Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
Bosco, súhlasim s tebou,že každý prípad je individuálny, ale ja napríklad som až také strašne bolesti nemala,ako to niektorí opisujú, len mi začala slabnúť noha a začala trpnúť...mala som ju cíteľne oslabenú...lenže ked sa noha už raz oslabí,čiže tlačí na nerv, tak poškodený nerv sa už neobnoví..a noha ostane slabá...vidím to na sebe...som po operácii..na to ma upozornila aj lekárka,že tá noha už ostane poškodená...takže naozaj neviem čo je lepšie...dať sa operovať,kým ako tak chodíš,alebo čakať až bude najhoršie...ja som si zvolila tú prvú alternatívu...no uvidíme či som urobila správne...je to ťažké rozhodnúť sa...a je to len na nás samotných...môžeme počúvať dookola kopec názorov...
nanenka, neviem aký máš problém, je to vždy individuálne či operovať, alebo nie, ale o operácii ešte pouvažuj. Poznám niekoľko prípadov s herniou disku, ktorí nechodili, odriekli operáciu a teraz chodia, sú v pohode, samozrejme denne cvičia. Ja som operáciu odriekol jeden deň pred termínom. Závážilo aj doporučenie môjho kolegu, ktorý ležal so mnou na neurológii po šiestich operáciách a ledva sa dostal s barlami na toaletu. Vonku som ho vozil na vozíku, nespal celú noc od bolesti a čakala ho ďalšia operácia. Niekoľkokrát denne mi hovoril, čo viac chceš veď chodíš, choď domov. Keď som sa s odstupom času opýtal jedného lekára na vstupnej prehliadke do kúpeľov či som sa mal dať operovať, alebo nie povedal. Až prestaneš chodíť, a budeš ležať na posteli v neznesiteľných bolestich, potom pouvažuj o operácii. Samozrejme každý prípad je iný a hlavne všetko záleží od tvojo vnútorného pocitu a presvedčenia. Nasleduj ho.
malaanka
Ahoj. Ešte nie som po operácii.Idem v pondelok. Takže čas sa kráti :-) Ale viem, že milka 3 mala operáciu 8.11., ešte sa neozvala. Ihneď ako to bude možné, ozvem sa. Budem rada, nech je už po tom, aj keď poviem pravdu, mám toho ešte dosť pred operáciou a nakoľko momentálne pracujem "z domu", tak mám plno vecí, ktoré je nutné dokončiť. Na jednej strane to je super, lebo si nestíham ani poriadne uvedomovať, že je to fakt za pár dní. Ale niekedy sa tak pozastavím nad tým a poviem si, fakt už len pár dní a vtedy ma akosi vnútorne "zachveje".
nanenka si po operácii.Ako sa máš teraz?
To státie pri stene s dotykom päty,zadku,lopatiek,dlane a hlavy idem už aj vyskúšať
...super, tak dúfam,že Ti to vydrží čo najdlhšie :-)))) a dík za cenné rady...
ahoj dafne...
musím povedať že McKenzie cvičenie aspoň u mňa zabralo, ako som už pred tým písal tá bolesť ustupovala pomaly všetko sa tak vlieklo a chrbát som mal stuhnutý a teraz je to fakt zmena, ale cvičím aj ostatné cviky 1 hodinku denne a každý každučký deň. Ešte stále som na PN po druhej operácií to nie je ani tri mesiace nemám ani šajnu ako dlho ešte, ale nechcem to uponáhlať lebo chcem začať podnikať tak nech to potom so mnou nesekne....
...presne tak, súhlasim s Mirom, ani ja si neviem dosť dobre predstaviť tú nápravu už pri prasknutej platničky...nemám nič proti alternatívnej liečbe, ale naozaj neviem ako by niekto mohol tu stvrdnutú hmotu,ktorá vytečie z jadra platničky napraviť len tak rukami...to nech mi niekto vysvetlí...pri vysunutej platničke to možno ide...
...Miro, tak ako sa máš ? ako ide cvičenie McKenzie ?...je ti lepšie...ja som ešte nezačala,pretože ešte chodim na rehabku, tak po skončení chcem skúsiť aj ja...ty stále ešte marodiš ??
ale ako rehabilitáciu by som to bral len keby mi to preplatila zdravotná poisťovňa :)) inak po dvoch rokoch PN asi mám len na tú letenku (1018€) ale čo ostatné...možno že som pesimista ale už keď ma človek raz prasknutú platničku a obsah vytlačený von ktorý tlačí na nervy neviem si dosť jasne predstaviť ako sa sám dostane naspäť, ale tie rady od doktora to som za,,možno tu máme každý trochu iný problém, jeden ma vysunutú, druhý roztrhnutú a niekto aj kus platničky otrhnutej...ale hlavne keby človek vedel dopredu že jeho rozhodnutie bude správne že toto je ta správna liečba... ja chcem len veriť tomu že po tých dvoch operáciách budem môcť ešte niekedy pracovať aby som napríklad mohol ísť na ten Taiwan na dovolenku s rodinou..
Ja mám problém s krčnou chrbticou.Ale aj tak je ten Taiwan pre mňa bezpredmetný,pretože nemám na to peniaze.Môžte nám prezradiť koľko to stálo?Možno keby to nestálo až tak veľa,tak by som o tom aj pouvažovala.Ja mám ešte mesiac na rozmyslenie.