem....je to hroza,neviem ani,ako to urobit

[zruseny12]

no,je to mozne,ze by na to cakala?to ma nenapadlo,moze byt,ze ho potom presvedci ako pises/keby ho nehcala/...tak nech radsej pocka,co bude dalej,ale ja si myslim,ze bude sa trapit ona,lebo jemu to asi tak vyhovuje a je spokojny...no,prajem,jej aby sa to vyriesilo tak ako to chce noonaa...my to tu nic nevyriesime...pekny den ti prajem radana...

radana

Ahoj Maria.Skor si myslim,ze ked je pod takym silnym vplyvom jeho maminy by sa to mohlo skoncit aj tak,ze by ho prave casom mamina presvedcila,ze noonaa nebola ta prava,ved sa s nim rozisla,bla,bla,bla...Myslim si,ze keby sa s nim Noonaa na cas rozisla tym by dala velku vyhodu jeho mamine a o to jej zrejme aj ide.Tazko radit,ale na tahu je partner.Mal by si uvedomit co vlastne chce,lebo na dvoch stolickach sa sediet neda :(

[zruseny12]

Ahoj radana,ja si myslim,ze mozno keby si urobili na cas pauzu ,mozno by prisiel na to,ze kto je na prvom mieste...ale jasne,ze nie je to zarucena metoda,moze to byt aj opacne...tazko v takej situacii radit...vela stastia noonaa,aby sa to vyriesilo vprosoech vas obidvoch...