Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
Mojí zlatý
Idem sa podeliť o radosť aj strach.Po 7 rokoch trapenia a dokazavania , že nie som debil ani hypochonder mi stanovili herniu disku C5-C6 a Th12 /L1 + nejaký hemangion v tele stavca s rozmermy 1,2 a 0,8 cm.Takže konečne!!!!!!!!!!!
6.12.idem na ozon do ZA, bojim sa ako malý dodo. Jedna známa povedala , že to horor a že nikdy viac a druhá že to je len nepríjemné , ale žiadna bolesť.Ale obidve sú fit jedna 1x a druhá po 3 pichaniach a to sú už 1,5 roka po.
Držte mi palce a ja sa Vám ozvem buď s plačom alebo s radosťou.
No podla toho ako mi to lekar vysvetlil, tak som ani nezavahala. Povedal že je to už v takom stave že sa to "musi" operovat. A že keby to on mal v takom stave tak nevaha ani chvilu a on sam by sa dal hned operovat. V opačnom pripade ak sa nedam , tak sa to mže zhoršit tak že ma to paralizuje od bruška nadol so sexom som skončila , a ostatne ani nehovorim .. Povedal , že im po operacii ešte nikto nekončil na voziku , ze maju 85% uapešnosť . A z tých 15% sa polka doliečuje rehabkami a druha polka je reoperovana . TAkže ma hned presvedčil.
fiha, a das sa? vies, ze operacia je poslednym riesenim ked uz nic ine nezabera?
Tak ludia a mam to potvrdene , teraz som bola u neurochirurga a hned v utorok ma idu operovat .
Deo,
konzultuj s lekarom lieky proti opuchu. Mala som pred rokmi takyto stav /6 tyzdnov hospitalizacia, 30 infuzii ambulantne - ziadna efektivnost, lebo som nemala kludovy rezim, 6O infuziek pocas hospitalizacie - mala efektivnost, zaver : len operacia/. Vyzarovanie bolesti do nohy a ine neurolog. tazkosti signalizuju nedozivovanie sedacieho nervu. U mna zabrali lieky proti opuchu, opuch v okoli platnicky mi zatlacal sedaci nerv. Zvazuj vsetky moznosti, operaciu osobne povazujem za najkrajnejsiu moznost. Dnes som uplne fit bez operacie, ale o chrbat sa staram pravidelne /masaze, zmena stravovania, podla moznosti eliminovanie stresu - na stres je chrbtica velmi citliva -, pravidelne cvicenie primerane diagnoze, ziaden prievan a klimatizacia/. Mne dobre zaberie pri zaciatku bolesti vyssia davka B komplexu, horcik /magnezium/ a aspirin 2-3x denne kratkodobo, suche teplo. Drzim palce
drzim nam vsetkym palce. su to fakt neprijemne problemy a riadne obmedzenie zivota
Cau Deo,
bola som operovana v ZA a teraz sa mam super. Skus predtym ozonoterapiu a skus vyhladat fyzioterapeuta, mohol by ti pomoct. Ak uz niet inej moznosti a poslu ta na operaciu tak odporucam neurochirurgiu v ZA
Ahoj Deo , tak ty ten z tých šťastnejšiich, kt. hned zobrali do nemocnice na infzky,, vela ludi nema to šťastie. Mne tie infuzie a injekcie pomohli aspon na 2 a 1/2 roka, teraz sa mi to vratilo spat, už 4 týždne som na tabletkach, no neviem či by som radšej nešla zasa do nemocnice na tie infuzie.
nazdar
volajú ma deo a píšem ohladom príspevku na forume ,,zdravie.sk,, píšem pretože ja mam tiež diag. :hernia discu a v skratke píšem môju situaciu , môj zdr. stav súvisí s vyžarovaním bolesti do lavej nohy a jej trpnutie
-mam 39 a pracoval som od mladi velmi ťažko a prejavilo sa to poškodením chrbtice,kedže som posledné dni nespal (asi 6),bol som nútený ísť na neurologiu kde som stravil 8 dní,okrem oblbovacích infuzií mi ich konzervatívna liečba vôbec nepomohla a teraz si vybavujem vyšetrenie/prípadne operaciu/ na neurochirurgii v žiline