Az sa trasiem od placu, je mi strasne, akurat dosli vysledky z mojho pap testu a zistili, ze som bola vystavena virusu HPV. Okrem manzela a panica som nemala nikoho. Trapi ma obcasne svrbenie a palenie posvy. Co robit? Ako som sa mohla nakazit? Dostanem rakovinu? Vraj o rok mam prist na pap test zase...Mozeme sa s muzom este milovat? Treba pouzit kondom? Je mi priserne, paneboze, toto som necakala. Co povedat muzovi? Musi ist na vysetrenie aj on? Ma to on?
HPV
mikri, ani cytosan ani sagradin nie su vyrazne antiviralne.Oboje su odmorovace, ale neviem, nakolko silne. Co sa tyka ucinkovania proti zvysenemu mnozeniu buniek(hyperplazia krcka), su ovela ucinnejsie prostriedky ako I3C a DIM z kapustovin.(Indonal)
Ale aj hyperplazia moze nastat len vtedy, ked sa virusy niektorych druhov HPV premnozia v tele. A tomu sa da predist a potlacit ich antiviralnymi doplnkami.
Pre q ja uz mam jedno dieta 4 rocne dievcatko ale chcela by som este jedno. Tiez sa obavam toho ze ked si dam urobit konizaciu tak s druhym tehotenstvom to moze byt velmi rizikove kedze ja mam aj predelenu maternicu a uz pri tomto je problem vraj (ja som nemala pri prvom teh.) s donosenim.
Ja mam CIN III a odporucili mi konizaciu. Teraz som si zohnala Cytosan a Sagradin. Uvidim ci mi to nejako pomoze... Stale sa neviem rozhodnut ci mam ist na konizaciu hned alebo este pockat a vyskusat liecbu tymto sposobom. Co si o tom myslite? A co koloidne striebro? Budem musiet zavolat k RNG do obchodu co mi poradia...
No ved prave o to sa mi jedna... Ja to uz mam za sebou... Mam plastiku krcka maternice (4 roky) a prave koli tomu som sa pytala na tehotenstvo pretoze raz by som chcela babatko, ale bojim sa toho aby uz potom nebolo neskoro, pretoze ma viaceri plasia, ze cim vyssi vek budem mat, tym bude koli tej plastike horsie... a vraj zeny po plastike maju problem babatko donosit. Taktiez by som sa chcela spytat, ci niekto nevie, ci je mozne po plastike krcka porodit normalne alebo len cisarskym? Dakujem za odpoved
Ahojte babule.Ja uz mam davno aj po konizacii a pravidelne ..teraz uz raz za rok....chodim na kontroly PAPu.Mala som III a teraz uz dva roky I tak som rada.Len som si precitala vase prispevky a zarazili ma dotazy o tehotenstve....kedze s manzelom sa uz dost dlho pokusame mat babo....je to pravda ze sa da tazko otehotniet a potom hrozi aj potrat??
q, najprv treba hpv zatlacit, potom pockat kym sa vazivo na krcku regeneruje(tiez aj inde v maternici) a potom mozes hovorit o normalnom zdravom tehotenstve.
Predpokladam, ze menej nez rok by na to mal stacit, pri intenzivnom pouzivani antiviralnych a regeneracnych doplnkov.
Medzi antiviralne spomeniem v prvom rade to, co radim kazdemu,
zinok, selen a Lactobacilus Bulgaricus,
pridal by som este aloe vera a hlavne
2x1 gram chaparalu.
Na regeneraciu(reabsorbciu) zbujneneho tkaniva by som pouzil 2x do tyzdna jodovu tinkturu,, 10 kvapiek na spodok brucha,
a 400mg I3C denne(indol 3 carbinol, doma v lieku Indonal, inac mozno to dostat ako potravinovy doplnok, vytazok z kapustovin)
alebo podobny DIM(diindoilmethane)2x300 mg denne, tiez z kapustovin
Pripadne by som si precistil telo aj enzymatickou kurou(enzymi na prazdny zaludok hodinu pred jedlom)
alebo bral nejaku dobru zelenu zmes, ako napr Good N Green alebo Life's Green, mnohozlozkovu(35 zloziek).
q mam velmi dobru gynekologicku. Dokladne som sa s nou porozpravala o kadecom a nie je zle ani pap dva ani pap tri...Akurat sa chodi castejsie na testy. HPV ma vysoke percento populacie, nie je dovod mat problem donosit dieta, s tym to nema nic spolocne...Pap horsi ako jednotka (co znamena uplne negativny bez lezii)sa vobec nelieci, len je to sledovane. Pokial ti nehrozi konizacia a podobne nie je dovod mat dieta hned...
Takze sa zbytocne neplas, pap 2 ma tolko zien, ze by si neverila. Skor sa porad s viacerymi gynekologmi, ked ta to zoziera, ale zbytocne to neries...
lucinecka, ja som uz ok, uz na to kaslem, nemyslim na to, HPV mam, ale Pap mam vzdy negativny, bez problemov. A manzel to nechytil odo mna, ale ja od neho, kedze predtym som mala len panica, takze bol viac nestastny ako ja, ze ma nakazil...Zaciatkom decembra idem na hpv test a na pap test znova.
RNG nie je to tak, ze by som nic nerobila alebo vyckavala a len chodila na testy, brala som kadejake lieky na imunitu ale ten PAP II mi tam ostava stale. Nikdy to nebolo PAP I a to HPV je tam taktiez stale. Citavam tvoje prispevky a rada by som sa ta spytala, na tvoj nazor. Som podla teba po takejto diagnoze stara na dieta alebo mam este cas? Vraj zeny s takouto diagnozou maju problem dietatko donosit.Ked mi to zistili povedali mi, ze by bolo dobre keby som mala dieta a ja som bola pripravena na to, ze radsej teraz ako nikdy. No dalo sa to do poriadku a dietatko este nemam. Dakujem za radu.
q, virusy sa daju prakticky uplne potlacit aj ked nie vynicit pravdepodobne, ale na to je treba nieco robit, nie len vyckavat pasivne a chodit na testy.Kdo proti virusom nic neurobi, samozrejme nemoze ocakavat zlepsenie.
Spomenul som hromadu ucinnych antiviralnych latok a imunitu posilnujucich. Moja zasada je: najlepsia obrana je utok!