Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

malaanka

Ahojte všetci spolutrpitelia.Zajtra idem na anesteziolog.vyš. a tým končím predoperačné vyš. V utorok idem do nemocnice na operáciu 3 platničiek krčnej chrbtice.Veľmi sa bojím,trochu podpory ba sa mi zišlo.Vdaka

malaanka

dafne,ak ťa operoval prednosta,tak on ti návrh na kúpeľnú liečbu vypisovať nebude.Môže tak urobiť aj neurolog alebo lekár,ku ktorému chodíš bežne na kontrolu.Kedy sa chystáš do Košíc?

malaanka

dafne,ja to viem tak,že hned pri podávaní žiadosti o kúpele povieš kde chceš isť.Dokonca sa môžeš už vopred v tých konkrétnych,vybratých kúpeľoch poinformovať a dohodnúť o ubytovaní v liečebnom dome-ktorý si vyberieš.Ked ti poisťovňa kúpele schváli/po operácii určite/,potom sa môžeš s vybratými kúpeľmi dohodnúť na výbere ubytovania/ktorý hotel/ a termíne nástupu. A mne po operácii žlčníka pred 2 rokmi vypisoval kúpeľnú liečbu obvodný lekár a operatér tam dal len pečiatku.

Bosco

Ahoj dafne, lekár ti vystaví návrh na kúpeľnú liečbu, s týmto pôjdeš najlepšie osobne do svojej zdravotnej poisťovne. Tam si skontroluj s pracovníkom poisťovne, ktorému to budeš odovzdávať, či je návrh OK. Mne napr. zistili chybu, lebo môj ošetrujúci lekár napísal diagnózu podľa starého číselníka, tak som musel ísť za lekárom, ktorý to opravil. Ak by to zistili až pri schvaľovaní na centrále, vrátili by to späť a stratil by som kopu času. Schválenie kúpeľnej liečby mi prišlo poštou asi do 1 mesiaca (Poisťovňa Dôvera). Bol tam uvedený zoznam všetkých kúpeľov na Slovensku, ktoré sú vhodné pre danú diagnózu. Z neho si vyberieš kúpele podľa vlastného uváženia. V zozname sú kontakty, kde môžeš zavolať a dohodnúť sa na detailoch - termín, aké ubytovanie ....Potom im pošleš schválený návrh na kúpeľnú liečbu a oni ti pošľú obratom ďalšie informácie k pobytu.

dafne

Ahojte, chcem sa opýtať,aký je postup pri kúpeľoch....operáter mi vystaví návrh na kupeľnú liečbu, to odnesiem do poisťovne ?!..a ako dlho schváľuju kupeľnu liečbu ? dík...

duri85

ahojte všetci
mám 26 rokov,som po operácii platničky L5-S1,mám nastúpiť na kupeľnú liečbu.
chcem sa opýtať,kto ma skúsenosti,kam je dobre ísť do kúpeľov?
a ešte či už niekto počul niečo o SM-System?

Roolie

Ahojte vsetci spolutrpitelia, aj ja mam herniu disku 4,7mm na lavej strane, bulding diku a protruziu disku. Uz rok a pol sa trapim s bolestami. Bola som aj hospitalizovana na Zahradnickej, priamo v budove protetiky, ale infuzie ani laser ani zabaly mi velmi nepomohli. 28.11.11 ma caka ozonoterapia u Dr. Konika, ale mam strach, povedal mi, ze urcite po zakroku nepojdem hned do roboty, ani na druhy den, odporuca mi ostat doma lezat, ale dokedy? Vraj je to u kazdeho individualne. Mate s tym niekto skusenost? Dakujem Vam vsetkym za prispevky, citam si ich uz dlhsie, ale zaregistrovala som sa az dnes.

malaanka

nanenka aj ja sa pripájam a netrpezlivo budem čakať na tvoje správy.Mňa to čaká začiatkom decemba. Držím palce a skoré zotavenie.