Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
Presne tak, nikto neverí aké sú to bolesti, iba tí, čo majú osobnú skúsenosť. mne osobne pri tomto ochoreni este viac ako bolesti prekaza pristup okolia a hodnotenia, ze to mam bolesti zo stresu, psychosomatickeho povodu a treba pozitivne mysliet. a ze vsetka bolest je v hlave. no to moze povedat len niekto, kto nikdy nemal mechanicky pritlaceny nerv...
Ahojte spolutrpitelia!
V auguste som náhle bez signálou dostala silné bolesti krížou vystrelujúce do ľavej nohy. Bolesti boli na "slučku". Diagnostikovali mi herniu disku L5/S1 s útlakom durálneho vaku.Bola som 3. týždne v nemocnici a dostala som asi 36 infúzií. Nič mi nezabralo. Až PRT vpich pod CT mi platničku trocha oddialil od nervu, bolesti ostali, ale znesiteľnejšie. Potom mi nasadili kortikoidy.Nevedela som ako budem ďalej žiť. Po príchode z nemocnice som sa učila chodiť bez krívania a postupne som si zvyšovala záťaž. Dennodenne som cvičila na driekovú chrbticu a chodila na rehabilitácie.Po slepačích krôčikoch sa zlepšujem, ale som stále doma. Neustále chodím po doktoroch a mám pocit, že už tento problém ovládam lepšie ako doktori. Začala som cvičiť Pilatesa (pod dozorom) a moje pohyby sa výrazne zlepšili, hlavne predklon.Bolesti mám ako počasie , ale už si na ten útlak zvykám. Včera mi pichli znova PRT vpich, lebo ozonoterapia by mi vraj nepomohla. Tak uvidím. Ešte mám bolesti od vpichu. takže je predčasné hovoriť o zlepšení. Moja skúsenosť s operáciami je negatívna, pretože mama má po 2. operáciách, otec po jednej a bolesti neustupujú ba priam naopak. Mama má už morfiové náplaste. Najnovšie začal mať veľké bolesti chrbtice môj syn. RTG ukázalo nedokončený stavec, ale vieme že to slabé vyšetrenie, bola by som rada, keby mal MR vyšetrenie.Tak neviem, či sme prekliati (VŠETKO SA TO ODOHRALO V JEDNOM ROKU) a mám sa spojiť s mágiou alebo gény to načasovali do jedného roka! Isté je, že sa hranica týchto problémov čoraz viac posúva nižšie.Môj poznatok je: robiť všetko preto, aby sa operácia oddialila, lebo bohužiaľ operácie chrbtíc sú pomerne mladá a zatiaľ nedostatočne prebádaná oblasť. Treba veriť, že čas a pokrok s tým niečo spravia. Mám 35 rokov, zdravo sa stravujem, som športový typ... a aj tak mám Herniu!
P:S. Nikto mi neverí aké sú to bolesti, iba tí čo majú osobnú skúsenosť. Musíme pozitívne mysleť. Ja som už doma začala vyrábať svietniky, aranžujem,... Hľadám možnostti ako sa ďalej uživiť. Doteraz som makala ako besná, lebo som si myslela, že som nenahraditeľná, ale opak je pravdou. Musím už konečne nájsť zmysel a cieľ môjho života. Držte sa, nie ste samy.
Ahojte mna tiež čaka operacia krčnej chrbtice len musím počkat naMR či mi netlačí na miechu ale tiež ztoho korzetu mam depku.
Ahojte ludkovia.Pravdepodobne ma caka operacia krcnej chrbtice.Mam zodratu platnicku a druha je poskodena.Chcem sa spytat,az mate niekto stym skusenosti,ci je nutne po operacii nosit korzet a ako dlho sa nosi.Operacie sa nebojim ale z toho korzetu zacinam mat riadne depky.kvoli korzetu som schopna aj na operaciu neist.Viem, ze tym skodim len sama sebe ale si neviem predstavit na krku ten korzet.Ved ja neznasam ani rolak,lebo aj ten ma napina.Dakujem Vam vsetkym,ktori mi odpoviete.Krasny dnik.
ok, Gloria, porozmyslam nad tym. mne dobre zabera obycajny Ibuprofen400, lebo tlmi aj zapal, ale davam si ho len nevyhnutne. Viem vsak, ze Myolastan ani Movalis sa nesmu brat dlhodobo, uplne z toho ochabne svalstvo
ok, Gloria, porozmyslam nad tym. mne dobre zabera obycajny Ibuprofen400, lebo tlmi aj zapal, ale davam si ho len nevyhnutne. Viem vsak, ze Myolastan ani Movalis sa nesmu brat dlhodobo, uplne z toho ochabne svalstvo
Ahojte všetci.
Jaz, držím palce, určite to zvládneš a bude fajn.
Lea, viem, že je ťažké uveriť, že by počasie mohlo robiť také problémy, ale skús pár dní sledovať, aké sú záťažové stupne a ako na ne reaguješ a uvidíš, že tam spojitosť je. Mám to aj z vlastnej skúsenosti, aj zo skúseností iných ludí s herniou, ktorých poznám.
A chcela by som sa všetkých opýtať, či náhodou nemáte skúsenosti s liekmi Lyrica? Prednedávnom mi ich predpísala neurologička a musím povedať, že sú to prvé lieky, ktoré mi tlmia bolesti.
Prajem vám všetkým vela zdravia.
aj vam sa stava, ze bolest jeden den ukrutne vystreluje do nohy a na dalsi den zase uplne bez bolesti? neviem si vysvetlit cim to je. robila som v obidva dni tie iste veci, praca a tak. neverim, zeby pocasie malo taky vplyv
Ahoj Marko. Takze operacia trvala priblizne hodinu a pol. Bola som uspata. Tak hodinku, dve po operacii ma zobudili. V ten den si este pod anesteziou, takze ta nic neboli. Druhy den to doznieva a zacinas vsetko citit, ale len tu ranku. A to sa neda porovnat s bolestou tej chrbtice. Naozaj je to uz minimalne. Tak prajem strasne vela stastia a sil. Potom daj vediet, ako si dopadla, ale myslim ze to bude fajn:-)