Odreniny!

shimuri

no tak makeup uz vobec nie, vsak to vlhko len podporuje rast bakterii a plesni. to by som sa asi aj bala pouzivat potom. co sa liekov tyka, tak je to asi este horsie, kedze sa uzivaju vnutorne.

0mema

Najst suche a chladne miesto je podla mna zaklad.
Lieky by mali byt ulozene na mieste s teplotou, ktora sa nemeni, idealne 15-25 °C. A takisto sa treba vyhnut miestam s vysokou vlhkostou ako je kupelna napriklad, lebo ja uz som sa s tym stretla, ze ludia zvyknu mat lekarnicku aj tu.

lucyda

Tak ja takéto veci mávam tiež stále na rovnakom mieste, proste v skrinke, kde mám lieky, mám aj všetko ostatné, t.j. aj veci na ošetrovanie.

Renculaa

Neviem, popravde som ani neskúšala meniť mu miesto :D Stále je v skrinke, kde je relatívne chladno a tma, takže takýmto spôsobom vydrží relatívne dlho :-)

nechalicka

no ono tym, ze obsahuje aktivne latky ako je striebro (v koloidnej alebo inej forme), ktore maju antibakterialne ucinky, tak po uplynuti datumu spotreby sa ich ucinnost moze znizit, ale to neznamena, ze je to pre teba skodlive. vsak to sama spozorujes, ci funguje alebo nie:) a ak ho spravne skladujes, tak sa ozaj nemusis nicoho obavat.

Renculaa

Akože myslíš kvôli dátume spotreby či ako? :) Neriešim to pri tomto absolútne, na dátum ani nepozerám.

Renculaa

No mne sa ešte nestalo, že by som v lekárni napríklad na ten Alfasilver nenatrafila. Kupujem len ten, čo sa teda rán týka, viem, že ho v prípade potreby (keď sa mi zase minie), viem dokúpiť hocikde.