Az sa trasiem od placu, je mi strasne, akurat dosli vysledky z mojho pap testu a zistili, ze som bola vystavena virusu HPV. Okrem manzela a panica som nemala nikoho. Trapi ma obcasne svrbenie a palenie posvy. Co robit? Ako som sa mohla nakazit? Dostanem rakovinu? Vraj o rok mam prist na pap test zase...Mozeme sa s muzom este milovat? Treba pouzit kondom? Je mi priserne, paneboze, toto som necakala. Co povedat muzovi? Musi ist na vysetrenie aj on? Ma to on?
HPV
amybeag, virusy, bakterie a ine nevznikaju sami od seba. Tu staru teoriu vyvratil uz Luis Pasteur. Oni sa vzdy len prenasaju.
Samozrejme ked in vyrobis dobre prostredie na rozmnozenie, tak to vyuziju. A ked nie, tak uhynu.
Bakterie, virusy,mykolpazmy, kvasne kultury a pod su okolom nas a v nas stale. Otazka je len, ake davky dostaneme zvonku a kolko ich mame v tele aku mame imunitu(tj kolko ich vieme znicit)
pokial nie je vhodne prostredie na vznik bakterii, virusov a pod., tak tam NIC nevznikne. Necudujte sa preto prosim, ze to mate. Virusy nie je nieco co sa "chyti", prenesie...Oni jednoducho Vzniknu.articlesofhealth.blogspot.com articlesofhealth.blogspot.com
zhrozena,
ALEBO MAS OCI ZDRAVE- ALEBO NOSIS SOSOVKY( to znamena ze oci neni suk zdrave).
kapito?
Hm, tak som mudrejsia, vyaledky mi poslali postou: okrem pap steru mi robili aj specialny test na HPV. Vola sa to High-Risk HPV DNA. Vysledok je taky, ze mam vysoko rizikove typy HPV, test nedetekuje, o ake typy ide. Nastastie su bunky ok, pap test je negativny, preto sa neprislo na to,ze ja hpvcko mam. Tak sa chcem podakovat svojim "predchodkyniam", ktore sa uspesne sukali, od nich sa nakazil moj manzel a od nich ja. Teraz budem kazdu chvilu lozit na gyndu na testy, ci sa pap nemeni...Keby sa nieco stalo, da sa rodit po tom, ked nieco urobia s krckom maternice? Takze do postele len s panicom, baby! P.S. Ktovie, kolko zien ma hpv, ale ma negativne papy a nerobene testy na hpv...
No ja som z toho tiez jelen...nejak sa mi to nevidi, je to cele divne, bola som vystavena virusu hpv, pap ster normalny, vsetky bunky ok...Ja si nemyslim, ze to mam, potom dat vediet, co a ako.
inak tiez tomu moc nerozumiem ako ze mas potom nemas ale tak som rada
ja som mala tiez minuly rok nalez aj so zapalom tam mi doktorka nasadlila lieky ze je to mozno len z toho zapalu, potom mi brala zase stery uz asi 4 krat, ale vysledky mam uz dobre,potom som uz nalez hpv nemala iba opat zapal a poskodene bunky na krcku, a teraz mam vysledky komplet dobre. tiez som stresoala este doktorka ma tiez moc neukludnila tak teraz som uz fpohode
Akurat som si precitala poradnu, kde radi gynekolog a tam jedna baba pisala, ze bola na cytologii a nasli jej tam podozrenie na hpv, pritom ona aj jej priatel su svoji prvi...Mozno to fakt nemam...Uvidime v decembri, potom sa ozvem. Tie testy su nejake cudne.
marisssa, chodis tu este? konecne mi zavolala gynekologicka, nielen sestricka, ktora mi oznamila jobovu zvest a zavesila sluchadlo...vsetko mam ok, bunky na krcku maternice nezmenene, ale nasli tam hpvcko...Do prkna. Doktorka vravela, ze o pol roka mam prist zase na pap, nie je to strasne, len ja z toho robim vedu. Pytala som sa, ze aky typ, povedala, ze sa to na vysledkoch nepise, ale ze mi zajtra zavola, ked zisti (chcem vediet, ci 11, 16, 19, ci ktore su to). Bunky su ale nezmenene, tak sa nemusim bat, nie? Mrzi ma to ale aj tak:(((( Pred manzelom som mala panica, ale mala som aj dve jednonocovky, musim sa priznat. Ani jeden z nich sa neurobil, spala som vsak s tymi chalanmi (cistotni, ale samo nie panici) bez kondomu...Avsak pap som mala ok a potom aj o styri roky bol ok a tento rok sa to az zistilo. Mozno v decembri tam uz ten virus nebude? Takze neviem, ci som to zlapala od nich alebo manzel od nejakej byvalej priatelky. Trebalo by ich skontaktovat a spytat sa na vysledky pap:)) Ironicky humor...Ako to, ze to mam az o pat rokov???????
Ahoj kiki, v tvojom pripade nepoznam dovod, preco by si mala podstupit ockovanie. Ak mas jedneho, staleho partnera a poznas jeho zdravotny stav a ste si obaja verni, nie je potrebne dat sa zaockovat. Ja by som aspon vyckala, co to ockovanie urobi s ludmi. Na trhu je tato vakcina len velmi kratku dobu, dlhodobejsie ucinky su nezname, rovnako sa ani nevie, ci je tato vakcina ucinna...predtym, nez tato vakcina prisla na trh, bola testovana kratko. Ja by som s tym pockala. Nezabudaj vsak, ze aj oralom sa prenasaju choroby, verim vsak, ze tvoj parner mal robene testy na pohlavne choroby. Hpv sa prenasa sulozou, takze da sa uspesne predist tejto chorobe tak, ze dievcata budu spat s panicmi (ktorych je stale menej:)) alebo s muzmi, ktori pred nimi spali so zdravymi zenami. Dakujem ti za psychicku podporu, uz som ok:)