Az sa trasiem od placu, je mi strasne, akurat dosli vysledky z mojho pap testu a zistili, ze som bola vystavena virusu HPV. Okrem manzela a panica som nemala nikoho. Trapi ma obcasne svrbenie a palenie posvy. Co robit? Ako som sa mohla nakazit? Dostanem rakovinu? Vraj o rok mam prist na pap test zase...Mozeme sa s muzom este milovat? Treba pouzit kondom? Je mi priserne, paneboze, toto som necakala. Co povedat muzovi? Musi ist na vysetrenie aj on? Ma to on?
HPV
displazia, hyperplazia, hrubnutie, papilomy, to su vsetko prejavy aktivity HPV virusov. Neaktivne=neprejavujuce sa.
Displazii sa da zamedzit alebo dokonca sa da zmensit bratim I3C alebo DIM(domaci vyrobok Indonal) a teda v kombinacii s antiviralnymi doplnkami sa da vyhnut nasledkom HPV cinnosti v tele. A zaroven aj inych virusov, permanentnych rezidentov.
s najvacsou pravdepodobnostou ano,urcite sa daju.ale ak uz nieco sposobili tak treba v prvom rade riesit ten problem a zamedzit pokracovaniu.
hpv aj ine virusy v tele sa daju roznymi doplnkami natolko potlacit, ze sa nikdy neprejavia
naozaj s tym HPV nic neurobis,neda sa liecit.tak ako som uz pisala bud sa s nim organizmus sam vysporiada alebo treba urobit aj imunologicke vysetrenie.nelam si s tym hlavu,hpv ma 80%populacie.proti niektorym sa da zaockovat ale len do 25 rokov.ja by som na tvojom mieste neriesila hpv naozaj,co s ada ovplyvnit je ten krcok.tak treba s a zamerat na to a cim skor si daj urobit tu histologiu aby si mala dusu na pokoji.viem co je prezivat ten strach a je to o nervy.
biopsia-je uplne neskodne vysetrenie,nebudu ta uspavat a nebude to ani bolestive.lekar ti pri prehliadke zavedie do posvy haky a odoberie maly kusok z krcka maternice,naozaj sa nemusis toho bat,je to mozno neprijemne ale asi tak ako kazde gynekolog,vysetrenie.ale naozaj by bolo najlepsie keby si zavolala svojmu lekarovi a spyatala sa ho na konkretny zakrok co ti vlastne idu robit lebo ak ti povedal z eti odoberu maly kusok z krcku a mas potvrdenu dysplaziu tak si skor myslim z emal na mysli konizaciu.
idem robit tu veceru,zatial dakujem...
a este k tomu mam potvrdene HPV a mam na ruu´ke take male bradavicky,co mam s nimi robit??
a ked som si prisla pre vysledok,tak mi povedal,ze to nemam velmi dobre,ze su tam nejake zmeny na krcku a ze odporucaju odobrat z krcka..ale on este raz zopakoval tie stery a cakala som asi 2 tyzdne,vysledky z posvy mam dobre ,ale znova tam prislo,ze su tam displazie a ze odporucaju odobrat z krcka a poslat na histologiu,ale ja som medzi tym odcestovala do zahr.a s lekarom som sa rozpravala len telefonicky a dohodli sme sa na september,ze mi budu brat s toho krcka ..
mam 38 rokov,ale na ambulancii mi robil len nejake stery ako ked pri preventivnej prehliadke..
musim ist robit veceru,tak za hodinku som spat..