Baby, máte niekto taký problém, že po sexe, hoci máte stáleho partnera, mávate zápaly močových ciest resp. mechúra? Gynekológ to nadľahčuje ako vždy, kam sa dá na vyšetrenie týchto vecí? Chodia ženy k urológovi?
Sex a zápal močových ciest
Ahojte, túším tento problém trápi každého, len sa neprizná.Ja užívam acidofilus lactobacilus, ročne 3 litre mrazených brusníc- pár v každom čaji(pozor netreba preháňať, lebo prekyslujú organizmus)a snažím sa pri sexíku nahovoriť manžela na prezervatív.E cola sa vyskytuje aj u nich aj u nás najmä po ráne aj keď dodržiavame hygienu.Treba teda vylepšiť imunitku!Držím palce.
D-manosa je prirodna, a tato latka sa nachadza v tabletkach na liečbu močovych ciest, ale väčšinou len 200mg v jednej tabletke, prípadne 400mg, takže to by si musela vypiť 10 tabletiek 3krát denne :) Ja som brala Uroval Rapid tam toho bolo 800mg v jednom sáčku. A po dvoch dňoch som mala pokoj a brala som to pre istotu ďalšie dva dni a nevratilo sa mi to. Ak si budeš kupovať tieto veci, tak davaj pozor, aby neobsahovali mastenec (označuje sa aj ako E553b) a ešte pozor na aspartam. Ak pripravok neobsahuje tieto dve veci, tak je OK.
Ahoj, Mirka 23 dakujem. Mozem sa opytat? Su to tabletky na prirodnej baze, tiez si ich pouzivala? Ako dlho mas uz so zapalom pokoj? Dakujem pekne
Ahojte, aj ja mam casto problem so zapalom mocovych ciest, prave som jeden prekonala. Trval len dva dni, pila som vela urologickeho caju, harmancek + brusnicovy caj a jedla tabletky Urinal. A este je velmi dolezite teplo, ja sa vzdy pri zapaloch vyhrievam na elektrickom vankusi.
Neviem co tie zapaly stale vyvolava, ale tiez mam z toho uz obcasne depky. Myslim si, ze ako tu uz volakto pisal k tomu v mnohom prispieva aj oral a zima od noh, alebo tahanie na krize. Aspon u mna je to zvacsa tak, takze sa snazim pred tymito spustacmi chranit, aj ked sa mi to az tak nedari, kedze sa mi tento krat zaspal vratil uz po 2 mesiacoch.
Skusim este pozhanat a vyuzit nejaku preventivnu liecbu pomocou tabletiek na prirodnej baze, hadam to pomoze...
ja a mnoho zien mavame zapal mocových ciest, momentalne aj ja som na antibiotikach kôli tejto pliage a co je este horsie neviem ci nebudem musiet navstivit aj gynekologa lebo ma zacalo dajako svrbiet aj tam dolu.Mavala som tieto problemy tiez rok v kuse zapaly moc.ciest a aj gynekologicke problemy,bola som z toho psychicky uplne na dne a to len kôli partnerovi lebo som mu nemohla dat to po com tuzil,neda sa predsa milovat sa s takymito problemami-bolo to hrozne.tiez sa mi to stale vracalo,potom som zacala brat probiotika tie s naviac bacilmi a 2 roky som mala pokoj, samozrejme som pred rokom prestala brat a po roku sa mi to zase objavilo a trpnem aby sa historka neopakovala znovu .....
no,kedze je tato otazka stara 3 roky,odpoved nie je uz dufam aktualna
inac sa to riesi u urologa.normalny clovek to tak vzdy riesi
Na bolestivé a zapálené močové cesty je veľmi dobré pitie čaju z kvetu aloe a liečivých bylín.
V jednom balení je 25 osobitne zabalených návových vrecúšok.
Obsahuje : Kvet aloe ,pomaranč.kôru,nové korenie, klinčeky, ďumbier, kardamon, fenikel, rumanček,černicu,gymneu sylvestre.
Použitie čaju :
1.zlepšuje trávenie
2.zmierňuje bolesti a kŕče
3.zlepšuje cirkuláciu krvi – zahrieva
4.lieči zápaly rôznych orgánov
5.posilňuje a regeneruje orgány / srdce,žalúdok,pankreas,pečeň,slezinu,obličky /
6.pomáha vyplavovať z tela toxické látky
7.potláča hlad ,chuť na kávu a sladkosti
8.normalizuje hladinu cukru v krvi
9.harmonizuje nervovú sústavu
10.zabezpečuje pitný režim
11.pomáha při gynekologických ťažkostiach, impotencii
12.povzbudzuje pri únave a vyčerpanosti
13.zlepšuje vykašliavanie
14.zlepšuje tvorbu a vylučovanie žlče
15.pomáha při hnačkách a aj pri zápche
Čaj sa pripravuje na 1,5 – 1,7 l vriacej vody v sklenenej nádobe. Nesmie prísť do kontaktu s kovom . Nechať vyluhovať aspoň pol.hodinu , vrecúško sa môže ponechať v čaji až kým ho nevypijeme. Čaj sa pije teplý alebo studený.
Ak si ho musíme osladiť, sladíme ho medom. Môžeme ho ponechať do druhého
dňa, nepokazí sa . Vrecúško má aj ďalšie využitie,preto ho nevyhadzujeme.
Môžme ho použiť napr. : nechať ešte vyluhovať spolu s iným druhom čaju,
poumývať si ním tvár , obklady na oči, pri gynekolog.
ťažkostiach / svrbení alebo bolestiach /prilozit vrecusko na pohl.organy ale použiť aj hygienicku vlozku aby sa nezamacali nohavicky. Môžeme si ním umývať zle hojace sa rany, vyrážky.
K tomu Aloe džús s prídavkom brusníc ,ktore majú liečebný účinok na gynekologické ťazkosti,urologické ťažkosti - orgány uložené v oblasti malej pánvy. Ak je zápal akútny,je nutné použiť ATB ale pokiaľ možno na prirodnej báze - propolisové tablety,cesnakové tablety s tymianom,oreganový olej v kapsuliach.
Užívanie kvalitných probiotik ,ktoré obsahujú viac druhov probiotických baktérií s čo najväčším obsahom v jednom dražé. Odporúčam užívať aspoň jeden mesiac perorálne a aj vkladať do pošvy. Močové a pohlavné orgány su úzko prepojené.
Ako prirodzený lubrikant pred pohlavným stykom odporúčam aloe krém v gelovej forme. Nedochádza k poraneniu slizníc pošvy pri pohlavnom styku. Veľmi rýchlo sa zahoja aj zápaly v pošve.
... a este som zabudla: pozor na prechladnutie od noh! aj v noci spat v bavlnenych ponozkach
zaleija,
1. rada ako predchadzat zapalu moc. ciest je poriadne sa obliekat. na holy pupok a krize zabudni
2. rada- horuca voda nepodpori rozmnozovanie. to by potom ani sterilizacia nemala zmysel. telesne teplo prospieva bacilom, ale vysoka teplota ich nici a tiez dochadza k zvysenemu prekrveniu malej panvy, cim sa vo zvysenej miere privedu do mocovych ciest krvou leukocyty- nasa obranna armada, ktora zapal nici.
3. rada- zvyseny prijem tekutin- pomoze vyplyvovyt z tela bakterie
4. rada- vyzivove doplnky na urologicke problemy
5. rada- nikdy ziadny zapal moc. ciest nepodcenit, lebo zapal postupi na oblicky a velmi lahko mozes byt adeptom na dialyzu