Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
ahoj vsetci ,dakujem JANA 30 za kontakt .inak do kupelov sa moze az po kolkych mesiacoch ? ja som myslela ze by som mohla uz po mesiaci od operacie ,ale ako citam ,asi nie ,musim sa opytat nejakeho neurochirurga tu naSK .lebo ani neviem ci by sa mi podarilo kupele do konca roka vybavit.Jana 30,drzim palce, nech ti to vydrzi a podari sa ti to dietatko v zdravi.
Inak som prekvapena, ze vacsina prispevkov je od mladych ludi. Ked sa mi to stalo, mala som tendenciu sa lutovat, preco prave ja. Ale vidim ze aj mladsie rocniky su postihnute horsie ako ja.
Silvia 25 drzim palce, aby si cim skor bola fit. Nastastie ja som sa z toho aspon zatial vylizala bez operacie a citim sa dost dobre na to, aby som zvazovala opat tehotenstvo. Viem, ze sa to moze zhorsit aj vratit ale snazim sa robit vsetko preto aby to tak nebolo, alebo aby som zhorsenie stavu viac oddialila. Najhorsie zo vsetkeho mi skodi stres v praci, vtedy normalne citim ako mi stuhne cely chrbat od krku az po krize, ale zatial sa mito dari rozcvicit:)). Este raz drzim palce.
Silvia 25, pozri si stranku www. revitalis.sk, su v Raci, dostupnost od zastavky elektricky cca 1 min.
ahoj Milluska, takze takto ti povedali? je mi to luto. moj doktor z BA mi jednoznacne odporucal NZ, ze to je najlepsie pracovisko. Neurologicka zase odporucala Brno, ze tam operuju nejak setrnejsie - cez brucho, i ked si to dobre neviem predstavit. drzim palce, aby si sa dobre rozhodla. do februara su 4 mesiace, co je vela. neda sa to v NZ nejak posúrit vzhladom na vaznost stavu?
ahoj miluska, ja som bola operovana v ZA pred rokom. Su tam vyborny lekari, mozem odporucit. Mám iba 20 rokov, tak som sa tiež bála ako s tým budem žiť, ale teraz je to super. Odvtedy pravidelne cvicim s fitloptou a tiez som cvicila pilatesa. Bola som po pol roku v kupeloch a tie tiez pomohli. Tak sa maj pekne a prajem vela stastia
Ahojte, tak ja mam za sebou uz stvrtu (najviac ocakavanu) a definitivnu konzultaciu v NZ. Teda cakali sme na od 11h (bola som na hodinu obj) a na radu som sa dostala az po 14h, ale to az tak neva, hlavne je, ze aj tu indikuju OP. Cize 3 zo 4 lekarov odporucili OP. Moj sucasny problem je kde sa dat operovat, totiz v NZ mi dali termin na februar a v ZA uz o mesiac, vraj je to naliehave kvoli riziku ochrnutia.. Co mi poradite? Cakat az na NZ? Bol niekto operovany v ZA? Napiste, pa
jana 30, prosim ta, kde je to rehabil. centrum v BA ? mozes mi napisat kontakt ? alebo ako sa volaju ,pozriem si to na nete .pocula som ,ze pilates velmi na to pomaha, pod dozorom samozrejme ,chcem to vyskusat .len vraj az mesiac po operacii treba zacat s rehabilitaciou .aspon mne tak na klinike povedali .dakujem velmi
ahoj vsetci ... ako citam, je vela mladych ,co trpia herniami disku ,ako aj ja ... pisala som minuly mesiac a pootm sa mi velmi zhorsil stav ,nervy boli pritlacene strasne ,hrozilo preseknutie ,nebolo inej moznosti ako operovat a cim skor .zijem v Parizi uz niekolko rokov a opercia bola o tyzden ,po mojej konzultacii s neurochirurgom ,videla som dvoch a zhodli sa na to istom ,operovat ,cim skor .operovali ma 16.10 ,velmi som sa bala, ako budem potom ,aj anestezy... bola som na sukr. klinike ,velmi znamej, kde sa orientuju len na hernie... som 12 dni po oeracii a v sobotu som absolvovala aj let z Pariza ,do Ba, zvladla som to fajn ,sice na 2.den som bola unavena ako nikdy ,ale je to za mnou ... pojdem na rehabilitaciu tuna ,neviem este kde, snad by som skusila Ba,to sukr. rehabil. centrum, ale ta cesta tam ma odradza, sice z trnavy to nemam daleko ... a tiez chcem kupele vybavit ,vraj najlepsie su Vsetky Teplice -Rajecke, Trencianske ,a Turcianske . drzim vsetkym palce, ak niet ine vychodisko ,dajte sa operovat,ale poradte sa s dvoma neurochirurgami ,a uvidite mci sa im nazory zhoduju .drzim palce, ozvem sa .
ahoj vsetci ... ako citam, je vela mladych ,co trpia herniami disku ,ako aj ja ... pisala som minuly mesiac a pootm sa mi velmi zhorsil stav ,nervy boli pritlacene strasne ,hrozilo preseknutie ,nebolo inej moznosti ako operovat a cim skor .zijem v Parizi uz niekolko rokov a opercia bola o tyzden ,po mojej konzultacii s neurochirurgom ,videla som dvoch a zhodli sa na to istom ,operovat ,cim skor .operovali ma 16.10 ,velmi som sa bala, ako budem potom ,aj anestezy... bola som na sukr. klinike ,velmi znamej, kde sa orientuju len na hernie... som 12 dni po oeracii a v sobotu som absolvovala aj let z Pariza ,do Ba, zvladla som to fajn ,sice na 2.den som bola unavena ako nikdy ,ale je to za mnou ... pojdem na rehabilitaciu tuna ,neviem este kde, snad by som skusila Ba,to sukr. rehabil. centrum, ale ta cesta tam ma odradza, sice z trnavy to nemam daleko ... a tiez chcem kupele vybavit ,vraj najlepsie su Vsetky Teplice -Rajecke, Trencianske ,a Turcianske . drzim vsetkym palce, ak niet ine vychodisko ,dajte sa operovat,ale poradte sa s dvoma neurochirurgami ,a uvidite mci sa im nazory zhoduju .drzim palce, ozvem sa .