Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
Ahoj Gabika, ano som z Košic, tak skús - radiť :-)
Ahoj Demi, verim ti narozdiel od lekarov. Dokonca aj ked ti ziaden nález nenájdu, tak ti tie bolesti verím. Jedná sa často práve o problém že lekári nevedia co maju liečit kedže nemajú potvrdený žiadny nález.
Jedná sa totiž o takzvané myofasciálne bolesti a trpí nimi viac ĺudí ako si vieš predstaviť.
Ak si z Košíc, môžem sa pokúsiť ti pomôcť odstrániť alebo aspoň zmierniť tvôj problém. Kľudne sa mi ozvi a môžeme to skúsiť. Gabika.
...tak predstav si že ta moja neurologička ma vysmiala že tam nič nemam že zbytočne idem na MR a mam tam nalez : vysunutej platničky, sú tam aj Tarlovove cysty, mam chut jej ist ten nalez obuchať o hlavu .. :-( Tak to potom vyzera ked sa niekto nedostane na MR že ho len posileajú od lekára k lekárovi a dopuju liekmi a on trpne od bolesti .. Ach lekari ...
demi, antidepresiva urcite nebudem brat. je tam taka kopa neziaducich ucinkov.. staci, ze mam problemy s platnickou, nechcem mat aj so psychikou. na MR urcite chod, tam sa presne ukaze nalez, ak daky je
:-o no tak to som ptom zvedava či ti pomožu tie lieky od psychiatra. JA idem rano na MR budem dufam mudrejšia. Daj potom vediet prosim ťa či ti tie lieky pomohli .
no o to hroznejsie je, ze ja mam diagnozu potvrdenu ako kompresiu nervu obojstranne a ta pracovna lekarka len opakovala, ze vsetky bolesti pochadzaju z mozgu, kde je centrum bolesti, takze ja mam vlastne problem s mozgom..
LEA tak vidim že ma to asi čaka tiež, ešte ma neposlali na psychiatriu , ale čakám že to urobia, pretože nevedia prísť na to čo mi je tak už mi neurologička hovori že to je psych.razu. Mam vybavenú MR a keď som si pýtala od nej odporúčanie na MR, tak s výsmechom mi povedala, že načo tam pôjdem, že mi to nempomože. Tak čo je na to že sa chcem o tom uistiť?! A to som u nej bola v takých bolestiach že som sa nevedela postaviť, no povedala mi že to nemyslím vážne že mam také bolesti (s usmevom na tvari) že za 30 rokov nemala takého pacienta že mi nemože už nič byť po takej liečbe čo mi nasadila (za týžden tramal,almiral,coxtral,guajacuran).
Je to smutne, keď sa Vaše bolesti a príznaky nezhoduju s tým čo majú naísané v knihe, tak namiesto toho aby hľadali inú príčinu a pomohli tak povedia že ste simulant .
Ahoj Perlicka 29-ja som bola v kúpeľoch cca 5 mesiacov po operácii. Bola som v Rajec. Tepliciach. Veľmi mi tam pomohli. Hlavne co sa tyka specialnych cvikov. Tam som sa úplne zotavila. Takze odporucam Rajecke
mili platnickari, aj vam sa stalo, ze vas kvoli pretrvavajucim bolestiam v nohach posielaju k psychiatrovi?? dnes sa mi to stalo uz 3x a som z toho zufala. mam riadne potvrdenu herniu disku z MR, popisane stlacenie nervu obojstranne, tak sa citim bezradna, ked to lekari zvaluju na psychiku.. dnes mi to povedala pracovny lekar, ze vsetky bolesti zacinaju v hlave, no z bezmocnosti som sa tam rozplakala. fakt by som mu priala zazit tuto ischiaticku bolest "z hlavy"