Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

lea

Lea, no ak mozem prispiet s mojou skusenostou s ozonterapiou - nepomohla. skor sa mi ten zakrok zda riskantny a bolestivy. ale je na kazdom ako sa rozhodne. absolvovali sme ju aj s kamaratkou, ktora je po 2 operaciach chrbtice a ani jej nepomohla, tak neviem, ci len my mame s nou zlu skusenost alebo je to vseobecne.

kovales

mam podobny problem ako vy vsetci hernia disku. mna to chytilo v praci priamo na stolicke. precital som dokonca aj knihu skola hrbtice pocas pobytu na neurologickom oddeleni v nemocnici, ktoru spomenula jana vo svojom prispevku. jej clanok je zaujimavy avsak zabudla povedat, ze aby ste si ju vsetci ti co mate obdobne problemy pozorne precitali. lebo nieje vsetko o spravnom cvicení ako ona povedala ale aj o zakldnych , kazdodennych navykoch. napriklad spravne sedenie v zamestnani, ranne vstavanie s postelke, obliekanie sa, dvihanie predmetov, postoje a ine veci, o ktorych sa docítate v uz spominanej knizke.ja som taktiez marodil asi mesiac a pol. tiez mi bolest z krizou vystrelovala do nohy a od kolena nadol som si cast nohy necitil.o bolesti radsej ani nejdem pisat. zacal som po konzultacii s neurologickou cvicit zakldne cviky na chrbticu a brucho, skombinoval som to s plavanim ale este stale to nieje sto percent. ak sa moj zdravotny stav nezlepsi do poslednej kontroly, ktoru mam v decembri, tak som sa rozhodol absolvovat ozonoterapiu. nicoho sa nemusite obavat. ozonoterapiou len pomozu, urcite nepohorsia. drzim vam palce a nadalej vas budem sledovat. o akomkolvek zlepseni alebo novej liecbe vas budem informovat. zatial ahojte.

milluska

Anana, prepac, ze ta stale bombardujem otazkami, ale nevies ci ti robili len mikrodiskektomiu? (t.j.minimalny rez kde sa pracuje pomocou mikroskopu). A uspata si bola celkovo alebo je moznost len umrtvit chrbticovo? Prosim je to pre mna dost dolezity fakt! Dakujem

anana

miluska. na PN by som mala byt cca 3 mesiace, mozem absolvovat rehabilitaciu a potom liecenie na ktore mam narok si mozem poziadat tak mi vraveli v nemocnici ahojte

milluska

Gu100, ake si mal konkretne problemy a akou formou ta operovali a kde? Predpokladam ze si bol operovany klasicky a ty anana asi pod mikroskopom, ked uz si bola na 2.den na nohach? Je to asi vsade inac ale keby to ide tak lahko, ako ty, anan pises, to by bolo super! A kolko ti vraveli ze budes na PN?

anana

miluska, aj ja som to velmi dlho odkladala ale ked som zistila, ze mam zacinajucu skoliozu vzhladom na to ze som odlahcovala pravu nohu a namahala viac lavu tak som sa sa rozhodla pre operaciu. bola som operovana v NZamky. po operacii 24hod ma postavili na nohy bola som sama na zachode a 1 tyzden som jedla postojacky a potom som sa mohla najest aj po sediacky a samozrejme nevysedavat. citim sa ovela lepsie. strasne som sa bala, ale dopadlo to nad moje ocakavania. drzim palce.

gu100

Ahojte vsetci, prave dnes som dva tyzdne po operacii platnicky L5/S1, predtym som mal problemy 4 roky, bolesti v krizoch, vystrelovanie do noh a podobne. Dufam, ze operacia to napravi. Po operacii si nemozem 6 tyzdnov sadnut aby som nenamahal chrbticu, cvicim a pod. Tak sa uvidi ako to dopadne, no dufam, ze bolesti po operacii aspon docasne zmiznu. Mam len 24 rokov a mal som posunutu platnicku o 7,5 mm. No na tom nezalezi, kolega v nemocnici mal o 14 mm a vyhol sa operacii. Vsetko je individualne, no myslim, ze operaciu netreba odkladat, cim skor tym lepsie. Drzte sa!!! Mamine 42 drzim palce!

lea

ahoj Milluska, moja kamaratka uz mesiac po operacii tancovala na zabave, takze to asi nebude take vazne s tym sedenim. ale PN bola 10 mesiacov,operovali ju na Kramaroch, ale nie moc dobre to zoperovali

milluska

Anana a kde si bola operovana? Kolko budes na PN, vraj si nemozes potom 6 tyzdnov sadnut? Napis prosim, ja sa stale nemozem rozhodnut..

anana

caute spinalisti, aj ja som mala taky isty problem ako vy HERNIA DISKU L4_5, nemohla som chodit, robit nic, deti uz vobec, tak som sa rozhodla pre operaciu. som 6 tyzdnov po operacii a citim sa ovela lepsie ale musim cvicit tak sa drzte a prajem spravne rozhodutie