Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

dafne

Ahojte,asi tato tema tu celkom nepatrí,ale kedže vačšina z nás je asi na PN,tak skúsim. Využíva niekto z Vás dobrovolne nemocenské pripoistenie?

dafne

Ahojte,asi tato tema tu celkom nepatrí,ale kedže vačšina z nás je asi na PN,tak skúsim. Využíva niekto z Vás dobrovolne nemocenské pripoistenie?

miro70

malaanka
oficiálne nie - záleží aj od poisťovne bol som svedkom keď primár vravel pacientovi nech ide do inej poisťovne ak chce mať zákrok skôr, ja som si ju chcel zaplatiť aby som mal už pokoj ale aj tak nie, vraj to je až ta posledná možnosť, nie vždy totiž príjme tvoje telo implantát....a potom by bol problém

Rolie
a čo sa týka tej akupunktúry presne to vystihla dafne, síce akupunktúra je fajn určite mnohým pomohla ale určite nie tým čo majú poškodenú platničku, môže ti uľaviť od bolesti na nejaký čas ale nič nerieši...

malaanka

Chcela by som sa vás všetkých opýtať,čo ste po operácii platničiek:
Platí sa oficiálne za náhradu platničky?

malaanka

Roolie,čo sa týka akupunktúry nemám s tým skúsenosti,ale jedna moja priateľka mi dala adresu v Košiciach.Jej tam akupunktúrou pomohli tak,že nemusela ísť na operáciu.Ja sama som rozhodnutá,že po operácii krčnej chrbtice tam pôjdem,pretože mám problémy aj s krížovou.Nájdeš ju cez google,volá sa JERIKOS

dafne

Roolie, dakujem za podporu...čo sa týka akupunktúry, môj osobný názor je,že sú to zbytočné vyhodené peniaze,a taktiež to nie je lacná záležitosť...ale nezaznávam ani alternatívne metódy...nie som celkom proti, pretože si myslím,že v určitých prípadoch alebo pri iných diagnozach to môže pomôcť...no myslím si,že pri našej asi nie...myslím,že všetci čo trpíme touto diagnozou sme si prešli dosť a myslím,že sme aj vyskúšali všetko možné a dostupné čo sme mohli, aby nám uľavilo od bolesti...niektorí mali šťastie a ostalo iba pri infuziách, niektorí sú len na liekoch /čo ja osobne odmietam celý život sa napchávať tou chemiou/,niektorým pomohla ozonoterapia, no a niektorí sa rozhodli,alebo už nemali iné východisko ako operácia...ja osobne som skončila na operácii,ale rozhodla som sa sama..po 4 rokoch skúšania všetkého možného aj nemožného...zatiaľ neľutujem, pretože tá najvačšia bolesť prešla,ale celkom ok to už nikdy samozrejme nebude...takže chcem tým povedať,že je veľmi ťažko radiť čo je pre koho dobre a čo nie, pretože každý organizmus je individuálny a každý reaguje ináč...je to len na tebe čo vyskúšaš, ako sa rozhodneš. Ja osobne som až také strašne bolesti nemala ako to niektorí opisujú, mne však začala slabnúť noha a neskôr aj trpnuť...a pretože som nechcela o nu prísť,tak som sa rozhodla operovať...toľko moja skúsenosť...držím palce pri liečbe...je to beh na dlhé trate...

Roolie

Ahojte vsetci, Vase prispevky citam pravidelne a vraciam sa k nim casto. Velmi by ma zaujimal Vas nazor co sa tyka akupunktury, skusali ste to? Moja presna diagnoza je:
Medialna hernia disku L4/5, degenerativne zmeny v L3-S1, bulding disku L3/4 a lavostranná diskretna protruzia disku L5/S1 obe s anulárnou disrupciu, bez zjavneho utlaku nervovych struktur. Lenze pri tej Medialnej hernii 4,7mm je napisane, ze vyklenutie disku s kaudalnou propagaciou s naliehanim na duralny vak. Co to vsetko znamena?Vie mi to niketo normalne povedat? Mne trpne prava noha, ide to az do bolesti, v noci vela krat nespim, neviem si najst ulavovu polohu. Bola som uz aj u napravaca aj mi to pomohlo na nejaku chvilu, ale zasa mam tie bolesti v nohe. Kazdy den si davam naplast Thermacare, co mi pomaha velmi a teraz 28.11. som bola na ozonoterapii a citim sa lepsie, len ten tlak v nohe ostal. Myslite, ze s nasou diganozou sa da zit plnohodnotny zivot ked absolvujem operaciu? Mali ste aj vy psychicke stavy z toho? Ja som v koncoch uz, ale nechcem sa lutovat, je nas velmi vela. Bosco, Dafne, Malaanka, Nanenka, drzim Vam velmi palce vsetkym. A dakujem za toto forum.

Bosco

malaanka, tak budeme na teba všetci myslieť a tešíme sa na samé pozitívne správy, čo najskôr ako to bude možné.

dafne

dakujem všetkým za príspevky..., malaanka - do KE ešte neviem kedy pôjdem...najprv sa musím objednať,ale chcela by som už začiatkom decembra...ak budem vedieť presný termín,určite dám vedieť...,ale nepotešila si ma,že prednosta mi návrh nevydá...ved to by mal urobiť operáter..aspon tak bolo povedané..ja nemôžem za to,že práve on ma operoval..no uvidíme ako dopadnem, určite dám vedieť...a prajem Ti,aby všetko dobre dopadlo...neboj sa, určite to bude dobré...hlavne pozitívne myslí...to je dôležité...