Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

milluska

Ja som tiez ostala dost zaskocena, dozvedela som sa, ze pocas mojej dlhodobejsej PN, moja zamestnavatelka stihla za mna najst nahradu tak som zvedava, co ma v plane so mnou urobit, ked sa buducu stredu vratim..

lea

no mne v robote, tiez "super" vysli v ustrety. vraj si mam vziat neplatene volno na take 3-4 roky a ked budem fit mozem sa vratit.. Velmi neferove sa mi to zda od zamestnavatela, ktory vie, ze problemy s chrbticou mi vznikli dlhodobym pretazovanim a kazdodennym 10hodinovym vysedavanim u neho v praci. a ked budem fit, tak sa mam akoze vratit na rovnake miesto znovu si znicit chrbticu?

monikah

ahojte, (platnička L4/5 - vysunutie o 1 cm, prasknutá cca v strede) sama na sebe som sa presvedčila, že ak sa necvičí (a pravidelne), tak nepomôže ani ozón.
Február 2006 - pád na ľade, najprv boleli kríže, postupne mi začala bolesť vyrážať do chodidla, tak som bola na "naprávaní" v ružinovskej nemocnici, odvtedy bolo stále horšie (mám pocit že pri tom naprávaní mi ju rehabka praskla), až som sa v máji jednu nedeľu nepostavila. V železničnej mali miesto až od stredy, tak som tri dni preplakala na sedačke, nevedela som ani sedieť ani ležať a už vôbec nie chodiť.
Nemocnica-4 týždne, ked ma prepustili stále som chodila v hlbokom preklone, p.primár povedal že jediné riešenie je operácia. Zástupca primára mi ale poradiť vyskúšať ešte ozón v žiline.
V júni som bola prvý krát, potom v auguste druhý krát. Hned ako som prišla odtiaľ, našla som si super rehabku (súkromnú). Cvičila som pravidelne, postupne sa mi zlepšovalo. Prvý krát som sa vystrela koncom septembra (po 8 mesiacoch), keď mi už bolo dobre, tak som postupne začala flákať cvičenie, potom som v decembri asi mesiac necvičila vôbec a v januári ked som prišla do žiliny na kontrolu, tak už som prišla v predklone a rovno si ma tam nechali na infúzkach. Bolo to pre mňa ponaučenie, takže som opäť začala cvičiť, najprv u rehabky, a od mája chodím do posilovne 3x týždenne a plus cvičím doma rehabilitačné cvičenia a pilates.
V robote mi vychádzali absolútne v ústrety, PN som bola 2 mesiace, potom mi umožnili robiť z domu cez internet,prvý mesiac som chodila 2x do týždňa na hodinku, ďalší mesiac cca každý druhý deň, potom som postupne zvyšovala, až som sa cca po pol roku dostala na 6 hodín denne a tak chodím doteraz, zvyšok robím z domu, neviem si predstaviť, že by som musela odsedieť 8 a viac hodín v kuse.

mmarián

Aj mne nedávno určili herniu disku a rozmýšľam nad ozónovími injekciami. Chcel by som ale zistiť, koľko tento zákrok stojí. Ďakujem

milluska

Ahojte, ja som uz na moje problemy s platnickou aj pomaly zabudla, aktualne ma totiz trapi inf mononukleoza, kt ma nesmierna utrapovala uz 2 tyzdne a nic nezaberalo. A tak ma s otrasnymi vysledkami krvi prijali na infekcne. Som od piatku na infuziach (v pia som mala ist mimoch do ZA dohodnut si datum operacie platnicky. Zeby osud?). Tak dufam ze ma coskoro pustia, lebo tu mam zo vsetkeho odpor:-( Drzte sa,pa

lea

jjana, urcite cvic rehabilitacne cviky najskor pod dohladom odbornika a potom aj sama kazdy den. snad pomoze. ja som uz davno vsetky lieky vysadila, lebo NIC nezaberalo, ani infuzie.

jjana

ahojte. Dnes som sa opäť zobudila po ťažkej noci. Moja diagnóza je mediálna protrúzia L4/L5 a paramediálna herniácia L4/S1 s drobným kalcifikátom dorzálne. Takto znel výsledok CT pred rokom a pol. Podstúpila som ozónterapiu, cca 4 mesiace mi bolo fajn. Potom sa kríže opäť začali ozývať. Doteraz však vždy pomohla vyhrievacia poduška, nejaký ten voltaren a Flector náplaste.Vedela som, že po kríze bude zlepšenie. Zhruba pred mesiacom som urobila prudký pohyb a odvtedy sa to so mnou vlečie. Pociťujem bolesť novú silnú, ktorá mi vystreľuje do ľavej nohy, stehna, lýtka, celkovo mám nohu oslabenú, studenú a tŕpne mi. Som na infúziách, beriem lieky. Lekárka mi povedala, že urobí všetko preto, aby som nemusela ísť na operáciu. Ale začínam byť skeptická, nakoľko ma každú noc zobudia bolesti. Nie sú síce až také intenzívne ako pred týždňom, ale čo bude ďalej až mi prestanú dávať infúzie, neviem. Čo by ste mi radili?

lea

anana, no to sa cudujem, ze tu pani hned neoperovali. v takych pripadoch sa operuje v najblizsej nemocnici, necaka sa na prevoz. kamosku tak odviezla sanitka a operovali ju na Kramaroch. nedopadlo to vsak prilis dobre

anana

caute, aj ja si uz vybavujem licenie, malo by sa nastupit do 6 mesiacov od operacie, aj mne neurolog odporucal NZ je to spicka na slovensku. miluska mne doktor povedal ak ochrniete alebo nebudete citit ked vam odide stolica, moc musite byt co najskor operovana, ked som bola na operaciu na izbe som bola s jednou pani na izbe a ta doma ochrnula a v nemocnici ju drzali cca 2dni a az potom ju poslali na neurochirurgiu do NZ aj to zariadil jej syn. dopadla zle polroka sa bude z toho zotavovat a mozno bude chodit aj na zachod, keby to urobili do 6 hodin bolo by vsetko v pohode.