HPV

Príspevok v téme: HPV
zhrozena

Az sa trasiem od placu, je mi strasne, akurat dosli vysledky z mojho pap testu a zistili, ze som bola vystavena virusu HPV. Okrem manzela a panica som nemala nikoho. Trapi ma obcasne svrbenie a palenie posvy. Co robit? Ako som sa mohla nakazit? Dostanem rakovinu? Vraj o rok mam prist na pap test zase...Mozeme sa s muzom este milovat? Treba pouzit kondom? Je mi priserne, paneboze, toto som necakala. Co povedat muzovi? Musi ist na vysetrenie aj on? Ma to on?

q

Baby nechcem brat vase obavy na lahku vahu, ale pokial mate HPV (co ma asi 80% zien) a mate k tomu PAP II, tak to je este ok. Ja som v 19 prekonala HPV 16, PAP III a mam plastiku krcka maternice... Vraj keby som mala dieta, tak by pravdepodobne slo vsetko von... Teraz, po 4 rokoch chodim pravidelne kazdy pol rok na PAP testy a je to v poriadku. Mam PAP II a lepsie to uz asi nebude. Viem si predstavit co prezivate, ale zistit v 19 rokoch ze mozno pridete o vsetko a mozno nikdy nebudete moct mat deti bolo fakt strasne a bola som psychicky na dne... Tak vam vsetkym drzim prsteky aby vase dalsie testy boli v absolutnom poriadku.

RNG

Human Papiloma Virus=HPV sposobuje papilomy tj bradavice. Mozu byt na kozi na rukach ako velke bradavice, alebo mikroskopicke na genitaliach a inych slizniciach.
Zo sposobenia lezii a niekedy veduce k rakovinam je zo 130 roznych druhov podozrive len 4 zatial(toto nie su "supernove" informacie, v najnovsich sa snazia nasilu kazdeho vystrasit aby sa dal zaockovat, preto im nedoverujem, menej zatazene su informacie pred masovym tlacenim vakcin).
Kedze sa nakaze tymito virusami da tazko vyhnut, dolezite je budovat si antiviralnu imunitu, aby sa napriek pritomnosti v tele(ako mnohe ine virusy) nemohli prejavit.

lucinečka

Vôbec nerob takúto paniku, nič sa nedeje..má to veľa žien, i ja..Tiež som spočiatku mala obavy, to že máš HPV ešte neznamená že budeš mať rakovinu..S mužom sa môžeš milovať uplne bez obáv. Ak ste sa už milovali, čo predpokladám že hej, už to má aj on, ale mužom to nič nemôže urobiť..Takto mi to vysvetloval môj \"uznávaný\" gynekolog. Neber to, že si sa nakazila, nie je to tvoja chyba, proste niektoré ženy to majú a hotovo, a mužovi to povedz normálne pretože je to uplne normálna vec a mal by ťa rešpektovať i s týmto problémom, môj priateľ to prijal uplne bez problémov. Akurát nechod na vyšetrenie o rok ako ti vravel tvoj gynekolog. Dôležité je pravidelné vyšetrovanie, ja chodím každé tri mesiace. Jeden mesiac môžeš mať hladinu HPV vyššiu, inokedy nižšiu. Maj sa krásne

zhrozena

pip6 tak si potom vyziadaj vidiet dane testy na papieri...S jednym muzom som kedysi nieco rozbiehala a on sam za mnou dosiel, ze si dal robit testy a su negativne, urcite by mi ich aj dal k nahliadnutiu, ale nespala som s nim nakoniec, neskoncili sme spolu... Ked niekomu neverim, tak s nim do postele nepojdem.

pip6

ano zhrozena, ale predsa ked niekto nieco ma tak ti to len tak nepovie. mozes sa ty pytat, ved kto by bol taky hlupi. to je ako ked kupujes dom a ty sa spytas predavajuceho ci je vsetko na dome v poriadku a on by ti zacal vymenuvat: "tak tecie strecha, pec uz tri roky nefunguje, vchodove dvere su naakrivo, atd..." Ved predsa to ti nikto nepovie!!!

RNG

trochu literatury na objasnenie roznych hpv(PAPILOMA=BRADAVICA, VYRASTOK), aby sa ten cirkus okolo toho trochu utisil:
www.oralcancerfoundation.org
Inac v clanku uvadzaju ze zo styroch najnebezpecnejsich(zatial je ich vyse 130)dva(16 a 18) sposobuju rakovinne lezie nielen u muzov v genitalnych oblastiach, ale aj rakovinu hrdla.
Na rozdiel od poplasnych sprav, nie je to nic nove na svete, zrejme to tu bolo odjakziva, ale momentalne nahustenie ludi a blizsi telesny styk prispievaju k vytvoreniu epidemie.
Podobne je to aj na EBV a Herpes simplex V1, tiez citomegalovirus a rozne nosohltanove rhino virusy.

zhrozena

pip6 pockaj si na tu pravu, ver mi, kvoli nadrzanosti sa neoplati s niekym vyspat. Ked im zistia chlamydie a podobne krasne vecicky, tak tie baby smiech veru prejde...A ked sa uz pre sex rozhodnes, nezabudni sa jej spytat nielen na to, ci nema bezne pohlavne choroby (samozrejmostou by malo byt, ak uz nebude panna, aby si pred stykom s tebou dala urobit testy), ale ci chodi aj na pap a ake ma vysledky! Nezabudni. Drz sa.

pip6

ja som panic a kazda sa mi len smeje ked to poviem. tak potom ich odkazem na tuto spravu. az tak im do smiechu nebude ked si to tu precitaju od zhrozenej.