Ahojte ľudkovia, viem, že veľa ľudí na svete má horšie problémy ako ja..ale naozaj neviem, ako mám žiť ďalej. Pretože ma opustil človek, o ktorom som si myslela, že je ten pravý a že je to potenciálny otec mojich detí! snažím sa tváriť, že je to ok, ale keď som sama, je mi hrozne a plačem. Ani jesť mi nechutí, za mesiac som schudla 6kíl!!! a najviac ma bolí, že on chce byť so mnou len kamarát, nič viac:(
AKO TO MáM PREžIť?
Tak toto je sily ja som si ešte raz prečítala ten príspevok - posledný od Satipe.....waáááw...
revem tu ako šialený tur.....
to je neskutočné aká sila je cítiť z toho......
baby ruky hore zatlieskajme jej :))))))
takto by to malo byť!!!!!!!!!!!!
Normálne som ho fáááákt videla ako si bucha tú hlavu o tú stenu!!!!!!
fakt videla.....!
Aj ja chceeeeem byť už tam kde si Ty satipe:(((
Fakt ma serie aké sme my ženy!!!
Oni fakt....júúúj nechcem uraziť slušného muža :)
...ale.... není sme my tak trochu fakt sprosté.....toľkej bolesti čo sme zažili a čo nás ešte čakááááá a neminie ....toľko sĺz,čo by zaplavilo zem a mohla by sa točiť druhá časť filmu "vodný svet"....toľko zúfalstva vo chvíľach keď strácame....aj keď nachádzame....to je strašnééé
a keď sa pozriete tak oni sa tu mrvia ako taký červíčkovia....
Šialené ženy!:))
To je strašné nie to ,že po nociach,cestov do práce, na záchode...vediem monológy ešte aj tu!!!
Nikto tu nenííííí?!?!?
sorry je tam dosť chýb a preklepov ale už ani nevnímam....
inak väčšinou som si všimla ste tu po večeroch....škoda........ja tú možnosť nemám tak mi chýba "pokec"....
idem kúpiť hartipáče bo už nemááááám !!! :()()(()
Ahojte....
Luuli to je správne,že ste to takto ukončili...ja by som už na tú svadbu neišla ak si už raz trocha povitiahla hlavu nad hladinu tak dýchaj konečne sama tak ako on povedal-načo sa trápiť a jatriť si rany?!To,že máš rada jeho rodinu je len zámienka a to ver,že taká alebo iná tu bude veľmi dlho na to aby si mala dôvod sa s ním stretnúť aj tie dlhé monológy,keď by si mu chcela všetko povysvetlovať budú utichať postupne a dlho budeš zaspávať pri "rozhovore s ním" mám to za sebou!
ááááá koľká múdrosť do čerta....a sama sa tu brízgam v sračkách (ako sorry za výraz)....niekedy už nevládzem!
Možno už ani do tejto témy môj príbeh a momentálny problém nepatrí,ale..... fakt ako tu už bolo napísané,niekedy človeku dobre padne už len vypísať tú bolesť niekomu kto nás nepozná natoľko aby nás súdil.....
JA VÁM FAKT ZÁVIDÍM!
SATIPE: to klobúk dolu ako pomyličky ale pevnými krokmi sa z toho dostávaš....aj ja chcem,lebo viem,že to ide,ale keď ľudkovia ja ho tak strašne ľúbim!!!
Môj život nebol a není vôbec ľahký,mám za sebou 2vážne vzťahy,ktoré stroskotali po dlhých galejách a potom som si dala život doporiadku takže viem,že to ide dostať sa z ošialu bolesti z lásky a sklamania,3roky som bola úplne sama ani pobozkaná,SAMA!
Poviem Vám úprimne,že už som si myslela,že to čo príde raz tak to bude to pravé....no....NENÍ!
Neviem čím to je,ale mám také debilné obdobie,ktoré ma chytilo pri ňom ....
ja už proste nechcem byť sama!
Momentálne je to pre mňa už len tá predstava davová psychóza.Chcem niekam patriť,niečo mať,niekam smerovať a niekoho mať!Dnes ráno keď som sa zobudila a pozerala na neho ako sladko spí a v tedy je taký "nevinný" tak Vám poviem,že pri predstave,že by som mala raz vstávať sama mi zovrelo žalúdok.
Fyzické násilie by bolo asi lepšie - pár faciek a pochopila by som,ale psychické a citové.....baby moje som ako v klietke .....ja už ani na tie sprosté písmenká nevidím....hrozne ma to všetko bolí......ani si predstaviť neviete čo by som dala keby mi niekto pomohol to skončiť dať mi odvahu a silu a raz a navždy odísť.....
Začala som sem písať lebo som chcela luuli povzbudiť,a dnes sa to ako strašne zvrtlo.....čo mám robiť?????
Buďte radi ,že Vám vzťahy skončili,lebo verte ak skončili tak určite neboli tie pravé nech sa Vám zdali akokoľvek dokonalé a dobré.....nebolo to to pravé....budte fakt radi,že sa môžete konečne z toho vymotať,ja by som chcela byť už na tej ceste a veľmi rada,len teraz sa z toho nemôžem za ten svet vymotať!
Viem,že život je aj o inom,ale ako som sa ja mohla dostať do takejto situácie to fakt neviem a preto nikdy nemožno niekoho odsudzovať a súdiť,že "tak já toto fakt nechápem!" lebo hneď a zaraz sa môže stať a budete chápať live to live!Fakt pokiaľ človek nezažije nikdy nepochopí....darmo nám môžu hovoriť,že oheň páli a mi sa budem celý život vyhýbať aby sme sa nepopálili a odídeme raz na druhý breh bez toho aby sme mohli podať živé svedectvo "áááno oheň páli-jeho jazyky sú ako horuci med" je taký ...a onaký.... pokiaľ to neucítime tak sme nežili,lebo len to čo človek precíti ozaj srdcom-dušou tak len to si berie zo sebou na druhý breh len to precítené....lebo cit je večný ....náuky zomierajú s hmotou-rozumom,ktorý zanechávame zemi....ale to čo sme cítili to nás robí ľuďmi.....to je to živé v nás....bolesť,trápenie,láska,neha.....a len to čo povstane pri slovách "BOLO RAZ" len to bolo skutočné a my vieme ,že sme žili....
tak prosme o ročné obdobie v našich životoch,lebo tak ako po chladnej zime príde osviežujúca jar tak po tmavej noci príde krásne slnkom zaliate ráno....
to je hlavne pre Vás čo ste vynorili hlavy nad hladinu "ťažkých boľavých vzťahov" ja ....ju mám stále na dne hladiny....preto nechápem skade višli tieto slová.....
idem utrieť sople....sorry ale je to tak:))))))))))))))))))))))))))
je mi des!
ahoj satipe, tak ako čítam,asi máme dosť podobné príbehy, musím priznať, že som aj rada, že existuje niekto,kto prežíva niečo ako ja..môžem sa ťa spýtať, koľko máš rokov?
Ano, ty to máš v tomto lepšie, že ten tvoj bývalý porobil nejaké zlé veci, ktoré ťa posúvajú ďalej v tom zabúdaní na neho..ALE ten môj bývalý práveže nič také nikdy nerobil. On je veľmi obľúbený a rád vždy každému pomôže a pod. Keď si mám spomenúť na niečo zlé, čo spravil mne,tak ma napadla jediná vec-že ma prestal ľúbiť..ale ako povedal on včera-je to dosť sobecké odo mňa mu niečo také vyčítať..že ani on sám nevie prečo sa to stalo,že inak sa mu stále páčim,má ma moc rád,rád spomína na spoločné chvíle.ALE proste hľadá asi niečo iné. Nemôžem niekoho nútiť do vzťahu. Ale ako píšeš aj ty, že sa chceš venovať sebe, chceš sa o seba viac starať, nové koníčky si nájsť a pod. Tak musím aj ja, lebo vidím,že on začal cvičiť. Budem sa viac venovať rodine, lebo po celý čas som dávala prednosť chvílam s ním..Začnem aj ja viac cvičiť, aj keď teraz to bude už trošku ťažšie,keďže mám radšej aktívny pohyb-korčule,bicykel-ako nejaké posilňovanie. Ale nikoho iného nechcem.chlapa nechcem najmenej rok, lebo sa bojím opäť sklamania!
A čo sa týka tej svadby-no ja fakt neviem,rozmýšlala som,že by som išla na obrad,lebo on aj tak ide za svedka,tak by sme spolu ani nesedeli. Oni budú mať veľmi malú svadbu-žiadne tancovačky do rána. Včera mi povedal,že on aj tak neplánuje byť tam dlho,lebo nemá ani chuť ísť na tú svadbu-má trošku poštrbený vzťah so svojim bratom. Ale tak jasné,že musí ísť,keď je svedok. Takže fakt neviem, rozmýšlam,že sa rozhodnem až v ten deň. Lebo oni aj tak majú obrad až po 16h,takže bude dosť času na rozmyslenie.
Vieš, sám mi aj včera povedal,že či bude pre mňa lepšie, keď už mi nebude volať, písať..a keď začne byť na mňa zlý a tak. Neviem, fakt neviem, čo chcem aby robil. či toto, že sme v kontakte(samozrejme to pôjde len dovtedy kým si nenájde inú) alebo proste nech na mňa sere(prepáčte za výraz). Povedal,že mu na mne záleží, že ako poviem ja,tak urobí..A že aj s tou svadbou je to na mne, či chcem alebo nechcem.
A tebe to nič nerobilo? myslím to,že si s tebou písal včera na icq? Nemala si chuť byť s ním a vidieť ho a pod??
Chcem sa ťa ešte spýtať-ty si z akého mesta? nemusíš písať názov,stačí že koľko asi obyvateľov má? Lebo my máme tak cca 30tis.obyvateľov a sme také malé mesto..zdá sa mi,že každý pozná každého-preto mám vážne obavy, s kým si začne, či ju budem poznať a tak..
Som rada, že sa Vám táto téma páči. Je naozaj aj pre mňa toto dobré, lebo niektoré veci nepovieš ani kamarátke..
luuli,takze mrzi ma to ako to dopadlo,ale poviem ti,ze presne takto to bolo aj s nami,skoncili sme to, do tvare mi povedal,ze ma vzdy lubil a lubi,ze ma ma strasne rad..az neskor asi o dva dni vysiel s pravdou von,ze je v tom ina,tym nechcem povedat,ze to musi byt tak aj u teba,ale..nahoda je ta,ze ja som mala ist tiez s nim na svadbu,ale tyzden pred sme to definitvne ukoncili,ja som mu dost nadala,lebo som sa citila strasne oklamana,takze som o tom vobec nerozmylslala,ze by som sla..ten definitivny koniec bol takto pred dvoma tyzdnami,a predtym sme mali dva tyzden akoze "pauzu"..dnes sa mi prvy krat ozval,odvetdy..myslela som ze sa neozve,lebo je v tychto veciach dost zbabely..pisali sme si asi 2hodiny na icq..vlastne chcel vediet iba to ako sa mam, ze ma ma stale rad a vazi si ma,tak ze som mu neni ukradnuta..musim povedat,ze tu novu asi ma,teda nepriamo to vyplynulo z jeho slov,ale nepytala som sa,aby som nevyzerala,ze este stale dufam,bo to chlapi miluju..a ja mu uz taku radost robit nebudem,dost som sa snazila a dalo mu to najavo predtym,teraz uz nie..ale priznam sa,ze som nebola k nemu najmilsia,lenze podla mna si nic ine nezasluzi,lebo sa zachoval naozaj zle..a tak to citim,proste mu nemozem odustit,a byt v takom vztahu ako predtym,myslim v tom kamaratskom(lebo o to sa asi teraz snazil,aby sme boli zadobre)..dalo som mu jasne pocitit,ze uz si ho nemozem vazit tak ako predtym a vlastne ho uz nepoznam,lebo ma istym sposobom zradil a cez to sa neprenesiem,mam svoje zasady(tym nechcem povedat,ze by som ho nepozdravila,abo neprehodila snim par slov,ale ziadne blizsie priatelstvo neprichazda do uvahy,uz mu nemozem verit)..to je vlastne asi jediny rozdiel medzi nami luuli,ze ty ho stale velmi chces a nic zle ti neurobil(teda aspon podla tvojich prispevkov)..ja som ho tiez strasne chcela spat,lenze mne urobil horsie svinstva,tak casom zacal pracovat mozog asi viac ako srdce..dost si seba vazim,a musim uznat,ze sa nespraval ako 25rocny muz ale ako 17pubertaik,uplne zbabely vo vela veciach,co zakryval tym,ze mi nechcel ublizit,lenze ja take spravenie proste neberiem a hotovo..tak preto som na tom asi lepsie ako ty..lebo toto ma vracia vzdy spat do reality,a ze som mlada,a mam este pred sebou hodne casu..no ale dost bolo o mne..podme spat k tebe..ja byt tebou tak na tu svadbu urcite nejdem,bo viem co mi to robilo,ked som ho videla a vedela,ze uz nebude asi nikdy moj..a aj teraz viem,ze mi je lepsie,ked ho fakt nestretavam a nie sme v kontakte,ide to vsetko lepsie.v tomoto mu davam za pravdu,ze bude lepsie nejaky cas sa nevidat,kym to najhorsie neprejde..viem ake to je tesne po definitvnom rozchode tazke,ale pomoct sa tomu asi nijako neda..ja som mala asi jedine stastie,ze porobil tolko zlych veci,ze vlastne sa to potom lepsie prekonavalo a az tak to nebolelo..a vies co mne napr.teraz pomaha?ked si poviem,ze zmenim nieco vo svojom zivote,budem zit plnsie,chcem vypadat lepsie,chcem si udrzat tu vahu na ktoru ma dostal on,chcem si najst nove konicky,a to pre seba...a viem ze raz toho bude strasne lutovat,kem ma stretne na ulici krasnu,stihlu a umiatu,proste stastnu zenu..a bude si buchat hlavu o stenu aky bol vol,co mohol mat a stratil..tato myslienka ma fakt naplna strasnou silou,ze dokazem vsetko...takze skus sa mozno aj ty zamerat tymto smerom viac..ked prejde ta najhorsia bolest..inak som strasne rada za tuto temu,fakt to tu pomaha aj mne,ked sa takto vypisem,je mi hned lahsie, a ked mozem mozno aj ja aspon nejako pomoct,poradit..takze piste dalej,budeme sa navzajom podporovat a dodavat si silu..
satipe, no čo ti poviem..teraz som bola s ním cca 2hodiny..a ja som ich skoro celé preplakala.. povedali sme si pekné veci-že sa máme radi, záleží mu na mne a pospomínali sme na krásne veci, čo sme spolu prežili..ALE je definitívny koniec. Chce,aby som sa z toho dostala sama, že bude lepšie,keď sa nejaký čas nebudeme stýkať a pod. A to si mám ešte rozmyslieť, či s ním chcem ísť na svadbu na budúcu sobotu! Ja naozaj neviem, na jednej strane tam ísť nechcem len kvôli tomu, že tam budem s ním,ale vlastne s nie s ním..a na druhej strane mám strašne rada jeho rodinu,ktorá mi neuveriteľne tiež chýba a chcela by som ich ešte všetkých postretávať. Takže teraz mám takú dilemu..on ma tam chce,ale vie,že mi to asi nebude robiť dobre, nechce aby som sa stále trápila..tak neviem:ˇ( som sa ho to teda narovinu opýtala, či má nejakú(viete,mala som podozrenie na jednu moju kamošku)inú..povedal,že nie, že má rád stále mňa, že nikoho nemá a s nikým si nepíše..a že už vôbec nie s tou mojou kamoškou, že to by mi nikdy neurobil, lebo keď si predstaví,že by som ja niečo mala s jeho kamošom,že to je hrozná predstava! Strašne sa bojím,že si nájde skoro nejakú druhú, pukne mi srdce:(
Satipe, takže ten tvoj vlasne inú nemá? Vieš,asi je to na jednej strane lepšie,že si to vymyslel,lebo si sa viac od neho odpútala..Asi aj mne to možno pomôže na neho úplne zabudnúť, keď si nájde inú, už si budem 10000% istá,že nemám žiadnu šancu u neho:(
To schudnutie beriem aj ja asi ako jedinú pozitívnu vec toho, čo sa teraz deje a čo sa dialo..
ema20, čas-chce to čas! Počkaj a uvidíš, že sa ti to oplatí! a keď nie,možno sa ti podarí na neho zabudnúť a nebudeš sa už viac trápiť!
Viete, čo ma najviac na mne hnevá? Že ja tu radím ako čo spraviť a pod,ale sama sebe neviem pomôcť a stále dokolečka-dokola sa trápim a plačem!
Ok, ľudkovia, končím,lebo ma oči bolia z plaču a musím si ľahnúť,inak sa zbláznim z toľkého rozmýšlania..
luuli..to ze si nasiel druhu bola jeho verzia,ale zacinam mat pocit,ze ani to nie je pravda,ze jednoducho len potreboval nieco aby som to asi pochopila,ze je koniec,abo neviem..zatial som ho s nou nevidela ani nikto z mojich znamych..ale podla par kamaratov,ktorym som sa zdoverila,si ju vraj mohol vymysliet,lebo im to nedavalo tiez zmysel ako aj mne,a to su dokonca CHLAPI!!!takze neviem..ale najviac na to vsetkom ma zranilo,to ze vlastne klamal a zatlkal,ze v tom nie je nikto..u mma je dovera na prvom mieste,cize ked sa to takto prevalilo,bola som hlavne STRASNE skalmana z neho ako z cloveka,to bolelo asi najviac..preto som nechcela ostat s nim ani kamoska,lebo by som to nedokazala..tiez som schudla za 2tyzdne 3kila,ako mi nic nechutilo (ale to je jedina dobra vec,ktoru mi toto prinieslo)..nestretavam ho,pretoze cez tyzden je mimo mesta(pracovne)a cez vikendy sa mu zatial uspesne vyhybam..myslim,ze je to pre mna lepsie..mozno si myslis,ze som silna,ale takto sa spravam iba pre to,lebo ak je v tom naozaj nejaka ina,myslim,ze to uz nema cenu,a zas chcem si este ponechat nejaku hrdost,nemozem mu predsa stale vypisovat ako mi chyba atd,ked on sa zatial mozno muchluje s druhou..ale som si ista,keby sa k tomu nepriznal,nadalej by som onho bojovala..ale takto nemozem este viac masirovat jeho ego..to nie..ale viem,ze sa mi zabuda nanho lepsie ked som si to v sebe uzavrela,akoby ma mal stale natahovat a ja stale dufat,ze mozno sa jeho city ku mne zmenie..to by sa so mnou tahalo asi este velmi dlho,a asi by to aj tak nevyslo..takze si aj ty daj pozor ci ten tvoj fakt nema vo vyhlade inu..lebo to by asi fakt nestalo za tvoje trapenie,ak by to tak bolo..dokonca som citala nejaky prieskum,kt.sa robil na muzoch a tam sa uviedlo,ze 90%vztahov,kt.ukoncia muzi su kvoli inej zene,takze...bacha na to..mozo sa zdam nad vecou,ale ver ze aj ja som si odtrpela svoje..a niekedy ma prepadne cez den ten pocit uzkosti a straty a je mi moc zle..dokonca v poslednej dobe sa mi skoru kazdu noc o nom aj sniva,a ked sa rano zobudim,musim sa z toho zas dostat..takze tiez to nie je este dokonale..ale ty sa drz a pis stale ako to medzi vami pokracuje..
luuli ved ja to s ním ešte predsa chcem skúsiť,ale ked mu píšem,tak on mi píše o tom čase...ale koľko mám čakať?ja neviem ako dlho mám trpieť samtou a bojím sa že ja sa dotoho zamotám tak že budem ako hlúpa naivná husička na neho čakať a nakoniec sa dozviem že on už má inú...potom to bude pre mna ešte oveľa horiše,ale naozaj neviem čo robiť,lebo srdce mi hovorí že ked to vydržím možno bude fajn,ale rozum mi hovorí aby som radšej pomaly zabúdala....ale to je veľmi ťažké!
Mimochodom som rada že sem píšu aj ostatný svoje názory!
no idem postupne reagovať na Vaše príspevky..
takže laurikaa, ja si samozrejme uvedomujem, že láska a trápenie s ňou je neporovnateľná s rakovinou..ale vieš, napr.ako aj schia píše, že má nejaké zdravotné problémy, tak aj ja mám jednu chorobu,ktorú budem mať do konca života.. Takže aj "chorí"ľudia majú trápenie s láskou. Vieš, pre každého z nás bolesť znamená niečo iné. Niekoho možno netrápi, že stratí lásku, ale nás, čo tu prispievame, áno!
schia, čítam tvoje príspevky a som úplne mimo..ty si volala s jeho bývalou? to preto, aby si si overila,že s ňou naozaj nič nemá alebo prečo? Mrzí ma, čo prežívaš! Ja tiež teraz mám obdobie na fucka..lebo mám podozrenie, že už má vo výhľade nejakú druhú-začal sa o seba viac starať-začal posilovať..ževraj kvôli kondičke..haha! Ako čítam, máš to dosť zamotané, asi sa sama v sebe a vo svojich pocitoch nevyznáš.. možno ti srdce hovorí jedno a rozum zase druhé! Tak to poznám veľmi dobre. Rozum mi hovorí,aby som na neho srala(sorry za výraz), ale srdce po ňom stále túži, po jeho prítomnosti, bozkoch, milovaní, po rôznych maličkostiach, čo s ním súvisia.
Vieš, asi to chce čas, musíš si to nechať rozležať v hlave..
satipe, ďakujem za príspevok a vôbec sa neospravedlňuj za to, že je dlhý! napíš, čo ťa trápi a čo si myslíš! to naozaj si našiel druhú? toto nepochopím,prečo to chlapi nepovedia hneď, lebo inak sa takto trápime ešte viac, keď nevieme dôvod. Takže ho vôbec nestretávaš? nie si s ním v žiadnom kontakte?? Drž sa, vydrž to, nebuď "posera" ako ja..:(
chcela by som byť taká silná ako ty!
luuli citala som toto vsetko a mam pocit akoby som zazivala presne to iste..tiez som mala polrocny vztah,on bol ten iniciativny,pozorny,snazivy..a nechal ma..doterz to celkom nechapem,boli sme na spolocnej dovolenke, o ktorej tvrdil,ze bola zatial ta naj,po navrate som odisla este na dovolenku s rodinou,a ked som sa vratila,zrazu bolo vsetko ine.a po dvoch dnoch bol koniec..zrutil sa mi svet,bo som to abslutne necakala.nemali sme nijake vaznejsie problemy,skratka zila som si v ruzovej bublinke,ze ved on ma lubi,je vsetko fajn..najskor mi tvrdil,ze nevie co chce,ze je zmateny a ma v sebe chaos..tak sme sa dohodli,ze este o tom popremysla..no a nakoniec uz ked sme to ukoncili,bo si to nerozmyslel som chcela vediet dovod,pravy dovod,tak sa priznal,ze je v tom ina..uz to bude mesiac,ale stale sa este cudujem ako mohol za dva tyzdne co som bola prec na vsetko zabudnut a nechat ma kvoli absolutne neperspektivnemu vztahu(ako som zistovala,nebudem to tu ale rozvadzat)..ale uz mi pomaly dochadza,ze ma nemohol tak lubit ako tvrdil,lebo toto by sravit nemohol..asi je to fakt pravda,ze muzi su z marsu..je to tazke lebo to bol prvy chlap ktoreho som lubila,teda myslim,ze to bola laska..ale asi ma prist nieco lepsie,aj ked sa poznam,ze to nebude asi tak skoro,bo aj tohto som hladala velmi dlho..asi som narocna,alebo nestretavam spravnych ludi,neviem..mam lepsie aj horsie dni,niekedy mam strasnu chut mu napisat,ze ako sa ma,bo sme boli v dennom kontakte,ale viem,ze musim byt silna..lebo jeho priatelstvo,kt. mi ponukal,som odmietla,pretoze viem,ze tak by som sa od neho nikdy neodputala,keby sme boli "akoze"kamarati..ale nie z mojej strany,lebo tam by to bolo stale viac..mozno neskor,ked budem uplne zahojena,rada sa s nim stretnem,momentalne je lepsie ked ho nestretavam..sorry za dlhy prispevok,ale ked som vcera nasla tuto temu,uplne som chapala vsetky zeny co tu pisu,lebo zazivam nieco podobne.tie pocity strasnej prazdnoty atd...ale musim vydrzat..a citim,ze sa to sice pomaly ale isto zlepsuje..treba si len najst nejake aktivity,nesediet doma,lebo vtedy je to pokusenie najhorsie..a chcem podakovat vsetkym holkam,ktore tu pisali a pisu,lebo mi to naozaj pomohlo,a este viac som si uvedomila,ze vsetko sa da prekonat,ked sa chce..takze este raz diky,dostala som zas novu silu,aby to islo vsetko aspon o trosku lahsie(mylsim to zabudanie)..a drzim palceky vsetkym,ktore este stale tapaju alebo trpia(ako aj sebe)aby sa to coskoro zlepsilo..a zaas bol zivot krajsi