proosim vas co pomaha na odreniny?? lebo som sa korculovala a spadla som a mam odreniny na oboch nohach este aj na rukach ... prosim poradte nieco co na to zabere .... pllls dost to boli :(((
Odreniny!
no tak makeup uz vobec nie, vsak to vlhko len podporuje rast bakterii a plesni. to by som sa asi aj bala pouzivat potom. co sa liekov tyka, tak je to asi este horsie, kedze sa uzivaju vnutorne.
Ja napríklad v kúpeľni nenechávam vôbec nič. Ani šminky, tiež sa to vie po nejakom čase znehodnotiť.
Najst suche a chladne miesto je podla mna zaklad.
Lieky by mali byt ulozene na mieste s teplotou, ktora sa nemeni, idealne 15-25 °C. A takisto sa treba vyhnut miestam s vysokou vlhkostou ako je kupelna napriklad, lebo ja uz som sa s tym stretla, ze ludia zvyknu mat lekarnicku aj tu.
Tak ja takéto veci mávam tiež stále na rovnakom mieste, proste v skrinke, kde mám lieky, mám aj všetko ostatné, t.j. aj veci na ošetrovanie.
Neviem, popravde som ani neskúšala meniť mu miesto :D Stále je v skrinke, kde je relatívne chladno a tma, takže takýmto spôsobom vydrží relatívne dlho :-)
aha, takze to len keby som ho mala niekde v teple, tak to uz asi take ucinky mat nebude, co?
no ono tym, ze obsahuje aktivne latky ako je striebro (v koloidnej alebo inej forme), ktore maju antibakterialne ucinky, tak po uplynuti datumu spotreby sa ich ucinnost moze znizit, ale to neznamena, ze je to pre teba skodlive. vsak to sama spozorujes, ci funguje alebo nie:) a ak ho spravne skladujes, tak sa ozaj nemusis nicoho obavat.
Akože myslíš kvôli dátume spotreby či ako? :) Neriešim to pri tomto absolútne, na dátum ani nepozerám.
a ked ho dlhsie nepouzivas, tak to je okej? nevadi to?
No mne sa ešte nestalo, že by som v lekárni napríklad na ten Alfasilver nenatrafila. Kupujem len ten, čo sa teda rán týka, viem, že ho v prípade potreby (keď sa mi zase minie), viem dokúpiť hocikde.