Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

Demi

Tamarka ahoj, bola som operovana v Novej nemocnici, nebol žiaden problem s priatim, ani rozhodnutim operovat ma , bolo to vlastne okamžite rozhodnutie po tom ako videli snimky z MR. TAk isto ma robili mikroskopickou metodou , asi 3-oj cm jazva z toho jeden steh normalny (vybrali mi ho na 6 den) a zvyšok vstrebavacie. Sala na kt. operovali mna, vyzerala velmi dobre novo, aj vybavenie sa mi zdalo 100%

Demi

Ahojte "trápenici" ja som mesiac po operacii vsetko prebiehalo v pohode až do dna ked som asi 4 hodiny "behala" po obchode, už ked som šla do auta tak ma seklo v druhej strane ako som mala problem , a už 3 den ležim doma s bolestami skoro takými ako som mala ked som sla na operacii, strašne sa bojim, že som si uškodial ... V noci poriadne nespim a nad ranom ked sa zobuudim tak už ani neviem zaspat lebo stale rozyslam nad tým, že čo ked sa mi to "vratilo" na druhu stranu .. :-( Kolko po operacii ste začali chodit normalne?

joj8

Ahoj Gloria dik za odpoved,rad by som vedel či si po operácii alebo nie? Som tu iba kraátko.č o sa lyriky týka je dobra ale nejak nepociťujem,že nejak zaberá beriem totiž vela liekov,neviem či pomôže cvičenie alebo operacia ,sú tu rôzne názory ale pravda,každy to pociťuje inaáč.

gloria

Ahoj Mišo, liečbu ti teda nasadili dobrú. Mne osobne Lyrica zaberá dobre, ale pokial máš ešte neoperovanú herniu s útlakom nervu, velkú úlavu nečakaj. Skús cvičenia Pilatesa, tie sú fakt dobré a ak posilníš svalstvo, budeš sa celkovo cítiť lepšie.
Milý Jaz, závidím ti, že si operačku nepamätáš. Čo sa týka vybavenia (ak ťa to zaujíma), pri jednej stene sú naukladané nástroje a inak nič moc. Napoja ťa na monitor, dajú ti automatický tlakomer, ktorý ti priebežne počas operácie meria tlak, pulz a pod. Ale ten prístroj vyzerá byť z tých novších. Inak je to v podstate takmer prázdna zelená miestnosť.
Želám vám všetkým vela zdravia a šťastný Nový rok.

miso

Milí platničkári,poradte ak môžte z vlastnych skusenosti čo by som mal ešte skúsiť ,mám heniu C5-5 a strpnutý palec pravej ruky a aby toho nebolo malo tak aj heniu L4-L5 a L5-S1 a strpnutu pravu nohu,beriem lyricu,Yellon,Myolastan,Mydocalm,B1,B6,infuzie Neodolpase,Artorstop rapid,Solumedrol rehabolitacie skušal akupunkturu ak ked iba krátko a nič,lieky beriem už druhy mesiac.Inač liečba môže inšpirovať pre ostatnych je inikovaná od skusenych nerochir,a neurologov,čo ešte poradte,dík.

jaz

Nelka operovali ma v NZ, akurat som sa na vizite dozvedel, ze by ma prepustili uz dnes (5 den po OP) aj ked standardne pustaju pacientov az na 7 den. ja odo dna operacie nepotrebujem nic proti bolesti, takze asi preto.
Doktor ma vystrihal, ze bolesti mozu prist a to riadne intenzivne aj nejaky 10 den po operacii. Ustupenie strpnutia nohy moze vraj trvat aj tyzdne. Teraz cvicim rehab cviky, ktore sme dostali tu v nemocnici, po navrate domov sa mam hlasit u svojho obvodneho a po 3 tyzdnoch zacat chodit na rehab do nemocnice. Dovtedy vraj cvicit doma podla vyfasovaneho papiera.
S tymi pooperacnymi bolestami je to uplne individualne a zavisi to aj od toho asi aky ste viedli zivot predtym (spor, nesport), je tu kopa mladych ludi , ktori beru proti bolesti aj 3 inj. denne. Kopa starsich pacientov, ktori su na reoperaciach. sami mi hovorili, ze ked im bolo uz dobre tak zanedbavali cvicenia.

nellka

Jaz, kde ťa,prosím ťa, operovali? A prajem ti rýchle uzdravenie, nech sa čím skôr dostaneš v poriadku domov!

jaz

dakujem, podobne vsetkym prijemne prezitie vianocnych sviatkov.
no inj. proti bolesti neberem uz dva dni, chrbat boli len ako nasledok operacie, teploty tiez nie su, zacina sa to zlepsovat, vladzem aj cvicit, takze dufam, ze to pojde do pohody.

taarka

Ahoj Jaz,kedze travis dnesny sviatocny den v nemocnici,zelam ti aspon to najpodstatnejsie, prezi ho uz konecne bez bolesti.Dufam,ze sa citis lepsie aj ked je este asi skoro hovorit o efekte z operacie.Maj sa pekne,Tamara

jaz

takze uz mam den po operacii mikroskopickou metodou, rez velky cca 3 cm s jednym stehom, operacia trvala vraj len 31 minut. po operacii ked som sa prebudil na zobudzacke tak som pocitoval bolesti v krizoch, mal som este infuzku, takze to nebolo az take strasne. Po prevezeni na izbu som este dostal injekciu antibiotik, (ta bolela poriadne)dalsiu o polnoci spolu s inekciou proti bolesti. Doktori mi povedali, ze bolest v krizoch ale aj v nohe (mam ju stale strpnutu, aj ked si subjektivne myslim, ze menej)maju odoznievat cca 2, 3 dni po operacii. Na druhy den po operacii tu uz bola rehabilitacna sestra, ktora so mnou cvicila zakladne cviky. Mam v maximalnej moznej miere obmedzovat sedenie, takze len lezat alebo stat, aj jedenie prebieha postojacky (tzv. bufetovy sposob :-)
V nemocnici sa zostava udajne 7 dni po operacii na 8 alebo 9 den sa vybera steh.
Postupne ako je dlhsie po operacii sa pridavaju cviky, tych 8 dni po operacii cvicebna zostava trva cca hodinu a stvrt.
P.S. tarka sorac ale vybavenost operacky som si nevvsimol, lebo som spal :P
Kolektiv lekarov, sestier aj pomocneho zdravotneho personalu na vysokej urovni, ochotni a vludni.
keby vas daco zaujimalo kludne piste, ak budem vediet odpoviem.