Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
Ahojte platničkári!Som po druhej operácii platničiek mám 35 rokov pred rokom mi v Ružomberku dávali dve titánové platničky L4/l5 S1 operovali ma cez brucho rekonvalescencia bola dlhá , ale na to , že som pred tým ťahala za sebou nohy tak to bolo super po operácii som začala športovať aj bicyklovať a všetko bolo dobré kým ma neposlali do kúpeľov do Piešťan tam ma celkom dobabrali a po návrate a kontrole ma čakala v novembri ďalšia operácia kde mi platničky zošraubovali . Teraz mi nieje ešte celkom dobre nemôžem toho veľa robiť . Som doma na plnom invalidnom dôchodku a z roboty ma museli prepustiť . Polovičný invalidný dôchodok má nárok každý po operácií platničiek tak mi to aspoň povedal posudkový lekár , ale .musím povedať , že nič ponižujúcejšie som nezažila ako bolo priznanie dôchodku
dakujem vám za radu, veru to skusim.a mám veru aj vysoký krvný tlak a aj cukrovku:-((((.
mamina42, kamaratka je po dvoch operaciach platniciek a uznali ju invalidnou na 25 %. ale myslim, ze kazdy pripad sa posudzuje jednotlivo. ak mas sedave zamestnanie, skus sa so zamestnavatelom dohodnut, ci by si cast prace nemohla robit z domu - z vlastneho pocitaca. mne to velmi pomohlo. polku casu pracujem z domu a na 4 hodiny chodim do prace, to sa da zvladnut. doma pracujem polecky, na bruchu, tak zabranim zbytocnemu sedeniu. lebo ked som sedela v praci 8 hodin, islo to so mnou od desiatich k piatim, domov som chodila s placom od bolesti
mamina, veď skús si požiadať o čiast.inv.dôchodok, pri takejto diagnóze by si ho mohla dostať.návrh ti musí napísať tvoj obvodý na základe odborných vyšetrení a správy po operácii.zájdi na soc.positovnu pre tlačivo a začni vybavovať, ak máš ešte aj nejaké iné choroby napr.vysoký tlak,alebo cukrovku tak by si ho mala dostať. za pokus nič nedáš,držím ti palce.
ahoj pivo, dakujem ti za odpoved. Este mi prosím povedz aké cviky cvicíš? Mne v nemocnici dali predtlačené cviky, no všetky su len v ľahu na bruchu a na chrbte.a keďže nás učili v nemocnici, ako máme zdvíhať predmety zo zeme ( neohnut sa,ale ako lastovička a pod. ) tak sa bojím cvičiť cviky kde sa ohýba chrbát. A ešte mám jeden veľký problém:-( tesne pred operáciou som chodila úplnu nakolonená do predu, a už ma opäť začíňa nakláňať do predu. Toto je pre mňa ešte väčší problém ako boľavá noha, pretože v tom predklone nevládzem dlhšie chodiť a musím si sadnúť po pár desiatkach metroch. Asi mám podvedome zablokované svaly, dufam, že na liečení sa mi uvoľnia. dakujem
mjanik.dak. ale akupunktura mi nepomoze,co dalej? co mi poradis.
co to je?ozonoterapia,teraz pocujem prvy krat.kde to robia.
Mamina42 ja som mala asi podobné problémy. Operovaná som bola v 28 augusta 2004 v oktobri mi začali znovu veľké bolesti V januári som nastúpila do práce potom som išla na liečenie v marci 2005 Tiež mám sedavé zamestnanie a po viac ako 8 hodinách mám stále bolesti Kedže mám už 46 a na PN nejdem musím len poctivo každé ráno cvičiť a ako som skôr spomenula pomáham si kostihojom a ľubovnikovým olejom - ťahám to už 4-tý rok Aj mne ťahá nerv ktorý mi stiahol ten zrast - jazva ale dá sa to vydržať. Prajem ti aby si si našla svoj spôsob boja s bolesťou bez liekov. Do dôchodku máme ďaleko a invalidný nám nedajú tak ľahko