proosim vas co pomaha na odreniny?? lebo som sa korculovala a spadla som a mam odreniny na oboch nohach este aj na rukach ... prosim poradte nieco co na to zabere .... pllls dost to boli :(((
Odreniny!
Tak ja používam napríklad Alfasilver. Ten si na ranu jednoducho nastriekaš a nemusíš už následne vôbec ničím prekrývať. Najradšej mám takéto nekomplikované veci, čím menej toho pri ošetrovaní spravíš, tým lepšie :D
a co teda pouzivas by ma zaujimalo, ked tvrdis, ze leukoplast ti doma netreba? a ked sa porezes, tak to proste nechas tiect, kym nevykrvacas, ci ako? :D ci tebe sa nestava absolutne v kuchyni, ze sa porezes?
Tak leukoplasty ako take som ja prestala pouzivat asi cca 5 rokov dozadu :D Vobec to doma netreba.
A ked sa ti to nalepi na ranu tak, ze nebudes vediet potom pri jeho strhavani co od bolesti? :D Nemyslim si, ze prave toto je ta najstastnejsia volba, ale tak budis :D Kazdy si to riesime po svojom, niekto toto mozno doslova vyhladava :D
Kajana však to vieš docieliť aj obyčajným leukoplastom, no nie? :) Načo si to komplikovať? ČI ty máš iný názor? :D
Na vsetko si nemusis davat. Ale tak ked mas otvorenu ranu, tak by bolo asi fajn zabezpecit, aby sa ti tam nedostali bakterie a ty tak nedostanes infekciu.
A ty si davas dezinfekciu uplne na vsetko? Ved mne to velakrat ani nenapadne. A uz vobec nie, ked som niekde prec, nezvyknem to nosit so sebou :D
No však a nestačí nejaká dezinfekcia len? Či to sa nezvykne dávať na takéto typy poranení?
Áno, jasné, zapáliť sa ti môže čokoľvek aj obyčajná malá odreninka a takisto ti to vie spraviť aj riadnu galibu.
to, ze sa ti nieco zapali, je podla teba banalita?:) no ja neviem, ale podla mna niektori ludia neskutocne podcenuju taketo veci. ved aj z takehoto niecoho si vies dost pohorsit.