Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
Ďak. priznaky, ktore popisujes zodpovedaju diagnoze hernia disku. Z RTG snimky sa ale neda stanovit, treba sa pytat na magneticku rezonanciu
martulik, mňa operoval na ortopédii v NZ mudr.Kollár Dušan./Odporúčam!!!/ V PO,STR,PIA operuje v NZ, UT a ŠT má ambulanciu v Šuranoch od 12,00hod. Dá sa objednať tel. na 0356503450 od 10,00 do 12,00 hod.
ahojte, nemám na isto stanovenú diagnozu hernia disku ale zaujíma ma či ma pri nej môžu bolieť aj prsty na rukách. nie stále ale sem tam mám takú ťahavú bolesť raz jednom prste, potom v druhom. Okrem toho ma bolia, pália kríže, zadok, nohy, palec na nohe mi padá. RTG snímok : zúžený medzistavcový priestor L5S1, MMG: radikulopathia. Ď.
no tajne to nie je. Doktor prisiel v den prijmu ku mne na izbu, predstavil sa, povedal, co ma caka a odpovedal na vsetky moje otazky. predtym som s nim nehovoril, len na konzultacii s prof. rudinskym, ten mi toho ale vela nepovedal.
mudr. zingor.
Ahojte platničkári! Na fórum chodím už asi 4 mesiace, ale doteraz som ešte nenapísala. Mám tiež protrúziu disku L5/S1, vysunutie platničky 17 mm. Po mnohých infúziách a obstrekoch mi bolesť ustúpila, ale tŕpnutie nohy mi zostalo. Robí mi problém aj dlhé sedenie, chodenie a hlavne obúvanie. Myslela som, že to prejde aj bez operácie, ale asi sa jej nevyhnem. Chystám sa do Nových Zámkov, a preto by som sa chcela obrátiť na jaza, ak to nie je tajné, či by mi mohol napísať, kto ho operoval a či sa s dotyčným lekárom vopred dohovoril. Ďakujem a všetkým prajem veľa trpezlivosti a čo najviac pohodových dní.
Ahojte platničkári! Na fórum chodím už asi 4 mesiace, ale doteraz som ešte nenapísala. Mám tiež protrúziu disku L5/S1, vysunutie platničky 17 mm. Po mnohých infúziách a obstrekoch mi bolesť ustúpila, ale tŕpnutie nohy mi zostalo. Robí mi problém aj dlhé sedenie, chodenie a hlavne obúvanie. Myslela som, že to prejde aj bez operácie, ale asi sa jej nevyhnem. Chystám sa do Nových Zámkov, a preto by som sa chcela obrátiť na jaza, ak to nie je tajné, či by mi mohol napísať, kto ho operoval a či sa s dotyčným lekárom vopred dohovoril. Ďakujem a všetkým prajem veľa trpezlivosti a čo najviac pohodových dní.
ma niekto skusenosti s tym,ze tato nasa diagnoza môze byt specifikovana ako choroba z povolania ?
raduska,ja mam termin na april v RK,mam take iste problemy ako si mala aj Ty,tie titanove platnicky môze dostat aj obycajny smrtelnik ?
ahoj Milluska. takze na tu operaciu uz definitivne nejdes? tak hadam aspon ta neurologia trosku pomohla. no ja zacinam mat problem asi aj s krcnou chrbticou, hrozne sa mi toci hlava uz niekolko dni. bola som vcera na pohotovosti, len dake lieky mi dali, ze som ok. tak neviem. asi uz len to cvicenie pomoze. ale ta chrbtica je teda zradna vec.