Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

marko

Ahoj mariana, chcem sa ti poďakovať, naozaj si ma posmelila, ešte by som chcela vedieť, či si bola uspatá alebo iba lokálne umrtvená (neviem,či je to správny výraz), počula som, že v NZ neuspávaju a paciet počas operácie spolupracuje s lekárom a ešte by ma zaujímalo ako dlho asi trvala operácia.Ešte raz ďakjem a prajem veľa zdravia.

jaz

takze operacia naplanovana bezprostredne pred vianocami. uz sa "tesim". dam vediet priebeh aj pristup. zatial sa drzte.
jaz.

Demi

A tie moje bolesti mi tiež neverila a posielala ma pomaly na psych. ... Moje priznaky boli totiž ine ako poznaju z knih...
Mne netrpla noha, bolest nevystrelovala do noh, len sem-tam čo som ani nejak nevnimala pri nesktuocných bolestiach križov, a vlastne mna bolel pravy bedrovy klb a neschopnost sediet a zasliapnut na pravu nohu pretože ma to ukrutne bolelo v oblasti križov... A toto oni nepoznaju tak ma zaradili medzi simulantov... Bohužial... take mame zdravotnictvo .. Česť vynimkam a

Ďakujem velmi pekne prednostovi a celemu oddeleniu na neurochirurgii v Nemocnici Luisa Pasteura v KE.

Demi

Ahojte,
tak ja to mam práve za sebou.
Dnes som sa vratila z nemocnice v Košiciach, kde som bola na operaciu platničky (L5-S1).
Tak isto som sa asi 10 rokov trapila s bolestami v oblasti križov kt. mi tlmili občasnými injekciami od bolesti a pred 3 rokmi som skoncila na 2 týž. v nemocnici na infuziach.Zabrali ale zasa len na čas.
Robili mi tam CT ale nič sa nedialo,poslai ma domov s boreliozov.
Moja neurologička kt. som teraz navstevovala mi povedala že su to len šlachy tak som si od nej na "drzovku" vypytala žiadanku na MR, nechcela mi ju dať že je to zbytočne aj tak tam nič nenajdu, no našťastie mi ju dala, lebo hernia sa potvrdial a v takom velkom naleze že v piatok poobede to videl neurochirurg a povedal že nastup do nemocnice v pondelok a utorok ma operovali. Na nohy ma postavili vo štvrtok za pomoci rehabilitačnej kt. za mnou stale chodila a ukayovali mi cviky kt. mam cvičiť. Yiadne komplikacie ani bolesti A hlavne ani žiadne bolesti nemam. Mam ešte doma ležať aspon 1 mesiac a hlavne cvičiť odporučane cviky.
Chem povedať každemu aby neodkladal zbytočne operaciu koli strachu, len si ten stav možete zhoršit a oddialit bolesti a nakoniec aj tak skončite na operacii. TAk ako tu niekto pisal je to malina oproti tým bolestiam kt. ste si vytrpeli.
Držim všetkým prsty !!!

meggie

A dokonca sa ma sestra udoktora py tala že či mi niekto veril že mam take bolesti tak som jej povedala že teraz musia.

meggy

Dakujem za radu ja už som vyskušala hadam všetko a asi aj nemožne anič a tych liekov čo som mala kym ma niekto poslal na ct aj to po znamosti.

mariana

Meggie, dufam ze na MR pojdes co najskor a ze s tebou zacnu lekari nieco robit. Snaz sa drzat chrbticu v teple. Nahrievaj si uterak alebo destsku plienku zehlickou alebo na radiatore a prikladaj si to na postihnute miesto. Teplo robi aspon trosicku dobre. Hlavne ked vonku prsi, hovori sa...ze vtedy platnicky nasavaju vlhkost a najviac bolia. Zazila som to. Inak neviem o nicom, co by pomohlo pri tych bolestiach-teda aspon mne nic nepomahalo. Drz sa a vydrz

meggie

Ahojte ja som si dnes bola zobrat vysledky z ct no hrozaC3-4-dorzalne vyklenutie disku 1,5mm,C4-5 to iste2mm,C5-6 to iste3mm až herniácia disku,C6-7 to iste a nevedia či mi to netlačí na miešny kanal a odporučili mi MR už neviem čo mam stymi bolestami robit

mariana

Ahoj Marko, takze operacie ako takej sa neboj. Ak mam povedat z vlastnej skusenosti, tak mna vratila spat do bezneho zivota. Bezvladnosti sa neboj. Mna operovali v utorok a hned v ten štvrtok som stala na nohach. Po tyzdni som bola doma. A potom len treba poctivo cvicit a spevnovat chrbticu. Ja beriem teraz tu operaciu a bodku za vsetkymi tymi bolestami. Mam 20 rokov a dufam ze sa mi to v zivote nevrati.
Velmi ti budem drzat palce a na zilinskych doktorov sa mozes spolahnut, su to naozaj profici. Takze vela stastia pri operacii a hlavne zdravia