ahojte..zacala som sa zaujimat o tento pojem,pretoze,hoci moj priatel nesuhlasi s nazormy svojej matky a nie je v jeho ociach ta najlepsia,ako to tnto pojem definuje..stale nejak podvedome robi to,co chce ona,stale s ohladom na nu...co je pekne,kym to nie je na ukor nasho vztahu,a zacina to byt dost casto na ukor a v zasadnych veciach...a obcas mi pride byt dost neschopny v beznych veciach,alebo mozno ich aj vie robit,ale nestara sa o to...mam z toho riadne nervy,lebo citim,ze som na neviem kolkom mieste...chce sa teda opytat,ci vie niekto preesne znaky oidipovskeho komplexu,aj ked chlap napriklad az tak neinklinuje k matke,ale skor myslim, nejake prejavy, ako kvoli takejto vychove potom kona v beznom zivote,ako rozmysla,preco....dakujem...
OIDIPOVSKY KOMPLEX .... ?
a este ked sa k tomu pridaju dalsie problemi,noonaa pisem ti z vlastnej skusenost,mozes urobit, co kolvek,PRINIEST AJ MODRE Z NEBA...stale budes ta najhorsia/pre jeho matku/ ktora sa nehodi pre jeho syna...proste mi mame smolu...i keby si jej doniesla zlato a neviem,co pre nu si nic...aspon,takto som to ja pochopila od tych svojich mrch/prepacte/oni nepozeraju na to,ze ich syn je stastny,oni maju jedine v hlave ako sa zbavit zeny ktora im berie syna/hovori sa tomu aj opicia laska/...a maju to aj v povahe...keby sme to neboli my,boli by to ine zeny...ale akurat sme mali a mame smolu my,na nich...
a ja mam este jeden problem ako aj radana,s rodicmi...zivot je velmi zlozity,a musime sa naucit nejak ho zit a zariadit tak aby sme cim najmenej trpeli...ina moznost nam neostava...bohuzial...je to realita...a najlepsie sa teraz maju falosny ludia a sobci...
oprava-citi
no exsvokra je 890km daleko,ale pri rozvode mi to osladila ako sa patri...
a teraz zijem z druhom a jeho matka je este horsia...nieco podobne ako tvoja matka,vyhodila nas z domu jeden den a druhy,ze kde ideme ved nas nikto nevyhadzuje uz som to pisala a potom nas zasa vyhodila,ked sme kupili dom,a kedze este nebol poriadne pripraveny na byvanie tiez si myslela,ze prideme z prosikom,ale nestalo sa...tak prisla ona po roku,ked sa narodila dcera a zasa aka hrda...a ked ju druh nepustil dnu tak napisala mi taky list,ze koniec...zijeme od nej teraz 400km...lebo sme sa prestahovali prednedavnom/asi 4roky tomu/prec,ale niekedy stale je medzi nami...len mi to uz tak nepripustame...aspon ja,odkedy mam zdr.problemi,ja na nu z vysoka kaslem...tazky je zivot zeny,ked sa dostane do takej situacie...preto chapem NOONAU,viem ako sa citim...uplne ju chapem,ze je bezradna,nemoze si ani byt ista dneskom,tak ako si moze planovat buducnost...
Ahoj Maria.Ako sama pises,pokial ste od nej daleko,nema vam ako ublizit.A to iste som zistila aj ja.Ked s nou neudrzujem vobec kontakt,tak je klud,je to v pohode.Sice byva nedaleko nas,ale takto je to naozaj lepsie.Ona chce bud vsetko alebo nic.Ked som sa vzoprela a na plne usta vyjadrovala,ze predsa nemoze moj zivot nalinajkovat presne podla krokov,co mozem a co nemozem,s kym sa mozem stretnut a s kym nie a hlavne kedy...Ked zistila,ze sa to snazim vysvetlit aj bratovi,ze ma iba jeden zivot a je to JEHO zivot a je len na nom,ci ho prezije stastny,alebo bude furt priviazany k jej sukni a bude zit JEJ zivot.. ,tak ma odpalila na ulicu.Cakala,ze dojdem s prosikom a ako ma ona vitazoslavne prijme a bude mat nado mnou total moc.Ale nestalo sa.Postavila som sa na vlastne nohy.Na vsetko jej brat prikyvne,na vsetko povie-ano mamicka.Ved on uz ani nema svoj nazor.Co je to za zivot?Je mi ho uprimne luto..
ex svokra...to bola sv...,my sme s ex zili dobre,stale spolu,vsade...aste i do prace za mnou chodil,uz ho na vratnici poznali,kam ide...brali ho normalne ako zamestnanca...ked som ja niekam sla z prace do terenu,isiel s nami...proste vsetok cas sme travili spolu...ako siamske dvojcata...ale moja svokricka ziarlila atd.tak zacala do neho hucat,ze nech sa neda,ze nema byt pod papucou...podla nej ,bol pod papucou, ked sme stale boli spolu...sprostosti mu stale nakecali...a raz ho dokonca aj opili a tak mu take veci narozpravali,ze som fakt vtedy myslela,ze je koniec...a mohla by som takto pisat...ked som lezala v nemocnici,tak ona si prave vymyslela,ze potrebuje nieco robit na chate...a ja som v den navstev, preplakala,a prisiel len na 5min.i to ho doviezol otec z chalupy...no takyto boj trval dost dlho a aj taj som ho prehrala...nakoniec si ex nasiel inu...
myslim,ze ked sa zena dostane do takej situacie nema sancu,nechcem tebe noonaa brat iluzie,ale neviem ako dlho to vydrzis,ked ta to tak trapi...a mysli na zdravie,ked stratis aj zdravie je koniec...
Ahoj radana,ked si spomeniem na svoju svokru...je mi na smiech...keby mohla aj medzi nas do postele vlezie...a ked je taka aj nooaninaa,tak nic moc...bude to mat velmi tazke...fakt tazke...ja uz ani neviem,co by som jej napisala,lebo ja som sa s takou podobnou osobou stretla...takze bude to mat velmi tazke...noonaa
a co cert nechcel,tak druhova matka je este horsia...len sme od nej daleko takze nemoze si ku mne dovolovat,len ma ohovara a preklina...pekny den ti prajem...radana
Ahojte.Noonaa,presne si to pochopila.Je na nom,aby zapracoval na vztahu co sa tyka neho a jeho maminy.Predsa nepojdes za jeho mamou a nebudes jej ty vysvetlovat cim vasmu vztahu umyselne skodi.Ved ona to vie aj sama.Ale pokial si to so synom sami nevysvetlia,tak to bude robit donekonecna,lebo jej synovi to asi aj tak vyhovuje a jej tiez.A cim dlhsie sa to bude tahat,tym bude mat ona vacsiu prevahu vo vasom vztahu,lebo ked zapiska,jej synacik priskoci a urobi vsetko,co jej na ociach vidi,ci uz je to spravne,alebo nie..Jednoducho by som to napisala asi takto-tvoj priatel ma svoj rozum a je na nom,aby pochopil,ze pomahat treba-to ano,ale ked to niekto zacne zneuzivat,tak sa tam musia urcit hranice a o to horsie,ked tym zasahuje do vasho vztahu-co by teda urcite nemala.Ved nech mu povie nazor na urcite veci,ktore ju tazia,ale rozhodnutie co sa tyka vasho vztahu by mala nechavat vylucne na nom a nie ze by este robila kapitana aj vo vasom vztahu..
noonaa,pekny den ti prajem...mal by nieco urobit aj on....viac sa ti venovat...
ako tu tak citam vase nazory,vychadza mi z toho,ze asi je na tahu chlap...ze je to teraz na nom,ako si to zariadi,ze on musi urobit nejaky krok...hm
Noonaa,v tomto ta uple chapem.Je normalne,ze dvaja ludia,ktori sa maju radi sa snazia stravit spolu co najviac casu.A vobec sa ti necudujem,ze ta uz stve,ze stale,ked mate byt spolu si jeho mama najde nejaku nezmyselnu aktivitu pre neho,len aby ho od teba dostala co najdalej.Nehovorim,ze jej nema pomoct,ale ona hlada vzdy ten najnevhodnejsi cas.Proste robi naschvaly.Asi nepozna,co je to kompromis.Aj tebe by urcite lepsie vyhovovalo,keby si vedela,no dobre,dnes spolu nebudeme,lebo jasne ze musi pomoct aj mame,ale trebars dalsie 3-4 dni sa ti moze venovat naplno a nikto mu nebude cele vase stretnutie vyvolavat a citovo sa domahat jeho pozornosti..Je to tazke,ale pokial tvoja potencionalna svokra nepochopi,ze do vasho vztahu nema zasahovat,tak sa to nezlepsi.A k tomu by jej prave mal dopomoct tvoj priatel.