Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

popeto

ahoj Tina,neviem,či sa ti da cvičiť,ale ak ano,tak by si mala začať cvičiť,ani ja by som neveril,že samotné cvičenie dokáže tak pomôcť,takže ak sa ti dá,tak ti želám veľa výdrže do cvičenia,už som tu písal,že mám kamoša a on vstával z postele na štyri,také bolesti a cvičením dosiahol,že pohoda aj do hory chodí,super

tina

mám 28 rokov, a 1,5 ročné krásne dievčatko,ktoré potrebuje maminu ktorá vie ráno vstať z postele a pod. Mám dosť veľké bolesti, idem na ozón 30.1. do Žiliny, a veľmi dúfam že pomôže, lebo ďalšia možnosť je už len operácia, a tej sa chcem vyhnúť. Ak my vie niekto ešte niečo poradiť, okrem liekov, prosím dajte my vedieť, neviem aké cviky by som mohla cvičiť, ľavú nohu si niekedy necítim. Prajem všetkým hlavne veľa zdravia.

Dodes

Rehabilitačná cvičebná jednotka po operácii chrbtice v driekovej oblasti.

Samostatné cviky opakujeme 4-5 krát.
HK-horná končatina
DK-dolná končatina

Cvičenie v ľahu:
1.Vypínať špičky nôh hore/súčastne sa hlava predkloní/ a dole /hlava sa položí/.
2.Striedavo dvíhať vystreté DK-špičky ťahať hore.
3.Striedavo unožovať DK- nohu točíme za palcom.
4.Striedavo priťahovať rukami kolená a súčastne pri výdychu dvíhať hlavu,bradu tlačiť na hrudník a čelom sa
pritiahnuť ku pokrčenému kolenu.
5.Pokrčiť obidve kolená,ruky položiť na vnútornú stranu stehien a vytláčať DK v bedrových kĺboch von.
6.Obidve DK pokrčené, preložiť pravú nohu cez ľavé koleno,vystierať nohu v kolene,pritiahnuť špičku hore, vydržať a uvolniť.Opakovať 4-5 krát za sebou a potom nohy vystriedať.
7.Klbko- nádych nosom a pri výdychu ústami priťahujeme obidve kolená na brucho.hlavu dvíhať od podložky,bradu tačiť na hrudník a čelom sa dotiahnuť ku kolenám.
8.Dvíhanie panvy- obidve kolená pokrčiť,ruky pozdĺž tela,dvíhať panvu od podložky.
9.Bicyklovanie /dopredu a dozadu/.
10.Obidve kolená pokrčené,nádych nosom a pri výdychu ústami ťahať obe ruky ponad kolená.

Cvičenie na boku:
11.Spodnú nohu pokrčiť v kolene,spodná ruka pod hlavu,vrchná DK vystretá,vrchná ruka sa opiera o podložku.Vystretú DK dvíhať hore/nie viac ako 10 cm/.
12.Vystretú DK dvihnúť/cvik 11/ a ťahať dopredu, dozadu a položiť.
13.S pokrčenými kolenami sa pomocou rúk ťahať pri výdychu do klbka.
Otočiť sa na druhý bok a opakovať cviky 11-13.

Pokračovanie v prípade záujmu nabudúce.

popeto

ozaj Demi,ako sa cítiš po operácii???u nás v TO v jednej posilovni je trener a môjmu kamošovi veľmi pomohol,veľmi si ho chváli,ten môj kamoš ráno vstával z postele a hneď na štyri,také mal bolesti,začal chodiť cvičiť pod dohľadom toho trenera a teraz hovorí - super,pohoda,ale viem,že musí stále cvičiť,myslím,že tam chodí 3krát do týždňa,dá sa.

popeto

ešte sa ťa opýtam,koľko máš Demi rokov???ak teda smiem,dúfam,že neprehliadneš príspevok predtým a vopred ti ďakujem za odpoveď.

popeto

ahoj Demi,tak asi ani ja by som to nemal zanedbať,lebo moc sa mi nechce cvičiť,ale viem,že musím.
to o tej novej metode mi hovoril brat,že to dávali v telke a keď som sa ho pýtal na konkrétnejšie veci,tak mi nevedel nič povedať,ok,opýtaj sa na to a potom mi prosím ťa daj vedieť,či niečo také robia,viem,že mi hovoril,že to robia v Košiciach.

Demi

Popeto, to je zaujimave, ešte som o tom nepočula, aj ked som už po operacii,tak ma to zaujima, v utorok idem na kontrolu vo FN v KE,tak sa na to opytam, snad by mali nieco o tom vediet.

A s tým cvičenim mas pravdu, pred operaciou aj mne najviac pomahalo cvičenie. .. až kým som to uplne nezanedbala a už mi nebolo pomoci ..:-))

popeto

čaute všetci,čo máte tieto problémy,Počul som,že v Košiciach v nemocnici robia nejaký zákrak,pri ktorom vpichnú do platničky bunky na obnovu platničky,ktoré získajú od človeka komu to vpichujú(čiže vlastné)ale neviem nič konkrétne o tomto zákraku,aj som sa snažil nájsť niečo o tom na nete,ale zatiaľ sa mi nič nepodarilo,ja mám za sebou sedenie a jeden zákrok vo Viedni,vpichol mi na miesto problému nejaký liek(neviem presne čo)mal som pokoj ccamesiac,viac to nebolo,problémy sa vrátili,ale zistil som,že ked cvičím,tam nemám problém,tak asi to nebude až také zle,,,želám vám všetkým odstránenie problému,alebo aspoň zmiernenie,majte sa krásne

Demi

Jaz tie cviky čo mam na papiri tak možem naskenovať a poslať ti ako prilohu. Pokúsim sa o to v čo najkratšej dobe. :-)
Pekný deň