proosim vas co pomaha na odreniny?? lebo som sa korculovala a spadla som a mam odreniny na oboch nohach este aj na rukach ... prosim poradte nieco co na to zabere .... pllls dost to boli :(((
Odreniny!
Ak beh cez les, tak istotne nie sám a keď je už takmer šero, nie je to bezpečné. Môžeš sa zraniť, stratiť, proste čokoľvek.
No ja akonáhle vidím krv, tak kolabujem :D A je úplne jedno, či ide o moju krv alebo niekoho iného :D Neviem, neviem, keby sa mi dačo prihodí niekde na samote u lesa počas behu :D
Asi záleží aj na tom, či ide o hlbokú alebo čisto len povrchovú ranu, nie?
No podľa toho, ako veľmi vážne to je. Ale ak by to bolo moc, tak skôr asi si pomoc privoláš :D
Tak ja tiež behávam, ale teda ani vo sne by mi nenapadlo si niečo na ten beh vziať :D Pokiaľ sa neprizabijem, tak si myslím, že vydržím až domov, kým si to neošetrím. Ale tak už som zistil, že ľudia sú rôzni, no :D Už ma asi nič neprekvapí.
mas aj rozne vesty na beh, mnohi takto nosia aj flasu so sebou, co som videla, takze nie je to zase nic nezvycajne:) a nikto predsa netvrdi, ze si musis pribalit celu lekarnicku :D mas aj rozne malicke balenia kadecoho, takze tak.
a ako to nosi pri sebe? kde? to by sa mi asi nechcelo, vsak to ti musi aj zavadzat, ked utekas, nie?
no ja veru mam kamarata, ktory nosi taku tu klasicku prvu pomoc aj pocas behu so sebou. clovek ozaj nevie, co sa stane, treba predvidat, nie je to na skodu:)
no ano, kazdy jeden sportovec sa uz stretol s niecim podobnym, to je predsa jasne :D s tym sa musi pri akejkolvek fyzickej aktivite ratat.
Je mi ľúto, že si sa pri korčuľovaní zranil a máš modriny na oboch nohách aj na rukách. Na zmiernenie bolesti a opuchu je dôležité aplikovať ľad na zranené miesta po dobu 15-20 minút každé 1-2 hodiny počas prvých 48 hodín. Takisto sa odporúča používať kompresné obväzy a udržiavať postihnuté oblasti vyvýšené. Ak sa bolesti nezlepšujú alebo ak sa objavia ďalšie príznaky, mal by si navštíviť lekára. Tento problém je už v top search medzi športovými zraneniami, takže mnoho ľudí sa stretlo s podobnými situáciami a našlo užitočné rady.