proosim vas co pomaha na odreniny?? lebo som sa korculovala a spadla som a mam odreniny na oboch nohach este aj na rukach ... prosim poradte nieco co na to zabere .... pllls dost to boli :(((
Odreniny!
Najskôr to asi na sebe treba odskúšať a potom dávať dieťaťu, či to zvládne a či je s tým ok, či?
No ak to plni ucel len naoko, tak to potom teda nebude uplne bohvieco :D
Tak to je jasné, pri deťoch je to úplne niečo iné :D Všetko možné na to napatlať, len aby dobre bolo a aby to splnilu svoj účel aspoň naoko :D
tiez si myslim, ze zalezi na velkosti a type rany. ked je rana hlbsia alebo sa zda, ze sa to trochu zanasa, tak trocha starostlivosti neuskodi. ale kludne aj ked mam len malu odreninu ci skrabanec, tak idem, riesim. dcerka prisla vcera s rozbitym kolenom, to tiez nie je len tak predsa:) to treba riesit akutne a okamzite. to keby necham len tak, tak by mi ani neverila, ze sa to vobec niekedy zahoji :D
- no to musí byť aká veľká rana, aby sa ti hojila tak dlho? mesiac je podľa mňa extrémne dlhá doba.
vsetko by sa po case zahojilo same. otazka vsak znie, ci tomu chces troska pomoct alebo nie. niekto take veci neriesi, mna osobne stve, ked si na to nic nedam a len tak cakam a potom sa mi to hoji aj mesiac. ale tak kazdy sme iny samozrejme.
Lujziara a je to potrebné? Nezahojilo by sa to aj bez toho len tak na vzduchu? Keď sa hovorí, že rana potrebuje "dýchať".
tak to rozhodne suhlasim, cim menej sa toho dotyka vseobecne, tym rychlejsie sa to zvykne zahojit.
Podľa mňa ten Alfasilver by na toto mohol byť fajn, je šetrný k pokožke, hojí rýchlo, neštípe. Asi len niečo takéto by som zvolila, čo sa proste len nastrieka na pokožku a nechá pôsobiť, aby sa zbytočne nedotýkalo tej kože.
Ako sa to potom rieši a ošetruje? Neviem si to ani predstaviť, veď to musí byť riadne citlivé a háklivé.