Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
tarka dakujem za podporu, doteraz som cakal na operaciu doma (cca 2tyzdne) teraz som v nemocnici a zajtra by ma mali operovat.
Co sa tyka vybavenosti, budem sa to snazit vsimnut skor ako ma uspia :-). Starostlivost zatial za toho poldna co som tu velmi dobra, som az prekvapeny ochotou sanitakov, sestriciek aj doktorov. Ked sa preberiem napisem dojmy. ahojte.
Ahoj jaz,uz dost dlho sledujem tvoje prispevky.Mam rovnaku diagnozu ako ty,takze viem,cim si presiel a pravdupovediac si takou mojou "oporou"v tom zmysle, ako sa tejto nasej diagnoze nepoddat.Ked to tak sledujem, tak teraz travis naozaj dlhy cas v nemocnici.Caka ta operacia,takze ti drzim uprimne palce.Ja tiez uvazujem o operacii,ale rozmyslala som o Kosiciach,tak neviem co a ako bude.Existuje tu vraj jeden tiez spickovy neurochirurg,ale nemam prehlad o techn.vybaveni operacnej saly na taketo operacie.V Novych Zamkoch su vraj vybaveni perfektne,takze viacmenej je to na lekaroch,ale tiez maju dobru povest.Tak sa drz,Tamara z KE
no mne uz na konzultacii oznamili priblizny termin a potom som dostal "pozvanku" kde uz to bolo presne specifikovane aj s tym co vsetko si mam zobrat so sebou a ake vysetrenia mam absolvovat. (CT,MR,RTG,interne predoperacne)
Jaz, dakujem a ten termin si uz vedel aj dlhsie pred tym? Da sa to zistit telefonicky? Neviem si totiz predstavit, ze oznamim 2 tyzdne predodchodom, ze odchadzam, to jeu nas nerealne...:-(
miluska, mne prislo vyrozumenie cca 14 dni pred nastupom do nemocnice.
jaz.
Ahojte, dlho dom sa neozvala,totiz stalemi nechodi termin operacie (NZ). Kto steboli operovani v NZ, ako dlho pred tym vam prisiel termin pisomne? Prosim, prosim, neviem sa totiz kvoli tomu vpraci zariadit...V oktobri som bola na konzultacii a vraj to bude vychadzat tak na februar,ale kedy to budem vediet? Sestricka v ambulancii mi tam nevedela nic povedat:-(
Vela optimizmu vsetkym platnickarom...
ahojte "platnickari" davam vam do pozornosti tuto stranku: www.smsystem.cz
ide o stranku o originalne
j metode MUDr. Richarda Smíška odborníka pre myoskeletálnu medicinu (rehabilitaciu chrbtice)v cechach je to preplacane aj poistovnovami, neviete ako to je s podobnymi programami u nas?
dakujem.
Ahojte,aj ja mam dobre skusenosti s lyricou.Som tri roky po op.platnicky prava strana,teraz zacali problemy s lavou stranou,operacii sa chcem zdaleka vyhnut!Neurolog mi okrem ineho predpisal aj lyricu,rano a vecer,prve dni boli hrozne,nedokazala som fungovat ani v praci,tak ma bralo po nej na spanie a mala som aj hrozne zavraty,asi po tyzdni to vymizlo a mozem povedat,ze ani jedny lieky,co som doteraz brala,ma nezbavili bolesti ako tieto.Obcas su,no minimalne a zalezi to aj od pocasia,ktore je teraz na nase diagnozy fakt nanic,staci,ked zasvieti slniecko a hned sa citim lepsie.Vsetkym vela zdravicka!!!