Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

gloria

Ahoj Lea, áno, Lyrica je len na predpis a je to jeden z novších liekov. Podla toho, čo mi povedala neurologička, majú s ňou dobré skúsenosti viacerý pacienti aj s dosť velkými nálezmi. Príjemný deň všetkým.

lea

ahoj sladka, no presne mi to pripomina moj zazitok z ozonu. asi si nebola v Ziline? ale napriklad moju kamosku to vobec nebolelo, zalezi, ako to ten doktor vpichne. akokolvek, zdalo sa mi to taky zakrok naslepo a nebezpecny. McKenziho cvik viem len jeden a to ze lezis na bruchu a potom sa na rukach zdvihnes celou hornou castou tela, az su ruky vystrete v laktoch, zadok a nohy su na podlahe. opakuje sa to 10x. kazdy den. inak vraj je dobra stranka www.cvicit.cz, ale nepoznam ju este. po tom ozone som tyzden nevychadzala z domu, aby sa vraj dobre vstrebal, treba malo pohybu, ale nepomohlo mi to

sladka

Lea

Ďakujem za odpoved som práve po ozone a možem ti povedať že v živote nikdy.Ten v pich buď jiš dal sa vydržať ale kde mi stou ihlou začal hladať nejakú štrbinu a tlačiť na nerv tak so myslela že skapem a to ma stou ihlo v zadku vrazil naspeť pod CT že su trochu mimo a potom mi to posúval tak ďakujem už neprosím.Do krku mi dali tiež ozon ale nie pri platničku lebo tam mám veľký nález a to sa robí nejako spredu cez krk a nesmie sa tám vobec pohnúť lebo je tam miecha nervy tak to by som nijako nezvládla. teraz som doma a boli ma aj to čo ma nebolelo.Chcela by som niekde zohnať Mckenziho cviky nevieš mi náhodou poradiť? Maj sa fajn a daujem

gloria

Ahoj, Lea. Kedže Lyrica tlmí bolesti spôsobené poškodením nervov, ukludňuje nervy celkovo. Ale nie je to antidepresívum ako také. Predošlý neurológ mi tiež predpisoval samé oblbováky a hromadu liekov proti bolesti, ale nepomohlo to nič. Tieto lieky zaberajú. Lenže sa dajú brať len večer, kedže uspávajú, hlavne zo začiatku. Ale to robia aj ostatné lieky proti bolesti, aj ked nepomôžu. S týmito som fakt spokojná a to som vyskúšala kadečo.

lea

Gloria, fakt pomaha ta Lyrica? nie je to len daky psychicky oblbovak, vzhladom na ten nazov :-)? lebo nechcem brat antidepresiva. aj tie mi uz predpisali. to, ze vsetky bolesti mam z hlavy mi povedali 2 pracovni lekari u nas v praci. vysledky MR odmietli pozriet. od bezmocnosti som tam plakala

gloria

Ahoj Dalia, osobné skúsenosti s korzetom na krk nemám, ale podla lekárov to treba nosiť asi mesiac po zákroku. Nie je to velmi tesné, ak sa bojíš toho, má to len zabraňovať v prudkých pohyboch, na ktoré je vela zdravých ludí zvyknutá. Ked som bola operovaná, bola so mnou na izbe žena, ktorá sa tiež bála tej fixácie viac než operácie a bola prekvapená, ako dobre to znáša. Takže žiaden strach.
Lea, každý, kto povie, že tie bolesti sú v hlave, v tej svojej asi nič nemá. Nerozčuluj sa kvôli tomu. Ja som zas od začiatku svojich problémov počúvala len to, že na takéto ťažkosti som jednoducho príliš mladá. A týmto ma zo začiatku každý odbil, až kým som jedného dňa nedošla do štádia, že som sa bez pomoci nepostavila a nedokázala som prejsť ani na záchod. Lekári berú každého ako simulanta, už som si na to zvykla. A čo sa týka tých liekov proti bolesti, predpisovali mi zo začiatku Movalis, Myolastan, Novalgin, Scutamil C a ešte aj dalšie, ktoré si nepamätám, ale ani jedny mi bolesť netlmili. Až Lyrica, ktorá je na bolesti pri poškodení nervov. Mala som asi nerv pritlačený príliš dlho, lebo sa mi do nohy citlivosť úplne nevrátila a mávam v nej ukrutné bolesti.
Prajem všetkým príjemný a bezbolestný večer.

megie 1

ahojte všetci. adriana máš celkom pravdu v tom že sme nahraditeľní. a táto naša choroba nás chce možno trošku pribrzdiť v našom neutíchajucom zhone. mám 44 rokov 7 rokov pracujem na tri zmeny. k tomu ked pridám rodinu tak toho všetkého je tak akurát. možno prišiel čas a na inu prácu ako to píšeš aj ty. nadomnou sa bude lámať palica 14. v NZ.mám protrúziu disku L3/4, asimetricku protruziu L4/5 a nejaký ten gangliom. dufam že to este nemusí byť na operáciu síce bolesti v pravej nohe nie sú príjemné tak isto ako aj v krížoch. trvá to už 6 mesiacov . všetka liečba zlyhala.